Det grå guld får egen jobportal

Alle taler om det grå guld. Men ingen gør rigtigt noget for at udnytte det.

Det var Sven Steendahls udgangspunkt, da han begyndte at lege med ideen om at oprette en jobportal for folk over 50 år. Han er selv 68 år og gik på pension sidste år. Nu er ideen om jobportalen blevet til virkelighed, og klokken 10 i dag gik den i luften.

»Vi hører så ofte i medierne, at der ligger store ressourcer i det grå guld. Men der er ingen, der bruger det. Derfor vil jeg forsøge at opdrage lidt på det danske erhvervsliv, så de kan se, at det virkelig er en ressource,« fortæller Sven Steendahl, der de sidste 14 år af karrieren var salgschef og salgstræner hos Lyreco.

For Sven Steendahl virker det absurd, at der ifølge Danmarks Statistik var 32.152 ledige over 50 år i marts 2007. Det svarer til 29,96 procent af alle ledige.

»Det giver ingen mening. Mange virksomheder har jo brug for specielle kompetencer på deltid, og der er mange folk - også over 66 - der gerne vil arbejde under en eller anden form,« påpeger han.

For ingeniører var den gennemsnitlige ledighedsprocent 2,6 i februar 2007. Men procenten stiger, jo ældre ingeniører man kigger på. For eksempel er ledighedsprocenten for ingeniører i alderen 55 til 59 år på 5,4.

Sven Steendahl gør opmærksom på, at virksomhederne ikke skal være bange for at ansætte den modne del af befolkningen. Det er nemlig ofte mennesker, der har en bred erhvervserfaring, stor faglig og menneskelig kompetence. Desuden er de meget fleksible med hensyn til både arbejdstid og lønkrav.

»Jeg kan da også med glæde se, at der allerede er nogle virksomheder, der har kontaktet mig, og som gerne vil finde nye medarbejdere,« fortæller han.