Derfor vinder antivaccine-bevægelsen frem
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Derfor vinder antivaccine-bevægelsen frem

PLUS.
Sådan så netværket ud 15. oktober 2019, hvor rød angiver antivaccinesynspunkter, blå provaccinesynspunkter, og grøn repræsenterer mere indifferente eller neutrale synspunkter. I perioden fra februar til oktober vokser de røde dele, der er i centrum af nettet, mere end de blå dele, som er på kanten af netværket. Illustration: Neil F. Johnson et al.

Analyse af næsten 100 millioner Facebook-brugere viser, at antivaccine-bevægelsen vil dominere over provaccinebevægelsen om godt ti år.

Modstanderne af vaccinationer er stadig i undertal i forhold til de aktive fortalere for vaccination, men de vinder frem i gruppen af mere indifferente. Hvis man ikke får vendt udviklingen, vil der være
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen
Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
De første 30 dage er gratis.