""...regeringen, virksomhederne og deres organisationer samt uddannelse- og forskningsinstitutioner skal indgå et forpligtende samarbejde...""
Hvad med at spørge brugerne i stedet for at "sejle" oppe i det "blå"??
Jeg kan ikke få øje på dem!
Det Digitale Vækstpanel præsenterer i dag 33 anbefalinger ved et pressemøde hos Dansk Metal.
Anbefalingerne skal danne grobund for, at Danmark kan øge væksten med 80 mia. kroner frem mod 2025, som det fremgår af regeringsgrundlaget fra november måned.
En af anbefalingerne vil være, at der indgås en teknologipagt efter hollandsk forbillede.
Det betyder, at regeringen, virksomhederne og deres organisationer samt uddannelse- og forskningsinstitutioner skal indgå et forpligtende samarbejde om at få flere unge til at vælge uddannelse inden for de såkaldte STEM-uddannelser, som dækker over naturvidenskab, teknologi, ingeniøruddannelser og matematik.
Det forklarer erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i Berlingske i dag:
»Virksomhedernes allerstørste udfordring med digitalisering er at skaffe talenterne, der kan arbejde med den nye teknologi,« siger han. Derfor har Brian Mikkelsen også talt med forskningsminister Søren Pind (V) om at udvikle et efterspørgselsdrevet uddannelsessystem, som tager hensyn til, hvad virksomhederne har brug for.
Med andre ord skal unge opfordres til at vælge de tekniske uddannelser, og for at føre dem i den retning tidligt i uddannelsesforløbet skal de allerede i folkeskolen stifte bekendtskab med nogle af de nye teknologier.
Derfor vil en af anbefalingerne gå på, at faget informatik indføres som obligatorisk fag i folkeskolen og gymnasiet.
Her skal børn og unge lære it både som brugere og som udviklere, hvilket helt konkret betyder, at grundlæggende kodning kommer til at indgå i faget.
Eller som formanden for Digitalt Vækstpanel, afgående topchef i Danfoss Niels B. Christiansen, i dag siger til Berlingske, så skal børn nu også lære at kode, så 'man kan skabe noget med it'.
Læs også: Q & A med erhvervsminister Brian Mikkelsen: 'Danmark kan lære af den hollandske teknologipagt'
Parterne i Teknologipagten skal sætte konkrete mål for, hvor mange unge der vælger STEM-uddannelserne.
Teknologipagten har fungeret i Holland siden maj 2013, og her er godt 30 aktører samlet omkring 22 konkrete indsatser. Fremskridt og løsninger evalueres løbende for at sikre, at udviklingen er på rette vej. Noget som især det hollandske erhvervsliv roser.
Ideen om, at også Danmark skulle have en teknologipagt, blev til i et samarbejde mellem IDA, DI, Dansk Metal og ATV. I efteråret 2016 henvendte de tre organisationer sig til statsministeren og opfordrede til, at Danmark fik en teknologipagt efter hollandsk forbillede.
""...regeringen, virksomhederne og deres organisationer samt uddannelse- og forskningsinstitutioner skal indgå et forpligtende samarbejde...""
Hvad med at spørge brugerne i stedet for at "sejle" oppe i det "blå"??
Jeg kan ikke få øje på dem!
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard