Dilemma: Hvordan bliver chefens diktat til en reel lønforhandling?

’Jens’ er en relativ erfaren ingeniør, men han er dybt frustreret over de skinlønforhandlinger, han deltager i hvert år. Ikke i en eneste af de virksomheder, hvor han har arbejdet, har der været noget at rafle om, fortæller han i en mail til redaktionen og fortsætter:

»Jeg har aldrig været til en reel lønforhandling, men kun deltaget i den årlige uddeling af et papir med næste års løn,« skriver ’Jens’, hvis rigtige navn er kendt af redaktionen.

Vil du prøve noget nyt? Se mulighederne på Jobfinder.

Han har læst massevis af gode råd om, hvordan man griber forhandlingen an, men de dur ikke rigtigt. Nu vil han gerne have et helt konkret svar på, ’hvordan man griber lønforhandlingen an og får en lønstigning, når man ikke har reelle lønforhandlinger, men kun et løndiktat?’

I IDAs juridiske afdeling hjælper konsulent, cand.jur. Louise Gjellerup Ulrichsen medlemmerne med individuelle lønspørgsmål.

Hun peger på, at grundig forberedelse er altafgørende for at få succes til en lønforhandling. Som det første råder hun derfor ’Jens’ til at tjekke IDAs Lønstatistik for at finde det aktuelle lønniveau for ingeniører i sammenlignelige job og med nogenlunde samme anciennitet som ham selv.

Selvom arbejdsgiveren måske på forhånd har meldt ud, at årets lønstigning bliver lav, er det et godt argument at henvise til statistikken, men ’Jens’ skal selvfølgelig også tage virksomhedens konkrete situation med i sit udspil, så det både bliver et ambitiøst og et realistisk bud på en lønstigning.

Læs også: Specialisterne snupper årets største lønstigning

Hun råder ham desuden til at gøre sine succeser synlige og at beskrive helt konkret, hvad han har opnået siden sidst, f.eks. hvilke kunder han har skaffet. Under forberedelsen er det smart at lave et oplæg, som i punktform samler konkrete fakta og tal om hans indsats i årets løb.

’Jens’ bør også overveje, hvad han vil gøre, hvis han atter en gang bliver mødt med et utilfredsstillende løndiktat. Det er her, at forberedelsen kommer i spil med hensyn til beløb, statistik osv. Han skal forberede sig på, hvad chefens argumenter og modargumenter vil være. På den måde er det nemmere at imødegå dem.

En måde at bløde lidt op på et utilfredsstillende løndiktat kan være at tænke i alternative løsninger. Som en del af forberedelsen bør han derfor overveje meget grundigt, hvilke alternativer der kan være relevante i forhold til en ren lønstigning - og her gælder det om at være kreativ.

Læs også: Sådan presser du din løn i vejret

Ekstra ferie eller fridage, længere opsigelsesvarsel, efteruddannelse, bedre barselsordning, bonus i form af et éngangsbeløb er alt sammen goder, der ikke nødvendigvis kommer fra samme pulje. De kan derfor være nemmere at forhandle på plads i en situation, hvor der er tale om løndiktat. Chefen har nemmere ved at sige ja til den slags, fordi pengene skal hentes i en anden pose end den rene lønstigning.

Vil du vide mere, ligger der et 20 minutter langt e-kursus i lønforhandling på IDAs hjemmeside – det er dog kun tilgængeligt for medlemmer.