Der er langt mellem de sure ingeniør-netværkere

19. august 2016 kl. 02:00
David O. Ravn er et af de IDA-medlemmer, der trives i de fagtekniske netværk. Han så dog gerne, at de var mere åbne for nye medlemmer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Man skal lede langt efter et surt ansigt blandt de IDA-medlemmer, der er med i foreningens fagtekniske netværk. 80 procent svarer ja til, at de er tilfredse med netværket, mens kun 3 procent er utilfredse. De resterende 17 procent svarer ‘ved ikke’.

Det fremgår af en undersøgelse, som IDA har foretaget blandt de medlemmer, der har valgt at melde sig ind i et eller flere af de over 70 landsdækkende og regionale netværk. Som IDA-medlem er det gratis at melde sig ind i et netværk, og det har 66 procent af kandidatmedlemmerne og 40 procent af studiemedlemmerne da også benyttet sig af.

David Odgaard Ravn er en af de særdeles aktive netværkere. I foråret kom han ind i bestyrelsen for netværket IDA Young Professionals (IDA YP). Det var egentlig ikke hans hensigt at stille op, men han endte alligevel med at gøre det, da han deltog i generalforsamlingen – og så blev han valgt ind.

»Jeg har nogle ambitioner om at udvikle IDA YP i en retning, så flere unge bliver interesseret i det fagtekniske, for generelt er det lidt ældre og mere satte medlemmer, der deltager,« siger den 23-årige bachelor i tekno-antropologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

IDA YP er lidt specielt, da den primært er målrettet IDA-studiemedlemmer og medlemmer med under fem års anciennitet som ingeniør eller cand.scient.

Opfylder man ikke disse kriterier, er der dog masser af andre muligheder for at være aktiv i et af de mange andre netværk. Hvilket David O. Ravn også har benyttet sig af. Ud over IDA YP er han menigt medlem af endnu et par håndfuld fagtekniske netværk, herunder blandt andet IDA Miljø, IDA IT, IDA Lederforum og IDA Fremtidsteknologi.

Pas på kliker

Han tilhører bestemt også kategorien af tilfredse netværkere.

»Jeg vil helt klart anbefale andre IDA-medlemmer at melde sig ind i et fagteknisk netværk. Det er superfedt at blive opdateret på en masse fagspecifik viden – men først og fremmest har det givet mig et fantastisk netværk.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

David O. Ravn har tidligere været IDAs studenterkontakt på AAU i København, og det var i første omgang årsag til, at han meldte sig ind i YP:

»Som studenterkontakt havde jeg et fast budget, men det slog ikke rigtig til, for jeg havde ambitioner om at lave flere og større arrangementer. Gennem YP fik jeg mulighed for at samarbejde med andre fagtekniske netværk. I alt har jeg nu været med til at stable over 60 arrangementer på benene,« fortæller han.

Selvom David O. Ravn kalder IDAs netværk for ‘superspændende og superrelevante’ har han en anke:

»De, der sidder dér, brænder for arbejdet, og det er super, men ubevidst er de ikke så inkluderende i forhold til at tage nye medlemmer ind. Derfor kan det godt virke som lukkede kliker, selvom man taler om, at man gerne vil have flere med,« siger han.

Blandt den del af IDA-medlemmerne, der ikke har meldt sig ind i et fagteknisk selskab, svarer hver anden (48 procent), at de ikke ved nok om, hvad det vil sige at være medlem. Mens 33 procent af kandidatmedlemmerne angiver, at de ikke kender IDAs fagtekniske netværk. Blandt de studerende er tallet helt oppe på 69 procent.

Undersøgelsen er baseret på 11.628 respondenter, heraf 2.658 studiemedlemmer og 8.875 kandidatmedlemmer.

Læs mere på universe.ida.dk/netværk

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger