Dieselgate-forlig med USA tvinger Volkswagen til at investere i ladestationer
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dieselgate-forlig med USA tvinger Volkswagen til at investere i ladestationer

Illustration: Daimler AG - Global Communications Mercedes-Benz Cars

Som en del af forliget i ‘Dieselgate-skandalen’ med Volkswagen og den amerikanske stat, er Volkswagen blevet pålagt at investere to millarder dollars i projekter, der promoverer nul-emissions teknologier i USA.

Første del af den investering er nu fundet - det bliver ultra hurtige opladestationer.

Det skriver jalopnik.com

Investeringen på to milliarder dollars, der går under navnet ‘Electrify America’ startes ved, at der bliver brugt 300 millioner dollars på ladere i 39 forskellige stater.

Aotomotive News beretter, at Volkswagen vil lancere et ‘grøn by’ initiativ i en endnu unavngiven by i Californien, der skal være vært for fremtidige koncepter, der blandt andet tæller en nul-emissions shuttle service, et samkørselsprogram baseret på elbiler og et nul-emissions transit program.

Planen er, at Volkswagen hver 30. måned skal lave investeringer af 500 millioner dollars over i alt fire gange. Investeringerne skal godkendes af California Air Resources Board og Environmental Protection Agency (EPA).

Ladere på 150kW-320kW

Ifølge hjemmesiden Electrify America etablerer Volkswagen 2.500 elbilopladere på 450 ladestationer.

I første omgang vil der blive installeret 240 ladestationer uden for California. De vil blive placeret ved trafikale knudepunkter og ladestationerne vil hver især have mellem fire og ti 150kW og 320kW ladere.

I gennemsnit kommer ladestationerne til at stå med en afstand på 105 kilometer og en maksimal afstand på knap 200 kilometer.

Derudover bliver der installeret 300 fælles ladestationer ved indkøbscentre, lejlighedskomplekser, kommunale arbejdspladser og parkeringsanlæg. De bliver sat op ved metropoler såsom Boston, Chicago, Denver, Houston, Miami, New York, Philadelphia, Portland, Raleigh, Seattle og Washington DC. Ladestationernes ladere vil gå fra 50kW til 150kW.

Hvis alt går som planlagt spår jaloponik.com, at det vil være et stort skridt for elbil branchen. Mange købere tøver nemlig stadig, blandt andet på grund af rækkevidden for bilerne.

Kommer også til Europa

Ifølge branchechefen for Dansk Elbil Alliance, Lærke Flader, vil alle investeringerne være rigtig fine bidragsydere til at fremme elbilerne. Også i Europa, hvor flere bilproducenter er gået sammen om at udbrede fast-chargere på de europæiske veje.

»Volkswagen, BMW, Audi og andre bilproducenter har indgået partnerskab, om en udrulning af high-fast charging i Europa. I erkendelse af, at elbilerne kommer, er der tale om, at der bliver investeret mange milliarder kroner her i Europa,« forklarer Lærke Flader.

Hun forklarer videre, at modsat USA, så kommer udrulningen i Europa på et frivilligt grundlag.

»Med elbilernes indtog er der behov for at finde nye forretningsområder for bilindustrien. Det her er klart med til at fremme elbilerne. Både i USA, hvor det bliver tvunget igennem, men så sandelig også i Europa,« siger Lærke Flader.