Digitalt lommekamera skuffer

På mange måder er Logitech Pocket Digital et imponerende kamera. Det har samme dimensioner som et visitkort, og er ikke meget mere end en centimeter tykt. Der er kun tre betjeningsknapper, og det vil typisk kun være den ene, nemlig udløserknappen, der skal bruges. I bedste spionstil tændes kameraet ved at trække kameraets to halvdele fra hinanden så linsen bliver synlig, og så er det bare at klikke løs.

Det er også i særklasse let at få billeder fra kamera til computer. Så snart kameraet forbindes til computeren med det medfølgende USB-kabel, bliver downloadprogrammet aktiveret, og når man har valgt hvor på computeren billederne skal placeres, tømmes kameraet automatisk for billeder. Og man behøver ikke spekulere på, om man har husket at koble kameraet til opladeren. Det trækker nemlig automatisk strøm gennem USB-kablet, og lader derfor op så snart det er koblet til computeren.

Lidt malurt i bægeret

Så langt er det en stor fornøjelse at bruge kameraet, og derfor er skuffelsen da også ekstra stor, når resultatet åbenbarer sig på skærmen. Kvaliteten på billederne er langt under, hvad der kunne forventes.

Kameraet kan tage billeder i to opløsninger, 1280x960 og 640x480 pixels, og kameraet er et 1,3 Megapixel kamera. Når billederne så både er uskarpe, lettere pixelerede og klart ude af farvebalance, er skuffelsen stor. Endnu større blev skuffelsen, da det gik op for mig, at jeg ikke kunne undgå at ryste billederne. Jeg formåede ikke at holde kameraet stille længe nok til at billederne ikke blev rystede.

Jeg forsøgte at tage billeder såvel ude som inde, jeg tog billeder i både det store og lille format, og jeg prøvede at stille kameraet på bordet og tage et billede på den måde. Men lige meget hjalp det. Godt nok blev sidstnævnet billede ikke rystet, men det blev stadig uskarpt og dårligt i farverne.

Når kvaliteten på billederne ikke er bedre end det testen afslørede, er prisen på kr. 1450,- inkl. moms meget høj, også selvom der medfølger et glimrende billedbehandlingsprogram, MGI Photosuite 4.