Det trådløse kontor får printere tilsluttet

At tilslutte to multifunktionsprintere til en printserver og slutte denne til det trådløse netværk lyder som en overkommelig opgave. Det viste sig dog, at Windows XP endnu en gang spillede os et puds, og at Windows 98 tilsyneladende ikke har det specielt godt med Hewlett Packards printserver.

De to printere, som hidtil havde været sluttet til hver sin computer, var begge multifunktionsprintere fra Hewlett Packard. De ene er en LaserJet 3150 (laserprinter, fax og scanner) og den anden er en OfficeJet G85 (farveprinter, fax, scanner og kopimaskine). Da scannerfunktionen på begge bliver brugt meget hyppigt, var det vigtigt at det stadigt var muligt at bruge scannerfunktionen fra begge computere.

Tidligere research havde vist, at det så var nødvendigt med en HP printserver, og HP's printserver 500X var indkøbt til formålet. Eneste problem her var, at den ikke var trådløs; HP havde kun en trådløs printserver, og den kunne kun få tilsluttet en printer, og jeg skulle altså bruge en printserver til mindst to printere.

Tilslutningen betød derfor, at jeg skulle forbinde printserveren med husets router, der også er en DHCP server, og så tilslutte de to printere direkte til printserveren. Som sagt så gjort, og snart kunne jeg konstatere, at printserveren var klar til brug. Et kig i statuspanelet på routeren viste, at printserveren havde fået sig et IP-nummer, og så var vi ifølge manualen klar.