Det sagde piloterne på MH370, inden flyet forsvandt

De malaysiske myndigheder har offentliggjort den officielle transskribering af radiokommunikationen mellem piloterne og ‘air traffic control’, og du kan læse hele udskriften her.

Læs også: Malaysiske myndigheder: Sidste ord fra MH370 var ikke 'All right, good night'

I denne uge måtte myndighederne dementere oplysningen om, at den sidste radiokommunikation lød: ‘All right, good night’, muligvis sagt af flyets andenpilot. En formulering, der har fået meget plads i medierne på grund af sin afslappede ordlyd.

Læs også: Flyvende kontroltårn skal forhindre kollision i jagten på vragdele fra MH370

Den nye udskrift dokumenterer således, at det, der rent faktisk blev sagt i cockpittet, var en langt mere forventelig formulering inden for radiokommunikation, nemlig: ‘Good night malaysian three seven zero’, altså med det tilhørende kaldesignal.

Det er ikke første gang, at de malaysiske myndigheder har trukket officielle udmeldinger tilbage. De malaysiske myndigheder har derfor måttet stå model til nådesløs kritik fra især de kinesiske myndigheder i den snart månedlange eftersøgning af det forsvundne Boeing 777.

Se Ingeniørens fokus om Malaysia Airlines MH370 her

Den hidtidige afmeldingsreplik fra cockpittet, der har været citeret i alverdens medier, har oven i købet også været dokumenteret i, hvad der må formodes at være en forfalsket eller fejltolket transskribering, som den engelske avis The Telegraph lagde online.

Læs også: Jagten på vragdele fra MH370 drukner i affaldssuppe

Beregninger på satellitdata sammenholdt med observationer af flyet på thailandske og malaysiske primære militærradarer har indtil videre kunnet sandsynliggøre, at det forsvundne fly til sidst havde retning ud over Det Indiske Ocean, hvor man formoder, at det løb tør for brændstof og styrtede ned. Efterforskerne regner med, at alle ombordværende er omkommet.

I øjeblikket foretages en international bjærgningsmission af hidtil uset størrelsesorden i det sydlige Indiske Ocean. Ifølge BBC er den britiske atomudbåd HMS Tireless netop ankommet til søgeområdet, der i øjeblikket befinder sig 1.800 kilometer sydvest for byen Perth.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Mig bekendt har de malaysiske myndighed ikke tidligere villet offentliggøre kommunikationen. The Telegraph kom med noget som myndighederne afviste som 'inaccurate'.

  • 0
  • 0

Myndighederne har selv tidligere forklaret, at de sidste ord fra cockpittet var "all right, good night". Det er blevet gentaget på pressemøder. Hele transkriptionen fra samtalerne i cockpittet er dog aldrig blevet lagt frem før i den uge. Mvh Thomas Djursing, journalist på ing.dk.

  • 0
  • 0

Det interessante spørgsmål må være hvor var de på vej hen? Det er sansnyligt at de løb tør for brændstof, men hvordan kan man tage så meget fejl at man havner i den Indiske ocean?

  • 0
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten