Diplomingeniør tog tidligt springet til projektleder

Illustration: .shock/Bigstock

»Ja, hej – jeg ringer om lidt. Jeg har lige fået en bil, jeg skal parkere. Håber, det er i orden. Hej!«

Selvfølgelig er det i orden. Det aftalte telefoninterview kan godt udskydes lidt, for der er drøn på og mange tråde at udrede for nyuddannede Christoffer André Roesen.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek Jobfinder.

I august blev han færdig som diplom­ingeniør fra DTU og udskiftede samtidig sit job som studentermedhjælper i entreprenørfirmaet BAM Danmark med et job som fastansat ingeniør samme sted. Nu er der gået to måneder, og han er netop landet i Holland, hvor han skal igennem et etårigt traineeforløb i koncernens hovedkvarter.

Da Christoffer André Roesen ringer op et kvarter senere, har han sat GPS’en til, og klarer interviewet via sin mobil­telefon og en Bluetooth-forbindelse i den nye firmabil.

For præcis to år siden havde han sin første arbejdsdag som studentermedhjælper i BAM Danmark. Dengang var han egentlige bare på udkig efter en praktikplads. Han begyndte at søge et halvt års tid før, og så blev han tilbudt tjansen som studentermedhjælper med det samme, mens han ventede på at komme i praktik.

Stor efterspørgsel på it-udviklere. Se dine muligheder.

Studiejobbet har givet den nu 25-årige bygningsingeniør masser af brugbar erfaring, fortæller han:

»Jeg har været de facto-byggeleder på en sag på DTU. Vores projektchef mener, at man lærer mest ved at prøve det, så jeg blev kastet ud i mange arbejds­opgaver. Det var hårdt, men også meget berigende. Og jeg må have gjort det godt, når de ansatte mig bagefter,« lyder det over telefonen fra Holland.

Holdt andre døre åbne

Tilbuddet om et fast job kom ikke som den store overraskelse. Allerede ved den opfølgende samtale efter praktikopholdet fortalte hans projektchef, at der helt sikkert var en plads til ham, når han blev færdig:

»Min direktør Bo har også prikket lidt til mig og sagt, at det var lige meget med karakteren, jeg skulle bare se at få afleveret mit afgangsprojekt, så jeg kunne komme ud at arbejde, for jeg har bevist, hvad jeg kan,« fortæller han.

Design- og udviklingsingeniører er fortsat i høj kurs. Find dit drømmejob.

Selvom han sagde ja tak, da han første gang fik et mundtligt jobtilbud, holdt Christoffer andre døre åbne:

»Der var andre, som også gerne ville ansætte mig, men jeg havde været meget glad for at være hos BAM, og de kunne tilbyde mig de bedste vilkår. Nogle af de store rådgivere havde fået nys om, at jeg var god at få med på holdet, og jeg var da også til en kop kaffe,« siger han.

Når det alligevel endte med et ja til at blive hos BAM, skyldes det også, at der i dag kun er cirka 20 medarbejdere i den danske afdeling:

»Hvis jeg sagde ja til nogle af de lidt større firmaer, ville jeg nemt komme ind i en bås og mere eller mindre blive et nummer,« vurderer han.

Lutter fordele – næsten

Muligheden for at komme på udvekslingsophold tæller også på plussiden:

»Det var fint at høre, hvad de andre kunne tilbyde, men det at være udvalgt til et pilotprojekt om videnudveksling og lære fra koncernens klogeste hoveder, selv vælge sine projekter, få en fin lønpakke og køre rundt i en firmabil, vejede tungest.«

Stort behov for fagfolk inden for drift og tilsyn. Se dine muligheder.

Christoffer André Roesen kan næsten kun se fordele ved at konvertere et studiejob til en fast stilling: For det første ved firmaet og medarbejderen på forhånd, hvad de går ind til; for det andet kan man som medarbejder opbygge anciennitet og erfaring, så man kan få lidt større ansvar fra dag ét.

Efter en lille tænkepause kan han dog godt komme i tanker om en enkelt ulempe ved at begynde i en virksomhed som studerende:

»Mit førstehåndsindtryk kunne måske have været bedre. I dag ved jeg mere, end da jeg blev ansat to år inde i studiet. Jeg er meget mere målrettet nu, så jeg ville måske gøre et bedre førstehåndsindtryk et nyt sted,« siger han.

Det første halve år i Holland skal han arbejde som rådgiver i Royal BAM Groups hovedkvarter, og resten af tiden som byggeleder på et stort projekt i Haag. Herefter er tiden som trainee slut, og han vender tilbage til BAM Danmark.