DHL dropper pakkedroner

Illustration: DHL/screenshot fra YouTube

Drømmen om pakker leveret af højteknologiske droner har lidt endnu et markant slag. Det tyske medie Welt skriver, at DHL har droppet udviklingen af sine ‘pakke-coptere’. Man vil heller ikke gå videre med et pilotprojekt i Tanzania, hvor man undersøgte muligheden for at bruge droner til at levere medicin.

Nyheden kommer i kølvandet på sidste uges historie fra England, hvor Amazon har afskediget over 100 medarbejdere på deres Amazon Prime Air projekt.

Læs også: Amazons store planer om pakkedroner mavelander i kaos

På DHL’s egen hjemmeside skriver man, at »det ultimative mål er at tilbyde én-dags droneleveringer i byer.« Et mål der ser ud til at have lidt et knæk med denne annullering. En talsmand for Deutsche Post DHL udtalte til den tyske tv-avis, tagesschau, at økonomiske omkostninger og lovkrav var to af de primære grunde til, at projektet blev skrottet. Han tilføjer også, at tidligere test projekter gav værdifuld indsigt, og at de erfaringer man har gjort sig, kan bruges til fremtidige idéer.

Og denne nyhed er heller ikke ensbetydende med, at det tyske transportfirma fuldstændig vinker farvel til teknologien. Talsmanden understreger, at man stadig vil undersøge muligheden for at bruge droner i forbindelse med opbevaring eller levering af reservedele i Kina.

Læs også: Persondroner er det nye kapløb i luftrummet

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

70'erne var der ingen grænser for hvad fremtiden ville bringe, og i 50'erne var det hele atomdrevet.

Var det ikke også i 50'erne at man havde "Det lille kemiker sæt" indeholdende radioaktivt materiale, som børnene kunne lege med? Nogle ting kan virke som en god ide... indtil man finder ud af at det måske ikke var det alligevel.

 • 7
 • 0

I byområder er flyvende droner til pakkelevering udelukket -- dels på grund af lovgivning, og dels fordi et dronestyrt kan gøre stor skade. Her kan kørende robotter dog måske bruges: Små robotter, der kører i gangfart på fortovet og undgår sammenstød med forhindringer. De skal kunne forstå lyssignaler, så de kan krydse veje i fodgængerfelter.

Flyvende droner kan give mening i tyndt befolkede områder hvor vejene er dårlige, men her kan rækkevidden være et problem. Terrængående robotkøretøjer (eller robotter med ben) er nok en bedre løsning.

 • 1
 • 3

De kørende robotter er, lige som selvkørende biler på almindelige veje, dømt til at mislykkes.

Med mindre, selvfølgelig, at vi får vendt menneskeheden til hensyntagen a la det sene nittende århundrede.

Når folk ganske uberørte vader op til folks hoveddør og stjæler de pakker DHL har sat fra sig, så vil de lige så uberørte vippe en minirobot om på ryggen og pille pakken ud af den. Med større eller mindre skader på robotten til følge.

Ligeledes vil selvkørende biler i bybilledet blive chikanerede af folk, som vader ud foran dem, bare for at fremprovokere en katastrofeopbremsning. De vil måske ikke gøre dette med biler med passagerer i, men alle de folk, som mener at tomme biler på vej hen efter næste passager kan være i fred, skal nok være forberedt på at blive skuffede.

Robotter på kontrollerede områder kan langt hen ad vejen være meget mere i fred, hvorfor de vil virke på lukkede baner (herunder måske også motorveje), indendørs og lignende beskyttede steder.

 • 8
 • 1

Ligeledes vil selvkørende biler i bybilledet blive chikanerede af folk, som vader ud foran dem, bare for at fremprovokere en katastrofeopbremsning

Og der vil ikke gå mange minutter før der vil komme et krav om at disse asociale trafikanter bliver straffet. Og nu er det så heldigt at bevis materialerne allerede findes i form af video filmet materiale, så der bliver hurtigt gjort kort proces.

Vi kan allerede nu følge med i visse trafikanters totale mangel på kørefærdigheder, desrespekt, uopmærksomhed.

Det kan vi allerede nu se på wham bam tesla cam kanalen som er meget populær på youtube.

Her er særdeles mange politi og forsikrings sager blevet afgjort meget hurtigt. Og det er noget folk godt kan lide. Hvis ens bil er blevet skadet, af en 100% åbenlys trafikal asshole. Så skal straffen og pengene bare falde med det samme. Ikke noget mere ydmygende at også skulle høre på løgne om hændelses forløbet.

Hvem vil dog gide eje en bil uden den feature.

Og det skal lige bemærkes at de fleste optagelser er fra usa hvor trafikalt idioti og road rage er på et helt andet level end noget vi kender til.

 • 1
 • 4

Og der vil ikke gå mange minutter før der vil komme et krav om at disse asociale trafikanter bliver straffet.

I DK-land er der ikke politi nok til den slags. Og så længe vi ikke har tilladt at hele landets befolkning får deres kontrafej lagt i en database, så kan du Tesla-Camme folk i hættetrøje nok så meget, og stadig ikke blive klogere på hvem der er tale om.

De fleste chikanerier, der kan forfølges let, kommer fra andre køretøjer, som er forsynet med en nummerplade, og som dermed har identificeret sig selv. Lur mig, og ikke der er længere kampe om, hvem der førte køretøjet på tidspunktet.

 • 4
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten