Dexa Wave om Vækstfonden: Forsinkelse kostede os livet

Adm. direktør Lars Elbæk, Dexa Wave Energy, oplevede et samarbejde med Vækstfonden således:

»I starten af 2011 meldte Vækstfonden, at de gerne ville investere 15 mio. kr. i Dexa Wave Energy sammen med en anden investor. Pengene, der skulle bruges til et fuldskala demonstrationsanlæg til bølgekraft, ville komme i løbet af sommeren, og Vækstfonden bad os derfor gå i gang med at ansætte folk. I efteråret meddelte de, at medinvestoren var glippet, hvorefter jeg selv fandt én, og i januar 2012 kom første rate af pengene, der dog hurtigt blev brugt på grund af de mange ansatte. Da vi skulle have anden rate og ikke havde nået vores milepæl, fordi pengene til materialer osv. kom så sent, ville Vækstfonden ikke høre tale om, at de bar en del af ansvaret for forsinkelsen, men henholdt sig til milepælen. Vi blev uvenner, og Vækstfonden meddelte, at de trak sig helt. I august 2012 måtte selskabet indgive konkursbegæring.«

Vækstfondens kommentar: Vi hverken kan eller vil informere om, hvad der foregår i selskabernes bestyrelser, og derfor kan vi heller ikke sige andet, end at der var nogle forhold og informationer, vi fik kendskab til, der gjorde, at vi valgte at trække os ud.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hører det ikke til historien at Dexawave i sit første forsøg, mistede sin mini-model der drev til havs pga forkert designet og konstrueret anker? Og da man byggede en ny og i skala 1:5 model, så blev denne smadret i forbindelse med November-stormen, hvor bølgerne gik højt, men hvor et nydesignet anker, ikke holdt til det specificerede. Man kunne derfor måske fristes til at sige at konceptet rent konstruktionsmæssigt havde vist sine svagheder af 2 omgange, og at dette fik Vækstfonden til at trække stikket?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten