Digitalt samarbejde med omverdenen

Arbejdsdirektoratet implementerer til efteråret sit andet elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystem inden for bare seks år. Det sker når systemet Public 360 tages i brug og erstatter det hidtidige Doculive-system. Den hurtige udskiftning sker, fordi behovet for at samarbejde elektronisk med omverdenen har overhalet mulighederne i det nuværende system.

Med implementeringen af Public 360 sikrer direktoratet sig samtidig, at den valgte løsning lever op til standarderne i forbindelse med Fesd-rammeaftalen (Fællesoffentligt Elektronisk Sags- og Dokumenthåndteringsinitiativet). En aftale der i fremtiden skal lette sagsbehandlingen på tværs af offentlige institutioner. Systemet er således en løsning fra et af de tre konsortier, som tidligere i år blev udvalgt til officielle Fesd-leverandører.

Arbejdsdirektoratet har en speciel rolle i tilblivelsen af Public 360. Systemet er udviklet af selskabet Software Innovation i tæt samarbejde med netop direktoratet.

Den nye løsning er omdrejningspunktet i Arbejdsdirektoratets samlede it-arkitektur, der er skarpt opdelt i tre lag.

Den skarpe adskillelse gør det muligt, at brugere via portallaget kan finde alle data i én brugergrænseflade, uafhængigt af hvilket it-system data opbevares i. For de eksterne brugere, blandt andet a-kasserne og deres medlemmer, vil brugergrænsefladen hedde arbejdsmarkedspladsen.dk. Her kan man følge ekspeditionen af direktoratets sager, se ledige stillinger, læse nyheder og meget mere.

Arkitekturens to øvrige lag udgøres af et datalag og et forretningslag. Forretningslaget er integreret med fælles offentlige systemer og it-løsninger hos direktoratets eksterne partnere. u