Det danske investeringsklima får dumpekarakter

Sammenlignet med 21 andre europæiske lande er kun Slovenien mindre interessant end Danmark at investere penge i, når det gælder ikke-børs noterede virksomheder.

Det viser en ny analyse af de overordnede rammebetingelser, som investorerne tager hensyn til, når de placerer deres penge i virksomheder.

Det er den europæiske sammenslutning af venturefonde »European Private Equity and Venture Capital Association« (EVCA), der står bag undersøgelsen, og ifølge Berlingske Tidende er det især den høje aktiebeskatning på 43 procent, der sender Danmark ned på en bundplacering.

Skader velfærden

Formanden for EVCA, Jean-Bernard Schmidt er ikke i tvivl om konsekvenserne, hvis lande som Danmark ikke formår at tilfredsstille de krav, som investorerne i private equity - ikke-børsnoterede virksomheder - stiller:

»Der er risiko for, at landene falder tilbage i udviklingen, hvis ikke de stimulerer udviklingen af bestående og nye virksomheder«, siger Jean-Bernard Schmidt til Berlingske Tidende.

Som grundlag for undersøgelsen har EVCA taget udgangspunkt i 13 indikatorer, som organisationen mener er vigtige. Heriblandt lave skattesatser, fusions-bestemmelser og incitaments-ordninger, så investorerne får en økonomisk opmuntring til at investere.

Disse rammebetingelser er til stede i Storbritannien, Luxembourg og Irland, der, ifølge analysen, er de tre mest attraktive lande at investere i.