Design-direktør opdigter ingeniørfejl

Kurbadet by Ilse Jacobsen kan glæde sig over, at det internationale netmedie Huffington Post netop har kåret hendes kursted til at være et af klodens bedste, men til gengæld ærgre sig over at fysikkens love ej muliggør, at lokal jordvarme alene kan opvarme selvsamme steds udendørs bassiner. Illustration: Kurbadet by Ilse Jacobsen

En dyr ingeniørfejl.

Sådan lyder budskabet fra Kurbadet by Ilse Jacobsen. Et stort anlagt wellnesscenter med udendørs spa, sauna, dampbade og en gourmetrestaurant opført i Hornbæk af Ilse Jacobsen.

Hun nyder stor økonomisk succes takket været salget af gummistøvler og regnfrakker. Kurbadet er dog aldrig blevet en ligeså stor profit-faktor, som Ilse Jacobsen havde drømt om, skriver Berlingske Tidende.

Læs også: En jordvarme-overraskelse

Hendes udlægning er, at det skyldes en ingeniørfejl fra totalentreprenøren DK Byg. Men en gennemgang af sagens dokumenter foretaget af Berlingske Tidende viser, at hun taler mod bedre vidende.

Tvisten hænger sammen med opvarmningen af et udendørs bassin-område, hvor Ilse Jacobsen havde sat næsen op efter, at man via boringer kunne benytte jordvarme til at varme bassinet op.

Men den såkaldte ingeniørfejl er afvist i en sag hos Voldgiftsnævnet, der påpeger, at DK Byg før byggeriet af wellnesscentret havde foretaget en energiberegning og vist, at jordvarmen kun kunne være et supplement.
Voldgiftsnævnet dømte Ilse Jacobsen til at betale knap tre millioner kroner til DK Byg, der har været økonomisk ramt af sagen.

»Vi har kastet rigtigt mange ressourcer ind i voldgiftssagen, og på trods af at vi har fået 100 pct. medhold i Voldgiftsnævnet er vi endt op med en meget stor udækket udgiftspost på byggesagen foranlediget af bygherrens adfærd,« siger Lars Holst Jensen, direktør i DK Byg A/S til Berlingske Tidende.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

det virker som om denne artikel er autotransskriberet fra en audio kilde

f.eks: ....ærgre sig over at fysikkens love ej muliggør,.....

 • 3
 • 13

Argh mon dog. Mon ikke "Ilse Jacobsen Hornbæk" har lavet et kursted i... Hornbæk?

 • 5
 • 1

Hej Tom

Det er skam ikke google-oversat eller autotransskriberet fra en audio-kilde (men giv mig endelig et praj, hvis du kender til sådanne gode tjenester, så jeg fremover kan skyde genvej i tastearbejdet).

Det er blot mit forsøg på at holde liv i gammeldags, mundrette danske udtryk, når jeg synes, de tjener en funktion (om end min redaktør da sommertider sletter og giver mig på puklen for at ty til lidt for altmodische eller direkte misvisende vendinger)

Med elskværdige hilsner Mads

 • 17
 • 0

Det lyder som om den gode Ilse Jacobsen burde have hyret en ingeniør, som kunne forklare hende problemstilling med jordvarme og så hun forstod de beregninger som var fortaget.

Det er jo ikke en ingeniørens fejl at hun ikke forstår simple beregninger og sætninger!

 • 4
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten