Denne elbil koster under 80.000 kroner – men kan vise sig at være for simpel til det nordiske marked

Renault City K-ZE koster under 80.000 kroner i Kina og er tiltænkt eksport til Europa. Illustration: Renault

Renault er klar med en ny elbil til det europæiske marked. Modellen K-ZE, som har været fremvist tidligere, og som nu kommer på det kinesiske marked, kan hurtigt blive en populær model i det asiatiske land.

K-ZE blev afsløret under bilmessen i Paris i efteråret og var noget af det sidste, den tidligere Renault-Nissan-chef, Carlos Ghosn, nåede at vise frem, før han blev arresteret i Japan.

Bilen blev officielt lanceret i Kina for snart to uger siden. Der skal den koste under 80.000 kroner.

For det får man en enkel elbil, der minder en del om Renault Zoe i funktionalitet. Altså er der tale om ikke særlig avanceret teknologi.

27 kilowatttimer

I Kina skal man have trykskærm. Illustration: Renault

Den kan prale af at have klimaanlæg, elektrisk styring af vinduer, en touchskærm og bakkamera. Rækkevidden er opgivet til 250 kilometer. Batteriet har 27 kilowatttimers kapacitet og kan hurtiglades på en lille time.

Det kan godt være, den lille bil er stylet som en SUV, men der er tale om en bil i A-segmentet – en lille bil, med andre ord. Akselafstanden er 2,43 meter, og bilen er 3,73 meter lang.

Den har dermed omtrent samme akselafstand som en Volkswagen Polo og er lidt kortere.

Alligevel er K-ZE en femsæders bil med plads til fire voksne og et bagagerum på 300 liter.

900 kg

Bilen vejer kun 900 kg. Men lav vægt vil næppe gøre denne bil til en racer, da motoren har en effekt på 45 hestekræfter og et drejningsmoment på 125 newtonmeter. Topfarten er 105 kilometer i timen ifølge mediet Automobilwoche.

Til mediet siger Renaults markedschef, Guillaume Sicard, at ingen i Kina er interesseret i topfart alligevel. Vil man konkurrere i Kina, skal bilen imidlertid have touchskærm.

Bilen er udstyret med Renaults Android-baserede R-Link-system, men ikke elektronisk stabilitetskontrol.

Renault har også sparet andre steder: Fordi det var for dyrt, har de ikke implementeret regenerering af bremseenergi. Her må du altså bremse på den gode, gamle måde.

K-ZE er en lille bil. Illustration: Renault

En global bil

Bilen er produceret i Kina til det kinesiske marked. Men Renault-direktør Thierry Bolloré siger til Automobilwoche, at K-ZE er et globalt projekt. De kan producere 120.000 biler i Kina i dag og kan udvide, når de får brug for det. Eksport til Europa er derfor bare et spørgsmål om tid, fortæller han.

En bil som denne vil ikke have nogen konkurrenter i Europa, mener Guillaume Sicard.

Hvorvidt den nogensinde vil komme til salg i Norden er uvist. Til det er den måske for simpel. Men hvis de laver en lidt mere avanceret udgave til eksport, kan det være, at den vil være interessant også i Norden. Især hvis prisen kommer til at ligge under 80.000 kroner.

Rettelse: Prisen på bilen blev i en tidligere version af denne artikel angivet til under 100.000 kr. Det er korrekt, men beløbet er nu rettet til det mere præcise 'under 80.000 kr.'

Artiklen er fra tu.no

Emner : Elbiler
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Ikke avanceret nok?

Den er da skræddersyet til et lille fladt land som Danmark, med en fin balance mellem, pris, rækkevidde, størrelse og hastighed.

Vi kører 90 % af alle ture med 1 person i bilen og under 30 km, og de fleste gør det i en bil på 1,5 tons med en Dieselmotor, som sviner ca dobbelt så meget, som fabrikken har lovet.

 • 67
 • 8

Ikke avanceret nok?

Den er da skræddersyet til et lille fladt land som Danmark, med en fin balance mellem, pris, rækkevidde, størrelse og hastighed.

Fuldstændig enig.

Især hvis politikerne vågner op, og indser at en bil der holder i indkørslen ikke forurener - hermed mener jeg at der skulle gives en reduktion på vægtafgiften for den gamle fossilbrænder, så man havde råd til at beholde den.

Til gengæld skulle man forpligte sig til at den kun måtte bruges XX km om året, ellers ville afgiften stige (at det så ville være meget nemmere at sløjfe registreringsafgiften helt og læsse det over på benzinen er en helt anden diskussion, men det fatter vores sognerådspolitikere slet ikke) i et antal trin.

Kontrol burde være rimelig simpel, for har man indberettet forkert, så fanges det ved syn, og så falder hammeren.

Gjorde man det, så kunne sådan en bil, til det typiske danske pendlingsmønster være helt perfekt til daglig pendling, og så kunne fossilbrænderen (med krog) bruges i weekenden til genbrugspladskørsel mv.

At den er for simpel - sikke noget snobbet p... - den er væsentlig mere avanceret end den bil jeg har nu, og den er jeg faktisk udmærket tilfreds med. Og hvis der ikke er proppet alt muligt jukeboks i gør den jo også nemmere (og billigere) at holde vedlige.

Jeg tror det kan blive en kanonsucces, hvis det vitterlig viser sig den kan overholde specifikationer og pris.

 • 38
 • 7

Når nu man oversætter fra norsk til dansk, kunne man så ikke gøre sig den ulejlighed at bruge de rette termer.

Det hedder drejningsmoment på dansk, ikke drejemoment.

 • 16
 • 11

Jeg er helt enig. Det vil være den perfekte erstatning for vores bil nr 2 som idag er en Hyundai i10.

Det vil være mig der kommer til at køre i den og jeg kører 30 km på landevej. Og hvis blot der er plads til 4, så vil den også være perfekt til de små ture ind til den nærmeste større by (Horsens) som er 10 km væk.

Genial bil til min behov (som bil nr 2).

 • 38
 • 3

Når man nu gør sig den ulejlighed, at oversætte Norge til Norden, hvorfor så ikke lige bruge lidt tid på at "oversætte" prisen til danske kroner (1 DKK =0,78 NOK) også?

"Hvorvidt den nogensinde vil komme til salg i Norden er uvist. Til det er den måske for simpel. Men hvis de laver en lidt mere avanceret udgave til eksport, kan det være, at den vil være interessant også i Norden. Især hvis prisen kommer til at ligge under 100.000 kroner."

Original artikel i Teknisk Ukeblad: "Hvorvidt den noen gang vil komme i salg i Norge er uvisst. Til det er den kanskje for enkel. Men om de lager en litt mer avansert utgave for eksport, kan det være at den vil være interessant også i Norge. Særlig om prisen ikke blir mye høyere enn 100.000 kroner."

 • 17
 • 4

Jeg ville ikke røre den med en ildtang. Formentlig af samme årsag som den der ligger bag formodningen om at den ikke ville kunne sælge i Norden. Dels ville jeg ikke kunne nøjes med den smule motor. Jeg synes 70-80 heste i polo størrelse er lige i underkanten så 45 er et no go. Effekten kan en del nok leve med men den egner sig så ikke engang til motorvej når den ikke kan nå de 130, ja ikke engang 110. Og så er der den lille hage at jeg forventer at selv til 100k så forventer jeg at jeg ved køb af ny bil får mere bil end den gamle (læs: også mere teknik).

 • 10
 • 44

Er helt enig. Ville selv købe sådan en, hvis det var.

Men Renault kunne evt. differentiere lidt, med måske lidt højere topfart og lidt større motor mod en lidt højere pris.

Det tror jeg godt det danske marked kan tåle.

 • 25
 • 0

Den minder i specs en del om den allerede præsenterede kinesiske Ora R1. R1 har lidt større batteri med 33 kWh, men til gengæld lidt mindre motor. R1 er dog kun indrettet med sæder til 4. Der er samme focus på den elektronik, som det kinesiske marked forlanger. Ora R1 har også en pris under 100.000 kr.

Vi skal nok komme til at se meget mere af samme slags i de kommende år og til endnu laver priser. Der skal nok blive elektriske afløsere også for Aygoer og C1er allerede om få år.

 • 21
 • 0

Dels ville jeg ikke kunne nøjes med den smule motor. Jeg synes 70-80 heste i polo størrelse er lige i underkanten så 45 er et no go.

Har du nogen sinde undersøgt hvor mange hk du bruger ved jævn motorvejsfart? Det er sygt den måde der er gået inflation i antal hk. Vi skal jo ikke køre ræs men transporteres sikkert på vores veje.

Og så er der den lille hage at jeg forventer at selv til 100k så forventer jeg at jeg ved køb af ny bil får mere bil end den gamle (læs: også mere teknik).

Jeg forventer bedre teknik. Dvs. mere funktionel og driftssikker og dermed oftest simplere teknik. Ikke flere højtryks indsprøjtningsdyser, turboer, kompresorer, ekstra knastaksler m.m. Næ en elmotor med højt moment ved 0 rpm og kun en bevægelig del.

 • 36
 • 7

Jeg har i nogen tid gået og undret mig over at ingen fabrikanter ville prøve at lave "en elektrisk 2CV" tricket, den her ligner noget i den stil.

Citroen solgte totalt op imod 9 mio biler i 2CV familien, til trods for at stort set alle verdens bilanmeldere dømte den ude (eller det der var værre) på forhånd.

Jeg tror der er et enormt marked for en "billig elektrisk bil nr. 2" i hele Europa, bilen til at køre ungerne til og fra svømning, mor til og fra indkøb eller far til og fra arbejde.

Jeg er mindre sikker på om der er det samme marked for "første bil inden man stifter familie" som 2CV'en med stort held solgte til, men i disse forældrekøb tider er der nok stadig mange potientielle kunder at hente på universiteterne.

 • 41
 • 4

Det er sjovt, jeg tænkte det samme. Og min bil i studietiden var en glimrende 2CV, som sagtens kunne køre til Barcelona udover at fragte mig til og fra DTH, og iøvrigt dækkede alle mine almindelige transportbehov. Og så kunne man skifte motoren i den på ½ time, når man havde håndelaget ;)

Som bil nr. 2 ville en el-2CV med simpel teknik også være glimrende i en familie.

Så jo: Jeg tror også, der er et godt marked for en moderne el-2CV.

 • 18
 • 1

En Tesla model 3 forventes at kunne produceres 50 % billigere end i USA (Mon ikke lige der går en årstid med indkøringsvanskeligheder) , så der er måske også håb om at vi i Europa kan få Model 3 til er mere fornuftig pris end +400k . Aspektet med at bilen bliver selvkørende ( FSD ) giver jo en del potientelle muligheder, bla RoboTaxi. Musk har meddelt at det bliver i år ( FSD) , så mon ikke vi skal hen i 2021/22 ? :)

 • 4
 • 4

Vi har nu i 7 år kørt i C-Zero (ens med i-Miev og iOn) og vi nyder måden den kører på - og bremser på. Det er en fejl at spare regenerering ved opbremsning væk, for netop dette er en del af køreglæden. Lad det være en opfordring til en lux udgave til det danske/europæriske marked. Og husk også at sætte ratvarme i. Så er den perfekt som bil nummer to og til dem som ikke behøver at køre på motorvej.

 • 12
 • 2

Og husk også at sætte ratvarme i.

Ok, den havde jeg ikke lige set komme - har aldrig ejet en bil med ratvarme, så at det lige skulle være et issue i en el-2CV er måske lidt ude af proportioner.

Men det vigtigste er vel at den forhåbentlig er opbygget nogenlunde intelligent, så der kan tilkøbes udstyr efter forgodtbefindende, og man ikke starter med at lave en e-UP med alskens tingeltangel, men sørger for at der er en skrabet basismodel med kun det nødvendige.

 • 16
 • 3

Christian. Det er ganske simpelt. Hvis der er ratvarme og sædevarme i bilen, så behøver du ikke så høj kabine temperatur om vinteren. I elbilen har du jo ikke spildvarmen fra motoren, men skal derimod varme op med el til en varmepumpe.

 • 17
 • 1

Det er sådan en bil det ville være spændende at Ingeniøren prøvekørte. En bil i den klasse der virkelig vil betyde et gennembrud for elbiler som mainstream.

 • 18
 • 0

@Poul-Henning Kamp

Jeg har i nogen tid gået og undret mig over at ingen fabrikanter ville prøve at lave "en elektrisk 2CV" tricket, den her ligner noget i den stil.

Ja. Problemet er at leve op til nutidens crashtest og til forventninger om komfort. 2CV vejede kun 600 kg fordi bygget af tyndt metal og uden komfort dele. Til sammenligning den klassiske Fiat 500 vejede kun 500 kg, den moderne udgave vejer ~900 kg.

Renault K-ZE minder om Kwid som Renault sælger i Indien. Kwid kan ikke leve op til europæisk sikkerhedsstandarder og vil aldrig blive solgt i EU. Hvis K-ZE kan godkendes til salg i EU, tipper jeg at den vil blive solgt som en Dacia model. Bemærk at Renault på nogle markeder benytter denne mærke-marketings metode, feks. sælges Dacia Sandero som Renault Sandero i Egypten og SydAmerika.

 • 11
 • 1

Det er da også en perfekt bil til storbymennesker, som f.eks. københavnere. Den kan snildt køre til/fra job og fritidsinteresser, en tur i Ikea eller en tur på familiebesøg på Sydsjælland - godt nok med 105 km/t i højre spor på motorvejen. Men stadig hurtigere, nemmere og mere (nær)miljøvenlig end den kollektive trafik.

At det så kniber med pladsen her i København, giver selvfølgelig problemer med parkering af den.

 • 7
 • 2

Det er lige den type elbil der mangler på markedet nu. Større end i-Miev og venner, men til at betale. Hvis jeg kan finde en løsning på "lejlighed uden mulighed for ladestander"-problemet ville den være den perfekte bil nummer to hos os. Ingen af os pendler længere end 12 km hver vej, så selv benzinbiler kommer lidt til kort i vinterperioden.

 • 9
 • 2

Vil sikkert være et glimrende alternativ til andre transport former i storbyerne. Men fuldstændig ubrugelig for de mange af os som har motorvej som den mest optimale rute til og fra arbejde. Pendler selv 120km og dagen, hvoraf motorvej er langt den overvejende del af ruten og skal jeg køre med 105 km/t hele tiden er jeg ikke sikker på at jeg kan komme frem og tilbage hver dag uden at skulle lade på vejen. Selv en el-koreaner med lang rækkevidde kan give udfordringer i 10 graders frost for slet ikke at tale om en tesla.

El biler har i min verden stadig et kæmpeproblem i rækkevidden og de krumspring man skal igennem for at opnå den rækkevidde de rent faktisk påstår de har.

 • 2
 • 23

Vil sikkert være et glimrende alternativ til andre transport former i storbyerne. Men fuldstændig ubrugelig for de mange af os som har motorvej som den mest optimale rute til og fra arbejde. Pendler selv 120km og dagen, hvoraf motorvej er langt den overvejende del af ruten

Men hvad er relevansen af dette? Producenten siger jo selv helt eksplicit at denne model netop IKKE er beregnet med folk til dit behov.

El biler har i min verden stadig et kæmpeproblem i rækkevidden og de krumspring man skal igennem for at opnå den rækkevidde de rent faktisk påstår de har.

Hvis du køber en Hyndai/Kia elbil med rækkevidde på 450 km, så vil du selv på den værste vinterdag have 300 km rækkevidde. Hvor mange mon der ikke kan klare sig med 300 km rækkevidde?

 • 22
 • 2

Hvis den ellers kan sikkerhedsgodkendes, så køber jeg den gerne og sælger vores Kia Picanto. Den passer perfekt der, for den er også 5 personers, og vi bruger den næsten kun på landevej. Ind i mellem kører vi til Flensborg, men det vil give os 10min længere med dens hastighed. Rækkevidden er da også super i forhold til de ekstremt dyre mini elbiler der ellers har været på markedet.

Jeg ville helt sikkert gerne kaste mine penge efter den, hvis jeg fik lov.

 • 17
 • 2

@Jens Olsen:

Har du nogen sinde undersøgt hvor mange hk du bruger ved jævn motorvejsfart? Det er sygt den måde der er gået inflation i antal hk. Vi skal jo ikke køre ræs men transporteres sikkert på vores veje.

Mener du virkelig at det at køre hvad hastighedsgrænsen tillader på motorvejen, er det samme som at køre ræs, og at det ligefrem er usikkert at holde samme fart som de øvrige bilister?

En ting er hvad der skal til for at holde en jævn hastighed, en anden ting er hvor lang tid, der behøver at gå, for at nå op på denne hastighed - og ikke mindst hvor meget energi der kan genvindes på vejen ned fra denne hastighed, uden at omsætte det hele til varme og sundhedsskadeligt bremsestøv.

Og siden du nævner sikkerhed, så bidrager det på ingen måde til sikkerheden, hverken at det tager 100 år og en madpakke at overhale en traktor med vogn, eller at man forlænger ligtoget bag den, fordi man ikke har kræfter nok til at overhale sikkert.

Med afstandssensorernes hastige indtog, også i de billige biler, er sikkerhed også at bilen selv kan foretage en sikkerheds-acceleration, for at undgå eller dæmpe en kollision bagfra. Dette er præcis ligeså vigtigt for sikkerheden, som selv at kunne bremse, når man kommer bagfra, og har især betydning for sikkerheden i en lille bil.

Endelig, så har utallige elbilsproducenter i de foregående årtier jo så rigeligt forsøgt sig med sløve, undermotoriserede køretøjer, og alle forsvaret det med begreber som "ræs" og "tilstrækkelighed". De er alle måtte erkende at i virkelighedens verden er ikke kun racerkørere og fartbøller, der finder sløve biler utilfredsstillende.

Så hvorfor ikke bare erkende at undermotoriserede biler er forfejlede og unødvendige, når det blot drejer sig om 5-10 kg ekstra el-motor?

 • 10
 • 4

Mener du virkelig at det at køre hvad hastighedsgrænsen tillader på motorvejen, er det samme som at køre ræs, og at det ligefrem er usikkert at holde samme fart som de øvrige bilister?

Nej, har jeg skrevet?

Og siden du nævner sikkerhed, så bidrager det på ingen måde til sikkerheden, hverken at det tager 100 år og en madpakke at overhale en traktor med vogn, eller at man forlænger ligtoget bag den, fordi man ikke har kræfter nok til at overhale sikkert.

En traktor med vogn kører maks. 30 kmt. Med en elmotor medmotoreffekt der gør, at du kan køre 130 km/t på motorvej, er milevidt fra at have nogen som helst problemer med en hurtig overhaling her.

Så hvorfor ikke bare erkende at undermotoriserede biler er forfejlede og unødvendige, når det blot drejer sig om 5-10 kg ekstra el-motor?

Nu gik min kommentar ikke specielt på elbiler. Nærmest tværtimod. Elbiler er faktisk en biltype, hvor større motorer kan være meningsfuld. Da det som du selv nævner giver mulighed for større regenerering ved nedbemsning og vægt-og prisstraffen for den større motor ikke er så stor.

Men for min skyld kunne man fint topfartbegrænse biler til 130 km/t. Min egen elbil er topfartbegrænset til 130 km/t, og det kan jeg ikke se noget problem i overhovdet.

Og som bybil vil mange mennesker også kunne have stor glæde af en bil med en topfart omkring 110 km/t. Husk på at det vil være en lille bil, med lille vægt, så der heller ikke er så meget bevægelsesenergi, der skal omsættes af motoren ved nedbremsning.

 • 3
 • 6

Renault K-ZE minder om Kwid som Renault sælger i Indien. Kwid kan ikke leve op til europæisk sikkerhedsstandarder og vil aldrig blive solgt i EU.

Kunne man forestille sig at slække lidt på sikkerhedsstandarder på en bil, der ikke er beregnet til motorvejstrafik?

Måske lade folk vælge hvor meget de vil ofre på deres egen sikkerhed?

Men selv i byen kan man jo risikere af at blive torpederet af en fartidiot i en BMW eller lignende.

 • 1
 • 8

Se så bliver det jo interessant.

Har hele tiden sagt at elbilens gennembrud kommer hurtigst hvis man laver små "bil nummer 2" biler til en fornuftig pris.

Eneste ting her er at så vidt jeg læser så har den ikke ESP og der er da mig bekendt lovpligtig i EU

Hvis de kan smække ESP og regenerering på og holde den under 100.000 fra ny af på plader i Danmark så vil den sikkert blive et hit.

 • 3
 • 2

Hvordan bliver mere end 45 hk = ræs? Det er vitterligt hvad du skriver. Hvis du læser artiklen er bilen uegnet til motorvej kva dens manglende evne til at køre med motorvejshastighed. Jeg taler ikke imod elbiler hverken denne eller generelt. Med mere teknik mener jeg sikkerhed, genindvending af bremse energi. Og hvad der nu ellers tilbydes i konkurrende (også ikke-el) biler. Jeg indrømmer blankt at en bil er mere end et transport middel for mig og jeg også derfor ikke går på kompromis.

Men ræs...?

 • 7
 • 1

Lever bilen op til EU's krav? Vi har set mange eksempler på billige kinesiske biler, der er rettet mod det kinesiske marked, men som langtfra lever op til EU's krav om ABS bremser og sikkerhed. Når de så senere kommer i versioner der sælges i Danmark, så kommer en indisk bil, der i den indiske version til 20.000 kr. til at koste over 120.000 kr. i Danmark. Simpelthen fordi, at den skal have et karosseri, der lever op til EU's sikkerhedskrav og ABS bremser. Så man kan købe en ny god Fiat billigere.

https://da.wikipedia.org/wiki/Tata_Nano https://ekstrabladet.dk/biler/bil_nyheder/...

 • 4
 • 2

Men fuldstændig ubrugelig for de mange af os som har motorvej som den mest optimale rute til og fra arbejde. Pendler selv 120km og dagen, hvoraf motorvej er langt den overvejende del af ruten og skal jeg køre med 105 km/t hele tiden

Hvis du ellers overholder hastighedsbegrænsningerne betyder 110 vs 105 sølle 3 minutter pr 100km og 11 minuter ved 130km/t Hvis du altså overhovedet kan komme til at køre med 130 hele tiden og hele vejen fra tilkørsel til afkørsel, tvivler på at det kan lade sig gøre i myldretiden nogen steder i landet. En del af strækningen javist, men hele vejen ? (jeg tvivler)

 • 10
 • 2

Hvis du ellers overholder hastighedsbegrænsningerne betyder 110 vs 105 sølle 3 minutter pr 100km og 11 minuter ved 130km/t Hvis du altså overhovedet kan komme til at køre med 130 hele tiden og hele vejen fra tilkørsel til afkørsel, tvivler på at det kan lade sig gøre i myldretiden nogen steder i landet. En del af strækningen javist, men hele vejen ? (jeg tvivler)

Med 100 km/t kan den sagtens følge med på motorvejen. Lastbiler, og andre store køretøjer må højst køre med 80 km/t. En stor del af motorvejens trafik er under 100 km/t.

Et langt større problem er sikkerheden. Jeg tror aldrig, at modellen vil komme til Europa i den billige model. Skal den leve op til de europædiske krav, så kommer det til at koste. Eller, vi skal sænke kravene, og sætte en hastighed på max 60 km/t.

 • 2
 • 1

Udgangspunktet er godt - nemlig at få elbiler ud til masserne. Det er jo ikke alle som har råd til Teslaer. Som mange skriver vil en lille elbil være et godt bud på bil nummer to, som bruges til pendling. Denne Renault har bagsæder, hvilket ikke er nødvendigt til pendleren. Tænk bare på hvor ofte pendlerne kritiseres for at køre alene. Næh en tosæders bil à la Daihatsu Koben som elbil, og uden alskens gejl som touch skærme. Du behøver ikke engang en omdrejningstæller - bare et speedometer og en eltankmåler. Helt basic. Disse besparelser kunne man så bruge på en større motor. Hvad står i øvrigt i vejen for at udbyde forskellige motorstørrelser? Regenerering burde også kunne tilbydes.

 • 5
 • 1

Jo - mange af dagens El biler kunne saelges billigere, hvis de havde mindre udstyr - gaetter på en golf elbil kunne blive 100.000 kr billigere.

Og da en C3 idag fås for 120.000 kr, kunne en El version med 60 hk nok laves til 90.000 kr...... Men. Så saelger de ikke andre biler..... ?

 • 2
 • 0

Jo - mange af dagens El biler kunne saelges billigere, hvis de havde mindre udstyr - gaetter på en golf elbil kunne blive 100.000 kr billigere.

En billigere elbil har VW allerede lavet: E-Up. Den kommer snart en ny version med større batteri.

e-Up skal sammenlignes med fossilversionen High-up og har en pris der er 50.000 højere end billigste fossilversion uden synderligt udstyr.

Hvis den store udstyrs pakke blev strippet fra e-Up ville prisen komme ned omkring 135.000,-

 • 2
 • 0

@Michael Mortensen

e-Up skal sammenlignes med fossilversionen High-up og har en pris der er 50.000 højere end billigste fossilversion uden synderligt udstyr.

Ja og...? Elbiler koster mere end tilsvarende størrelse benzinbil. Renault K ZE i Kina er dobbelt så dyr som Renault Kwid i Indien, selvom de er samme bilstørrelse.

Men der kommer snart til at ske noget i EU. I 2020 sænker EU emssions grænser for biler til 95 gCO2/km. Bilfirmaer der ikke kan holde sig under denne grænse skal betale 95 € per g CO2 /km per bil de er over grænsen. Dermed er der en pris på bilers CO2 emmision.

I 2020 kommer bilpriser i EU generelt (udenfor DK som altid er special tilfælde for bilpriser) for brændstofbiler i forhold til elbiler til at ændre sig. Vi kan forvente at prisen i 2020 for en alm. VW Golf (~120 gCO2/km) stiger med ~2375 € = 25 g* 95 €/g. Når VW sælger en af deres kommende ID3 elbiler (0 gCO2/km) har CO2 gevinsten en værdi af 9025 € = 95g * 95 €/g som vil give en prisreduktion på elbilen så VW sælger flere elbiler og dermed kan holde sig under flådegennemsnittet på 95 gCO2/km. Altså benzin og diesel biler stiger i pris og elbiler og elstik-hybrider får en pris nedsættelse.

 • 3
 • 0

Denne Renault har bagsæder, hvilket ikke er nødvendigt til pendleren.

En bil uden bagsæder vil være uinteressant for i hvert fald os, da vi bruger bil nummer 2 som "småtursbil". Vi er 5 i familien og hvis vi skal korte ture og der max er 4 der skal med, så tager vi typisk bil nummer 2 da det er en benziner som har det bedre end dieselbilen, med de korte ture.

På mit arbejde er der utroligt mange som pendler men de kører ofte sammen så der vil en 2 sæders også være uinteressant.

 • 1
 • 0

En bil uden bagsæder vil være uinteressant for i hvert fald os, da vi bruger bil nummer 2 som "småtursbil". Vi er 5 i familien og hvis vi skal korte ture og der max er 4 der skal med, så tager vi typisk bil nummer 2 da det er en benziner som har det bedre end dieselbilen, med de korte ture.

På mit arbejde er der utroligt mange som pendler men de kører ofte sammen så der vil en 2 sæders også være uinteressant.

Så skal du/I jo ikke have en to-sæders. Efter lidt overvejelse mindes jeg ikke at have kolleger, som kører sammen, selvom en del kører ganske langt. Mere end ni ud af ti tager bilen og ingen anvender offentlig transport. Så jo - en lille to-sæders elbil kunne være relevant.

 • 1
 • 3

I 2020 kommer bilpriser i EU generelt (udenfor DK som altid er special tilfælde for bilpriser) for brændstofbiler i forhold til elbiler til at ændre sig. Vi kan forvente at prisen i 2020 for en alm. VW Golf (~120 gCO2/km) stiger med ~2375 € = 25 g* 95 €/g. Når VW sælger en af deres kommende ID3 elbiler (0 gCO2/km) har CO2 gevinsten en værdi af 9025 € = 95g * 95 €/g som vil give en prisreduktion på elbilen så VW sælger flere elbiler og dermed kan holde sig under flådegennemsnittet på 95 gCO2/km. Altså benzin og diesel biler stiger i pris og elbiler og elstik-hybrider får en pris nedsættelse.

Så du indrømmer altså at elbilerne kun kan klare sig fordi man hæver prisen på en fossil bil og sænker den for elbiler.

Mon ikke dyrere fossil biler i første omgang vil få den modsatte effekt af hvad man håber.

Altså at folk så beholder deres fossilbiler endnu længere fordi det nu pludseligt bedre kan betale sig at holde dem kørende end at købe en ny og dyr bil.

Det er typisk aldrig en fordel at købe en nyere bil, i forhold til bare at beholde den gamle (Som jo typisk er betalt ud) og med højere priser bliver det bare ENDNU mere fordelagtigt at holde liv i den gamle i længere tid.

 • 4
 • 1

Hvis der var et stort marked for den slags så ville der køre mange flere fortwo rundt.

Eller 107'ere, C1'ere, Aygo'er, Mi'er, Citigo's og Up'er?? Hvis du tilbringer et kvarter ved et vejkryds i morgentrafikken, hvor der givetvis kommer en del af slagsen forbi, så prøv at tælle bagsædepassagerer i disse modeller. Du kan så lave en kolonne til biler på papagøjeplader, som mange har netop fordi de ikke behøver bagsæderne.

 • 1
 • 4

Det er typisk aldrig en fordel at købe en nyere bil, i forhold til bare at beholde den gamle (Som jo typisk er betalt ud) og med højere priser bliver det bare ENDNU mere fordelagtigt at holde liv i den gamle i længere tid.

Tell me about it. Min primære bil blev produceret for 20 år siden (den 21. april for at være nøjagtig). Den kører glimrende, kan synes som den er og kilometerprisen er stærk konkurrencedygtig :-)

 • 5
 • 4

Eller 107'ere, C1'ere, Aygo'er, Mi'er, Citigo's og Up'er?? Hvis du tilbringer et kvarter ved et vejkryds i morgentrafikken, hvor der givetvis kommer en del af slagsen forbi, så prøv at tælle bagsædepassagerer i disse modeller. Du kan så lave en kolonne til biler på papagøjeplader, som mange har netop fordi de ikke behøver bagsæderne.

Hvis der reelt set var et marked for C1'ere uden bagsæde og med et godt stort bagagerum, tror du så ikke man ville lave sådan en ?

Det er muligt at du ikke ser andre end een i den pendlerbil om morgenen når du kører til arbejde, men i mange tilfælde er det alligevel den bil som om eftermiddagen kører børnene til fodbold, spejder og så videre.

Jeg forstår ikke hvorfor du mener det vil være en god ide at begrænse sine muligheder ved at købe en 2 personers bil, når man kan få den som 4 personers og så bare kan lægge bagsæderne ned hvis man skal bruge den ekstra plads.

 • 6
 • 0

Tell me about it. Min primære bil blev produceret for 20 år siden (den 21. april for at være nøjagtig). Den kører glimrende, kan synes som den er og kilometerprisen er stærk konkurrencedygtig :-)

Præcist...For din bil er betalt og så er den meget konkurrencedygtig i forhold til at skulle ud og låne flere hundredetusinde kroner som der skal betales renter og afdrag af til banken.

At gøre bilerne ENDNU dyrere vil blot forstærke den tendens.

Ja og så vil det sikkert betyde at vi igen vil se at de helt små biler vil blive solgt mere, for folk får jo ikke flere penge at købe bil for, bare fordi prisen stiger, så deres eneste reelle mulighed bliver at købe en mindre og dermed billigere bil ...

 • 4
 • 1

Jeg forstår ikke hvorfor du mener det vil være en god ide at begrænse sine muligheder ved at købe en 2 personers bil, når man kan få den som 4 personers og så bare kan lægge bagsæderne ned hvis man skal bruge den ekstra plads.

Min fordom (indrømmet) er at bilkøbere til C1, 107 etc. i høj grad er automobilignoranter, som ikke har anvendt eet sekund til at overveje muligheden for en to-sæders bil. Jeg vil vædde på at en markant del af disse mikrobiler aldrig har haft en passager på bagsædet.

Hvis du nu stod der ved bilforhandleren og kunne vælge mellem er C1 - som ser cirka sådan ud: https://www.bt.dk/danmark/dyrlaeger-advare... eller en smart lille tosæders sag som f. eks. en Daihatsu Copen: http://www.goo-net-exchange.com/catalog/DA... ville du så vælge den samme model som automobilignoranterne?

 • 1
 • 4

Min fordom (indrømmet) er at bilkøbere til C1, 107 etc. i høj grad er automobilignoranter, som ikke har anvendt eet sekund til at overveje muligheden for en to-sæders bil. Jeg vil vædde på at en markant del af disse mikrobiler aldrig har haft en passager på bagsædet.

Det tror jeg nu ikke du har ret i. Det er sikkert korrekt at en god del af dem sjældent har en bagsædepassager. Men aldrig? Det er jo også rart at kunne lægge bagsædet ned og have noget plads, når man er i IKEA.

Hvis du nu stod der ved bilforhandleren og kunne vælge mellem er C1 - som ser cirka sådan ud: https://www.bt.dk/danmark/dyrlaeger-advare... eller en smart lille tosæders sag som f. eks. en Daihatsu Copen: http://www.goo-net-exchange.com/catalog/DA... ville du så vælge den samme model som automobilignoranterne?

Jeg ville ikke vælge nogen af dem, da ingen af dem er elektriske. Og det er dælme svært at skulle finde sig i ikke at køre elektrisk, når man først er vant til det. Men var de begge elekriske, og havde jeg i forvejen en stor elektrisk staioncar/SUV, så ville jeg vælge Daihatsuen. Men altså kun hvis og hvis...

 • 3
 • 1

Her i Udkantsdanmark, fiser der en masse APE i EU 45 version og Invalideversion (max. 25 km/t) De stinker forfærdeligt...., hvad forurener en sådan? http://tmp.dk/da/products/ape-50 Måske, de kan udskiftes, med nogle små batteri-Kinesere (max. 45 km/t) .....eller måske i en "Invalideversion"? (max 25 km/t)

Ape er en totakts satan. De er heldigvis fortid, der er nu et meget bedre elektrisk alternativ der samtidigt er billigere. Dem har jeg set nogle stykker af i København og omegn. Ape 25 bliver meget brugt som lille cafe vogn i Kbh. Jeg har dog allerede set alternativ i form af en ombyget cykel trailer trukket af en el-cykel. Så har man et overlegen by transporter når man ikke sælger kaffe. Meget smartere. IVECAR 25 og 45 https://www.youtube.com/watch?v=3yhLW5ipwnQ

Jeg kan kun finde en inboard film af en tunet ape 50. ganske forfærdeligt lyd. https://www.youtube.com/watch?v=1Kzw-c5Ebdk

der er lysår mellem de 2 køretøjer på alle punkter. Ellert anno 2019

 • 0
 • 0

Min fordom (indrømmet) er at bilkøbere til C1, 107 etc. i høj grad er automobilignoranter, som ikke har anvendt eet sekund til at overveje muligheden for en to-sæders bil. Jeg vil vædde på at en markant del af disse mikrobiler aldrig har haft en passager på bagsædet.

De fleste af dem jeg kender der har en bil i den størrelse er enlige mødre med små børn og så unge par som køber den fordi den passer til pengepungen både i indkøb og forsikring som førstegangsbil.

Unge mennesker ender somme tider med at få børn og så ville det dælme da være træls at mangle et bagsæde til lille mand M/K

Det er stadig min påstand at bilbranchen har fingeren mere på pulsen end dig og mig og de har i hvert fald ikke set noget marked for en 2 personers minibil. Kun Mercedes har fortwo og det er mildest talt ikke mit indtryk der kører ret mange af dem rundt.

 • 4
 • 0

Det er stadig min påstand at bilbranchen har fingeren mere på pulsen end dig og mig og de har i hvert fald ikke set noget marked for en 2 personers minibil. Kun Mercedes har fortwo og det er mildest talt ikke mit indtryk der kører ret mange af dem rundt.

De er noget mere populære syd for grænsen. Det er min fornemmelse at man bevidst søger den mindste bil for at løse parkerings problemet. De klemmes simpelthen ind mellem 2 biler hvor der er et hul der er for lille til en typisk normal bil. Med min 4.7 meter lange bil må jeg springe mange parkerings muligheder over. ![https://i1.wp.com/farm4.static.flickr.com/...]

 • 0
 • 0

El biler bliver billigere end benzin og diesel biler https://www.cnbc.com/2019/03/15/morgan-sta.... Citat " .. Morgan Stanley estimates that the global auto supply chain employs "in the range of 11 million people." Jonas pointed to recent statements by VW Group CEO Herbert Diess, who said it takes 30 percent less labor to produce an electric vehicle than a similarly priced car that has the traditional internal combustion engine. This would result in a headcount cut of more than 3 million workers from the global auto industry.... "

 • 3
 • 0

77 biler til en kommune - der er 98 kommuner

https://nordjyske.dk/nyheder/nye-biler-til... - Denne Renault K-ZE kan være attraktiv for vores kommuner, som leaser mange biler til deres hjemmepleje (linket). ... Og mon ikke prisen bliver under 70.000 kr, hvis der købes/leases meget over 77 biler --- f.eks.- ( 98 kommuner af i snit 70 biler ... ca ca 700 ens biler ... evt på gule plader ) ... tror det. Og køber/leaser vores kommuner disse biler, så kan vi borgere nok også købe 100 - 1000 stk. ekstra (af samme simple model) ... Jo - der kan være basis for en ny og anderledes EL- bil udvikling i Danmark - hvis mange samarbejder om at nå det fælles mål at få: "" billige og simple EL-biler ""... OK - en sådanne ide vil nok møde modstand fra "bil og olie sektoren", som hellere vil sælge dyrere biler og olie produkter ... og" bil og olie lobbyen" har meget magt og mange penge ... så de vil nok kunne købe medie ydelser for at stoppe en sådanne udvikling (måske lidt som vi så med Warterfront inden for transportsektoren) ... så ... om det lykkedes at skabe en ny El-bil udvikling ... tja ... det er nok usikket ... måske ?-

 • 1
 • 2

98 kommuner af i snit 70 biler ... ca ca 700 ens biler

ca 7000 .

Ja, et oplagt sted at starte, istedet for at køre rundt og forpeste nærmiljøet med partikler og NOx

Imens stiger antallet af solgte hybridbiler herhjemme, på grund af markedsføring, og for lave afgifter.

I Norge går det endnu hurtigere med udskiftning til elbiler end forudsagt, og hybridbils salget er på vej ned. Håber ikke vi skal blive ved med at være 5-10 år efter Norge

 • 4
 • 3

Denne Renault K-ZE kan være attraktiv for vores kommuner, som leaser mange biler til deres hjemmepleje (linket). ... Og mon ikke prisen bliver under 70.000 kr, hvis der købes/leases meget over 77 biler --- f.eks.- ( 98 kommuner af i snit 70 biler ... ca ca 700 ens biler ... evt på gule plader ) ... tror det.

Tro hvad du vil, men denne bil i den konfiguration og dermed til den pris kommer aldrig til Danmark.

Jeg citerer fra artiklen

Bilen er udstyret med Renaults Android-baserede R-Link-system, men ikke elektronisk stabilitetskontrol.

ESP (ESC) blev et lovkrav på alle biler solgt i EU efter 1. November 2014.

Altså bliver denne bil ikke muligt at sælge og indregistrere i Danmark og gudsketak og lov for det når den ikke har essentielt sikkerhedsudstyr.

 • 6
 • 3

Er det ikke lidt stereotypt ???

Der er ret meget af EU der stadig er stereotyp på den måde.

Se evt: https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-e...

Faktisk er der ifølge f.eks Jordan Petersons, et ret tydeligt mønster - som godt nok er lidt overraskende - men stadig peger på at klassiske kønsroller lever i bedste velgående - også i Danmark - selv om kvinder er givet mange flere muligheder end så mange andre steder i verden. Og hvorfor skulle man også pludselig ses ned på, bare fordi man måske kan lide at gøre noget, som de fleste måske ikke kan lide? Skal kvinder nu evt. til at holde op med at gå i kjole, fordi det måske sender kønstereotypt billede til svage sjæle der ikke hviler i deres sexualitet og har lidt for travlt med at blive fornærmede over ting der ikke fysisk skader nogen?

Beklager OT - og lad os blot håbe at denne billige el-bil får skubbet lidt til udviklingen uden at fylde lossepladserne alt for hurtigt op og bidrage alt for meget til ressourcespild.

 • 2
 • 2

Altså bliver denne bil ikke muligt at sælge og indregistrere i Danmark og gudsketak og lov for det når den ikke har essentielt sikkerhedsudstyr.

Jeg må bare tørt konstatere at jeg i morgen tidligt sætter mig ud og kører på arbejde i min bil UDEN det "essentielle" ESP (sæt selv flere bogstaver ind) udstyr. Næh - giv os bogstaver i bilen, så behøver vi ikke selv at ulejlige os med basale køre færdigheder.

 • 2
 • 9

@Henrik Madsen

Så du indrømmer altså at elbilerne kun kan klare sig fordi man hæver prisen på en fossil bil og sænker den for elbiler.

Indrømmer? Det har da hele tiden været klart at elbiler koster mere end tilsvarende størrelse benzinbil og dieselbil. Det har alle kunne på prisskiltet. Elbiler giver nogle andre fordele, billigere opladning og vedligeholdelse, men den beregning er der mange der ikke gør.

Altså at folk så beholder deres fossilbiler endnu længere fordi det nu pludseligt bedre kan betale sig at holde dem kørende end at købe en ny og dyr bil.

Det er helt OK. Der kommer en reduktion i nysalget af nye dyre benzin og diesel biler, og større salg af elbiler og elstik-hybrider.

 • 4
 • 0

...“grundlæggende sikkerhedsudstyr” hvorfor kan det så slås fra?

ESP er en teknik som gør at en dårlig fører (eller bil eller dæk) bliver lidt bedre.

 • 0
 • 5

ESP er en teknik som gør at en dårlig fører (eller bil eller dæk) bliver lidt bedre.

Jeg vil nu hellere kalde det. esp gør at en helt almindelig gennemsnitlig bilist kan slippe godt fra at udføre f.eks en undvige manøvre og slippe godt fra det. Og kan vel også forbedre et par dæk der burde være udskiftet lidt. De fleste er altså gennemsnitlige bilister der overhovedet ikke interessere sig for at komme i nærheden af grænserne for det store uhåndterlige stål karos . Rigtigt mange frygter det ligefrem.

 • 8
 • 0

I Norge går det endnu hurtigere med udskiftning til elbiler end forudsagt, og hybridbils salget er på vej ned.

Imens stiger antallet af solgte hybridbiler herhjemme, på grund af markedsføring, og for lave afgifter. .

Bare lige for at høre om dit standpunkt; Er hybridbiler værre end benzin- og dieselbiler?

Det er et forkert spørgsmål, i forhold til mit foregående svar, og eftersom de fleste mennesker herhjemme kan gå direkte fra ICEV til BEV, med meget få afsavn der kunne løses på anden vis, hvis man ikke stædigt holdt fast på at ville have ALT!, men istedet for,så hvad man kan leve med, og på hvilke fordele man fik i bytte. .

Så hybrider er en art vi godt kunne have levet foruden, men et af svarene på dit spørgsmål er:

De fleste PHEV set samfunds/cirkulær-økonomiskt ja. Man stirrer sig blinde på en (mulig) CO2 reduktion, og betaler en høj pris på andre områder istedet.

De er dyrere at producere, og mere komplicerede teknisk. Allerede med ICEV ser vi i dag at bare 15 år gamle biler er for dyre at reparere på værksted. Det er bedre at køre videre i en 20 år gammel bil der er i velholdt stand, end at producere en ny, uanset type, (allerede dengang havde man fine motorstyringssystemer ( se f.eks. under Trionic 7))

Flere PHEV kan ikke køre på el alene, da eneste varmekilde er spildvarmen fra forbrændingsmotoren (Der røg fordelen i byerne over halvdelen af året) Flere andre kan ikke køre særligt langt på el alene, og kun i byerne. Flere andre er kæmpe kraft lokomotiver der bruger elmotor til et ekstra effekt boost. Flere andre har for lille batteri/rækkevidde OSV.

Der burde have været sat krav til hvad en PHEV skal opfylde på flere områder, hvis den skulle have bare en rimelig berettigelse. (Og have afgiftsreduktion i miljøets navn) Men den vil blive valgt fra når køberne bliver mere bevidste inden for nogle år, så vi når næppe så langt inden.

 • 7
 • 4

Lidt om EL-biler i Kina: - et overudbud af EL-biler i Kina, kan kan betyde at ovenstående 80.000 kr´s bil kommer til EU.

Citat: " ..There are now 486 EV manufacturers registered in China, more than triple the number from two years ago. - While sales of passenger EVs are projected to reach a record 1.6 million units this year, that is likely not enough to keep all those assembly lines humming, prompting warnings that the ballooning EV market could burst and leave behind only a few survivors. .. "

kilde: https://www.straitstimes.com/business/chin...

 • 0
 • 3

I Norge går det endnu hurtigere med udskiftning til elbiler end forudsagt, og hybridbils salget er på vej ned.

Imens stiger antallet af solgte hybridbiler herhjemme, på grund af markedsføring, og for lave afgifter. .

Bare lige for at høre om dit standpunkt; Er hybridbiler værre end benzin- og dieselbiler?

Det er et forkert spørgsmål,

@Il. Nej det er det helt rigtige spørgsmål, som Hans Jørgen Nielsen fremføre. Det var måske en ide hvis du forholdte dig til det.

På trods af defacto fritagelse af registreringsafgift, er elbilssalget i DK under 1% af nyvognssalget. Det kommer ikke til at ændre sig væsentligt i de kommende år Tesla 3 til trods. Istedet for at holde fast i din høje elbils hest, burde du hellere se på hvordan vi rent faktisk kan få nedbragt CO2 udledning så hurtigt som realistisk muligt. Her er hybrider og plugin hybrider en del af løsningen.

Det går simpelhen for langsomt, hvis vi skal satse på elbilen alene.

 • 5
 • 4

Vil sikkert være et glimrende alternativ til andre transport former i storbyerne. Men fuldstændig ubrugelig for de mange af os som har motorvej som den mest optimale rute til og fra arbejde. Pendler selv 120km og dagen, hvoraf motorvej

Det er nok færre end du tror. Jeg har selv pendlet København-Odense, men det er altså et fåtal.

Den gennemsnitlige afstand til arbejdspladsen i DK er omkring 20km, og kun lige over 200k danskere ud af 2.8 mio har mere end 50km til arbejde.

Jeg tror godt det kan løbe rundt at lave en bil til de 2.8 mio og så dække det sidste af markedet med en anden model ;)

 • 7
 • 2

Jeg vil nu hellere kalde det. esp gør at en helt almindelig gennemsnitlig bilist kan slippe godt fra at udføre f.eks en undvige manøvre og slippe godt fra det. Og kan vel også forbedre et par dæk der burde være udskiftet lidt. De fleste er altså gennemsnitlige bilister der overhovedet ikke interessere sig for at komme i nærheden af grænserne for det store uhåndterlige stål karos . Rigtigt mange frygter det ligefrem.

Nah - ESP kan næppe forbedre dæk. Nu hvor der er en vis forvirring om alle disse bogstavsbetegnelser, er det lige til højrebenet at kalde dem for Mor systemer, - som i "nu skal mor komme og hjælpe dig", når du ikke gider at sætte dig ind i din bils køredynamiske begrænsninger. Vist frygter mange at nærme sig disse begrænsninger, og finder det da også vanskeligt at beskrive det. Så er det så nemt bare at påkalde sig den udbredte fartfobi.

 • 0
 • 8

Nå - men det er jo bare synd for dig. Har du heller ikke sikkerhedsseler?

Du skal ikke have ondt af mig. Jeg klarer mig fint uden mange af de nye bogstaver. Til gengæld tror jeg ikke at mine arme og rat kan holde til et lidt større sammenstød, hvis en uopmærksom bilist kører ud lige foran mig. Så er selen god at have. Egentlig savner jeg ikke ret meget ekstra. Det skulle da være en regnsensor, og et større audiosystem. Til gengæld er omkostningerne overkommelige i min afdragsfrie automobil.

 • 0
 • 8
  Bare lige for at høre om dit standpunkt; Er hybridbiler værre end benzin- og dieselbiler?

Det er et forkert spørgsmål,

Når spørgsmålet er mit må det vel være mig der afgør hvorvidt spørgsmålet er rigtigt eller forkert. Til gengæld fik jeg trods et relativt langt svar ikke et klart svar på om hybridbiler er værre end benzin- og dieselbiler.

Kan du eventuel for en kort stund betragte dette som et rigtigt spørgsmål?

 • 2
 • 5

Det er et forkert spørgsmål, i forhold til mit foregående svar, og...

Nej det er det helt rigtige spørgsmål, som Hans Jørgen Nielsen fremføre. Det var måske en ide hvis du forholdte dig til det.

Hvis du gad læse mit svar så forholder jeg mig jo netop til det, i modsætning til dem der ikke vil tro på alle de undersøgelser og opgørelser der viser at hybridbiler IKKE opnår så lave emmisiontal som lovet i virkeligheden.

Det er utroligt som fornægtelse kommer på banen, når overbevisning tager over

 • 3
 • 2

Når spørgsmålet er mit må det vel være mig der afgør hvorvidt spørgsmålet er rigtigt eller forkert.

Du stiller et spørgsmål om hybridbiler kontra ICEV, på baggrund af et indlæg om hybridbilsandele i forhold til BEV. Altså om min personlige mening om en helt anden ting

Til gengæld fik jeg trods et relativt langt svar ikke et klart svar på om hybridbiler er værre end benzin- og dieselbiler.

Jeg forsøgte netop for din skyld at skære det ud i pap, helt klart og tydeligt, at der IKKE! er noget klart ja eller nej på det spørgsmål, da hybridblier er meget forskellige, men det er åbenbart alligevel ikke noget du kan bruge til noget. Så troll du bare videre, det bliver uden mig.

Kan du eventuel for en kort stund betragte dette som et rigtigt spørgsmål?

Belært af tidligere erfaringer, i andre tråde, med dine gentagne spørgsmål, og dine alternative konklusioner på mine og andres svar, så ærlig talt nej.

 • 2
 • 3

@Hans Jørgen Nielsen:

Jeg må bare tørt konstatere at jeg i morgen tidligt sætter mig ud og kører på arbejde i min bil UDEN det "essentielle" ESP (sæt selv flere bogstaver ind) udstyr. Næh - giv os bogstaver i bilen, så behøver vi ikke selv at ulejlige os med basale køre færdigheder.

Sir Issigonis ville have elsket dig. Med dit rationale, kommer man frem til at biler slet ikke behøver sikkerhedsudstyr, for hvis man kører galt er man jo bare selv ude om det.

Så hvad skal vi starte med at skære væk af fordyrende unødvendigheder? ...ABS? ...Airbags? ...Deformationszoner? ...Sikkerhedsseler?

De fleste af os er vist glade for at vi trods alt ikke lever i 2CV'ens tid, for skulle vi møde en på vejen, der ikke er ligeså dygtig til at køre bil som dig, kunne det jo hænde at gå udover flere end vedkommende selv.

 • 11
 • 0

Næh - giv os bogstaver i bilen, så behøver vi ikke selv at ulejlige os med basale køre færdigheder.

Fremtiden hedder FSP.

https://www.youtube.com/watch?v=MBybI-qRp8g

I stedet for at vores kørefærdigheder består af et par øjne, der kun kan se i én retning ad gangen, samt et sæt langsomt reagerende lemmer, så ser du her et eksempel på en bil med 8 kameraer, rettet 360 grader rundt om bilen, og en computerkraft, der gør at den kan forudsige hvad der sker og reagere på 1/100 sekund:

https://www.youtube.com/watch?time_continu...

Bemærk; Der er kun én bil i situationen, der når at stoppe før ulykken rammer, og i denne bil ville føreren med stor sandsynlighed have mistet livet, hvis ikke den stoppede i tide.

Den perfekte bilist ville naturligvis have orienteret sig til siderne, for at se om der kommer en idiot farende for rødt inden han kører frem for grønt, men ingen af os er perfekte bilister - selv ikke Hans Jørgen Nielsen.

 • 8
 • 0

80.000 kr´s El-bil til disse kommuner ?

20 danske kommuner skal udvikle topambitiøse klimaplaner med inspiration fra verdens førende byer på området. https://realdania.dk/nyheder/2019/05/dk202...

De udvalgte kommuner

Albertslund 
Allerød 
Assens 
Fredericia 
Frederiksberg 
Frederikshavn 
Helsingør 
Høje-Taastrup 
Jammerbugt 
Køge 
Lejre 
Lemvig 
Lolland 
Middelfart 
Randers 
Roskilde 
Samsø 
Sønderborg 
Vejle 
Aarhus
 • 0
 • 2

Belært af tidligere erfaringer, i andre tråde, med dine gentagne spørgsmål, og dine alternative konklusioner på mine og andres svar, så ærlig talt nej.

Jah - jeg burde jo også opgive, for Bahnsen formår at mudre et svar til ukendelighed på et ret enkelt spørgsmål.

Jeg tænker blot, - en benzinbil kører X kilometer på en liter benzin. En tilsvarende hybridbil kører X + lidt mere på en liter benzin. ERGO er hybridbilen bedre end benzinbilen. Jeg tager dog det forbehold at der skulle findes hybridbiler i samme klasse som kører kortere på en liter benzin, end den erene benzinbil. Dog tror jeg at det er usandsynlig, men det er den eneste grund jeg kan finde til at klandre hybridbilere ud fra et CO2 miljø synspunkt.

 • 2
 • 2

Sir Issigonis ville have elsket dig. Med dit rationale, kommer man frem til at biler slet ikke behøver sikkerhedsudstyr, for hvis man kører galt er man jo bare selv ude om det.

Så hvad skal vi starte med at skære væk af fordyrende unødvendigheder? ...ABS? ...Airbags? ...Deformationszoner? ...Sikkerhedsseler?

De fleste af os er vist glade for at vi trods alt ikke lever i 2CV'ens tid, for skulle vi møde en på vejen, der ikke er ligeså dygtig til at køre bil som dig, kunne det jo hænde at gå udover flere end vedkommende selv.

Jeg skrev ikke at mange nye sikkerhedssystemer ikke hjælper, men jeg oplever, godt italesat i disse fora, at viljen og evnen til at bidrage til sikkerheden bag rattet falder i samme takt, som teknikken får den til at stige. Hvorfor tror du at lane-assist kaldes for SMS-assist? Debattører her ønsker sig selvkørende biler, og prøver at bilde os ind at implementeringen gør trafikulykker til historie. Disse folk gider ikke at køre bil, de har tiltro til at computere er ufejlbarlige. Det er en illusion og i øvrigt bakket op af statistikker, som viser at antallet af trafikdrab ikke rasler ned i takt med flere bogstaver i bilbrochuren.

 • 1
 • 11

Den perfekte bilist ville naturligvis have orienteret sig til siderne, for at se om der kommer en idiot farende for rødt inden han kører frem for grønt, men ingen af os er perfekte bilister - selv ikke Hans Jørgen Nielsen.

Sidder og tænker på at få denne assistance til vores køretur over mindre bjergvejsstrækninger i Italien, hvor pladsen kan være meget trang. Så skal bilen nok holde tilbage for modkørende med samme udstyr, eller måske få bilen til at bakke ind til siden.

 • 0
 • 7

De forklare det nu meget simpelt. "det går for stærkt til forholdende". det er helt almindelige bilister ikke racerkørere.

For den bilist der forulykker i en højfarts ulykke er der også kun at sige "det gik for stærkt forholdne var ikke til det".

I virkeligheden kan vi sagtens udvide det til at der er kørt for stærkt ved alle ulykker, ligegyldigt hvor højt eller lavt det var. Simpelt - for det gik jo galt og mindst en parterne (selv single) kunne ikke friholde standselængden.

 • 1
 • 8

Det har godt nok taget dig lang tid at indse.

Forstår du så nu, hvorfor en sænkning af farten kan sænke antallet af ulykker?

(Nej, jeg skal sikkert igen lægge øjne til den gamle traver: "Vi er mere skarpe ved høj fart og tager bedre beslutninger.")

Hvis du ellers har læst mange af mine trafikindlæg, så ville du vide at netop jeg har argumenteret for det. Måske forstår du bare ikke sammenhængen. Jeg argumenterer for at friholde standselængden - - ved alle hastigheder. Det kræver en vis indsats for trafikanterne, såsom at koncentrere sig om kørslen. Er det for meget at forlange?? Man laver endda kampagner om emnet: Kør bil når du kører bil.

Når der så sker ulykker, så betyder det som regel at en af parterne FORBRYDER sig mod denne simple regel. Da folk næppe kører galt med vilje, så er uopmærksomheden nok synderen. Vil du medgive mig det? Hvorfor forsvarer eller retfærdiggør mange mennesker så at være uopmærksom i trafikken? Du hæfter dig blot ved at holde farten lav, så folk ikke slår sig så hårdt NÅR de kører galt. Vi skal ikke bare begrænse skaderne, - vi skal undgå dem.

 • 1
 • 5

Man kan diskutere ESP/ESC op og ned ad stolper, selv har jeg det ikke i min gamle bil, men det er et krav fra EU, og så behøver vi sådan set ikke fortsætte en teoretisk diskussion om hvor god eller dårlig man er til at køre bil.

Men hvis vi stadig holder fast i "2CV" tankesættet, så skal (det kan ikke være anderledes) bilen selvfølgelig leve op til de krav der stilles, herunder ABS, ESC osv, men den bør stadig ellers sælges i en udgave uden alt muligt jukeboks - og jeg tror egentlig ikke at det behøver at koste ret meget at lave den elektronik der er nødvendig for at leve op til kravene om ESC, når nu man alligevel har det meste af mekanikken fra ABS.

Fsva. regenerering ved opbremsning, så kan der vel laves den enkle model, nemlig der hvor der ikke regeneres med stor strøm, svarende til når man i en almindelig bil slipper speederen i 4/5 gear, uden at koble ud - og så må man ellers ty til de almindelige bremser ved hård opbremsning, og acceptere at der så ikke lades.

Jeg bremser f.eks, meget lidt, da jeg sørger for at holde passende afstand, og så ellers rulle hen mod lysreguleringer mv. i 4/5 gear - mange gange kan jeg køre meget og kun bruge bremsen nogle få gange ved helt lav hastighed.

Og hvis man befinder sig i Nordsjælland eller Københavnsområdet, så er der alligevel ingen steder hvor man må køre over 110 km/h, så de 105 kan man såmænd da nok godt leve med - forleden kørte jeg til lufthavnen med 90-100 (landevej/motorvej) og det var ganske afslappende - den anden vej noget hurtigere, men den samlede tid var marginalt forskellig.

 • 4
 • 2

Det viser bare at afgiftssystemet på biler skal laves om. Staten kan ikke blive ved med for evigt at budgettere med 50 mia. kr. i årlige indtægter på bilafgifter. Produktionsprisen på batterier og elbiler rasler ned og gør at statens provenu vil blive mindre og mindre, resten er simpel procentregning.

 • 1
 • 0

Hej.

I artiklen står der ordret : " Akselafstanden er 2,43 meter, og bilen er 3,73 meter lang. ".

Det er jo kun en lille akselafstand. Da den åbenbart er 373 cm lang hører den med til de såkaldte minibiler og er derved lidt større end de såkaldte mikrobiler.

Jeg er spændt på, hvordan den vil klare sig i sammenstøds/sikkerheds-tests. Men hvis den ikke kommer til Europa, bliver den jo nok ikke testet hos Euro NCAP. Så det er spændende at se om den kommer til Europa.

Det vil da være fint, hvis artiklens elbil kom til Danmark og resten af Europa. Sammen med alle de nye eller kommende elbiler vil det jo give den enkelte forbruger mulighed for at vælge lige netop den, som der passer til denne forbruger. Så det er utrolig godt, at der kommer mange elbiler på markedet nu. Se evt. link.

https://fdm.dk/nyheder/nyt-om-biler/2019-0...

Kærlig hilsen Jan Hervig Nielsen

 • 0
 • 0

For min skyld kan de fjerne alt de elektroniske lal.

Jeg har ikke brug for servo, aircon, touchscreen, el-ruder, varme i spejle og alt det andet luxus gejl for de dekadente typer (ville egenligt skrive tåber, men det er de jo ikke - bare ligeglade med miljø omkostningerne ved deres luxuslyst).

Jeg vil have et transportmiddel til mindst mulige omkostninger og det inkluderer drift og reparation.

 • 1
 • 0

Jeg har ikke brug for servo, aircon, touchscreen

Mit gæt er om ganske få år, så kommer der husmandsbiler med navmotorer, hvor der i hvert hjul er en motor på 15-25hk.

Så kan man stort set gratis implementere ESP, negativ torque og servo, da det kan styres rent elektronisk - plus komponenterne bliver meget billigere at vedligeholde.

Omkring aircon er jeg sådan set enig med dig, men hvis varmepumper kommer ordenligt ned i pris (så man bruger mindst muligt el på kabineopvarming), så følger aircon'en stort set gratis med.

Touchscreen - nej tak, det er direkte at indbygge forældelse fra dag et i bilen. Og jeg vil altså se på ordentlige instrumenter (og ikke for mange - hvad skal man f.eks. med en omdrejningstæller i en almindelig bil?), ikke sådan en grim padde som i en Tesla3 - og jeg vil have knapper der siger klik når jeg trykker på dem.

 • 4
 • 1

Der sættes store sikkerhedsmæssige krav, så de bliver næppe billige.

De sikkerhedsmæssige krav kan også sagtens honoreres - og der er ingen der siger at man skal droppe skiverne.

Faktisk er f.eks. Emrax allerede meget langt med højperformance motorer, så selvfølgelig vil udviklingen gå den vej.

Og i takt med produktionstallene kommer op (også fordi motorerne vil kunne bruges i mange forskellige biler) så vil priserne falde - herudover vil man kunne spare på transmission og servoen kan spares helt væk.

Jeg er villig til at stille en flaske Whisky på højkant om at inden for ti år vil det være helt gængs teknologi.

 • 0
 • 1

Det viser bare at afgiftssystemet på biler skal laves om. Staten kan ikke blive ved med for evigt at budgettere med 50 mia. kr. i årlige indtægter på bilafgifter. Produktionsprisen på batterier og elbiler rasler ned og gør at statens provenu vil blive mindre og mindre, resten er simpel procentregning.

Måske vil være en god idé at sænke registreringsafgiften til at svare til afgiften for den CO2, som der er brugt til at lave bilen. Kan ikke dokumenteres CO2 regnskab, så kan den sættes efter vægt. For hver gang vi hæver CO2 afgiften, så vil registreringsomkostningerne stige.

 • 0
 • 0

Min anbefaling: En Bullitt elcykel :-)

Yeps der kommer ikke nogen teknologi der vil matche el-cykler de næste 100 år. Bullit er såmænd smart nok...jeg måtte købe en anhænger til at køre alle de sparede penge ned i banken. Hver måned...1000 vis af kroner....suk det er hårdt. Ph kan side og kigge ned på skattekisten fuld af guld dukater. Jeg må også lære at leve med at jeg har fået meget mere tid til rådighed, og at min køre/transport glæde er steget 3500% i forhold til før da jeg sad og svovle bandede i bil køen. Og parkering...5 sekunder OMG. Årlige drifts omkostninger mindre end et 3 zoners pendler kort i 2 månder hvis man selv kan cykel teknik. Jeg har selv en luxus model med kopholder, 2 ringklokker, brede punkterfri dæk, og bedre komfort end nogen bil der skal køre i områder hvor der er stor trængsel fra andre biler. Bedre komfort end en bil der ikke er pre opvarmet om vinteren. Brrr når jeg tænker på hvor koldt det var at sætte sig ind i den bil om vinteren...og duggen på vinduerne.

 • 4
 • 0

Interessant om Ingeniøren vil give denne EL bil en neutral omtale

Antyder du, at Ingeniøren ikke kan lide biler fra Enhedslisten?

Eller spurgt på en anden måde: Hvorfor pokker er der så mange, der skriver "el" med store bogstaver? Jeg kender ikke noget andet eksempel på, at forkortelser, hvor man har trukket en stavelse ud af et længere ord, bliver skrevet med stort.

Man skriver jo heller ikke BIL, når man trækker "bil" ud af "automobil".

Jeg afholder mig normalt fra at være sprogfascist, men EL er altså en øjebæ, som i høj grad forstyrrer læsningen.

 • 8
 • 1

Ja, du er ved at blive gammel ;)

Eller bare gammel nok til at huske en tid, hvor man var lidt mere konkret, ærlig og seriøs med sit budskab ;o) I dag vrimler det med danskere, der dårligt nok kan huske deres egen arv, sprog eller årsag til at vi har det ret godt i Danmark. Og desuden lader det til at vi siger "ok" til meget i dag, som f.eks køleskabe, biler, tidsskrifter, politiske budskaber, charterrejser osv.... indtil de er blevet skubbet over disken og pengene har skiftet hænder. Så jeg ser ikke noget problem i at være lidt mere kritisk overfor sproget der bliver brugt til at sælge en given ting eller overbevisning. Og med det i mente - giver jeg Allan ret :o)

 • 2
 • 0

Det er en variant af brint scam. Elbilen fungerer fint allerede, men vi må lade som om at det ikke er tilfældet, så vi kan fortsætte med business as usual lidt endnu.

Om elbilen "fungerer allerede nu" er jo et spørgsmål om definition på hvad du mener der skal til for at den "fungerer allerede nu".

Hvad er succeskriteriet ?

Hvor mange procent af bilejere skal kunne klare al deres transport med en elbil uden større gener i forbindelse med opladning. ?

Hvor mange procent af det samlede antal kilometer som køres på danske veje skal kunne dækkes med elbiler uden større gener for bilejeren, i forhold til en brændstofbil.

I vores husstand "fungerer elbilen nu" hvis vi snakker om vores bil nummer 2, som bruges mest til småture, men som vores primære bil er en elbil alt for dyr og upraktisk til at det giver mening at sige at den "fungerer"

Trailerkørsel som vi har en del af, motorvejskørsel på længere stræk (230 km hver vej) i forbindelse med arbejde....Vel og mærke til en destination som i hvert fald lige nu, IKKE har en ladestander indenfor realistisk rækkevidde, ferietur et par gange om året på en del kilometer og en bil som har reelt plads til 2 voksne, en teenager og 2 børn.

PS. Nej det er ikke praktisk bare lige at holde og lade 30 minutter på vejen, den ene eller anden vej, mine dage er lange nok i forvejen så jeg har ikke behov for at turen bliver en time længere.

 • 2
 • 10

Tror mange gerne vil købe en elbil til 80.000

De kommer til at kigge langt efter denne bil i så fald, for den kommer aldrig til Europa i det trim niveau som der nævnes og som koster de 80.000.

Alene det at den er født uden ESP/ESC gør at den ikke vil være mulig at importere til Europa.

Jeg ser heller ikke nævnt nogen steder at den har lys-sensor eller dæktrykmåler, dette er 2 andre krav som alle nye biler i EU skal have.

Inden de er færdige med at montere lovpligtigt udstyr på den bil her, så den kunne godkendes til EU, så er du oppe i 120.000, mindst.

Derudover BURDE det ikke være lovligt med elbiler uden regenerende bremsning, det er jo netop en af de features som forlænger rækkevidden og nedsætter slid på bremser, hvilket giver færre partikler i byerne.

 • 1
 • 0

..du tror at at "alle" andre bilister har det samme behov som dit !! Det er jo ikke nødvendigvis sandt ? :-)

Når du engang har kørt landet tyndt og konstateret hvor mange "konebiler" der rent fakstisk står rundt i div. villa-kvarterer forstår du nok at mange af de biler kunne erstattes af en elbil.... "Farmand" kunne nok "nøjes" med en mindre str. tysk skod-fossil-bil så der var råd til en hæderlig elbil ? Og jeg vil helt ærligt skide !! på trailer kørsel !!! Hvor mange af de "kone-biler" kører med trailer ??? Så lad da konebilen være en elbil !! når farmands bil kan klare resten...

Gener ifbm opladning ? Gener for bilejeren ?

Henrik, du bliver nødt til at forholde dig til at ikke alle har det samme kørselsbehov/mønster som dig. !!

 • 7
 • 1

Jeg er ganske enig med dig i at elbiler sagens kan erstattet langt de fleste "bil nummer 2" eller konebil som du kalder den.

Men man skal stadigvæk være klar på at smide mere for elbilen end en tilsvarende benziner.

Jeg ville faktisk ønske at man kunne få en mindre, fornuftig elbil til en realistisk pris.

I vores tilfælde vil det dog betyde at der skal være plads til 4 personer hvoraf 2 er børn, da vi somme tider bruger bil nummer 2 som transport af resten af familien mens jeg har vores dieselbil som har rækkevidde og kræfter til at køre på motorvejen på en længere tur.

Lige nu er bil nummer 2 en "Peugeot 208" størrelse benzinbil med en lille motor, den kostede for 4 år siden den nette sum af 65.000 Kr. brugt og den var på daværende tidspunkt ca 3 år gammel.

Den har indtil videre kostet omkring 4.000 Kr. i olie, udstødning, en ny tændingsbro og en styrekugle. Den koster 600 Kr halvårligt i grøn ejerafgift og kører max 10.000 om året og er betalt for længe siden.

Smid gerne et link til en bil nummer 2 som kan klare det og som ikke koster alverden mere end den jeg købte i sin tid.

Indtil den dag hvor det kan betale sig at skifte, vil jeg bare holde fast på den bil da det på mig virker som langt det billigste.

Jeg er bare nødt til, når du taler om kørselsmønster at spørge dig.....hvis elbiler er så fantastiske og faktisk passer til snart sagt alle andre end mit kørselsmønster, hvorfor er det så at der stadigvæk er så uendeligt få elbiler på vejene.

Med mindre kurven knækker helt vildt så vil der om 5 år stadigvæk være langt under 10% så uanset hvor meget du stamper i jorden og VIL have at folk skal have elbiler (Sikkert fordi du selv sidder og måler op i forhold til at DU kan nøjes) så kommer revolutionen med elbiler ikke til at ske med den hastighed du ønsker dig for folk har ikke hundredetusinde kroner up-front at smide om sig med, fordi nogen mener at det er fremtiden.

Slet ikke i et land som Danmark hvor afgifterne på biler er sindssygt høje.

"Gener ifbm opladning ?"

 • Er der overhovedet en ledig stander der hvor man er nødt til at lade eller er der en anden elbil som bruger den.
 • Har jeg lyst til at holde pause når bilen skal holde pause og lade.
 • Har jeg behov for at min dag som startede klokken 06.00 og normalt slutter klokken 17.00 fordi jeg har været på langfart og til møde, pludselig bliver en time længere.
 • 0
 • 8

...jeg stamper ikke i jorden !!! og jeg vil ikke at folk skal køre i elbiler ?? Kan du ikke bare forstå at folk har forskelligt behov ? Og at det behov snildt, sagtens, let, kunne dækkes af en elbil ? Og så vil jeg skide på en tur til Østrig eller en tur på genbrugspladsen som vel kunne klares med "fars dyt" !!!! som vel også er bilen til de lange ture ??? Hint: husstande med to biler, og dem er der mange af.....

 • 5
 • 0

En "bybil" - ny og med 5 års garanti og på El - og gerne uden for meget udstyr - sådanne en bil tror jeg vil holde en god brugt vogns pris - hvis den starter med at koste 80.000 kr.

 • 3
 • 1

Hint: husstande med to biler, og dem er der mange af.....

Som jeg også skrev, hvis du ellers gad læse det så er jeg ret positivt stemt overfor at skifte vores lille benzin bil-nummer-2 ud med en elbil.

MEN, det kræver at det er rentabelt, jeg går ikke ud og køber en elbil som koster mere end vores primære bil som kører omkring 20.000 til 25.000 om året gjorde da jeg købte den i nyere, brugt stand.

Heldigvis er vores nuværende benziner "kun" 7 år gammel, så jeg satser på at beholde den, ikke fordi en elbil ikke kunne dække vores behov, men fordi der ingen økonomi er i at skifte en betalt benziner med lav grøn ejerafgift og begrænsede årlige kilometer ud.

At andre måske kan finde økonomisk fornuft i det er fint med mig, jeg har bare PERSONLIGT svært ved at se den usercase hvor bil nummer 2, som oftest ikke kører så mange kilometer nogensinde skal blive rentabel med de nuværende priser på elbiler.

 • 0
 • 2

Du kan med jævne mellemrum finde en brugt LEAF til omkring 80.000,- den billigste jeg har set var til 60.000,- selv med slidte batterier kan de køre ca 100 Km på en opladning. (I min optik er brugte elbiler generalt set 25-30% for dyre, nogle over 50% for dyre)

For folk med egen indkørsel vil jeg gætte på at en brugt LEAF uden de store tilpasninger, kan erstatte 1/3del af alle Bil2. Også at en bid af småturene i Bil1 vil kunne erstattes af denne.

På bilbasen lige nu er billigste leaf en 6 år gammel sag til 90.000

Bil nummer 2 er oftest en lille bil så valget kan hurtigt stå mellem en fabriksny minibil eller en Leaf til 10.000 mere, som er 6 år gammel.

2013, så skøjter vi lige på kanten af de modeller som er ved at være nået dertil hvor de skal have skiftet batteripakken fordi den simpelthen ikke rigtigt kan mere. Nissan har endda et tilbagekaldsprogram for de biler hvor man kan få en renoveret batteripakke i for kun 20.000 Kr.

Jeg tvivler på at jeg tager fejl når jeg siger at folk hellere vælger den sprit nye bil, fremfor at tage chancen med en elbil med halvslidte batterier.

 • 1
 • 2

En "bybil" - ny og med 5 års garanti og på El - og gerne uden for meget udstyr - sådanne en bil tror jeg vil holde en god brugt vogns pris - hvis den starter med at koste 80.000 kr.

Men det er jo så næppe muligt med denne bil, da den mangler flere lovpligtige ting for at kunne godkendes i EU.

Regn med at denne bil ender på mindst 120.000 inden de har fået sat de ting på...Hvis det da overhovedet er noget der KAN leveres, bilen er som jeg læser det til det asiatiske marked hvor disse sikkerhedsfeatures ikke er lovpligtige.

 • 0
 • 0

Men det er jo så næppe muligt med denne bil, da den mangler flere lovpligtige ting for at kunne godkendes i EU.

Regn med at denne bil ender på mindst 120.000 inden de har fået sat de ting på.

Nu er det jo sådan at Renault har udtal,t at de vil komme med en 4 personers elbil med specifikationer cirka som K-ZE, der skal sælges i Europa for omkring 10.000 euro.

Så spørgsmålet er om vi skal stole mest på dine forudsigelser, om hvad Renault kommer med ,eller Renaults forudsigelser om det.

 • 7
 • 0

Nu er det jo sådan at Renault har udtal,t at de vil komme med en 4 personers elbil med specifikationer cirka som K-ZE, der skal sælges i Europa for omkring 10.000 euro.

Jeg tillod mig så at antage at den bil der var ønsket til 80.000 tilfældigvis var den bil som der var omtalt i denne artikel vi debatterede, jeg var ikke klar over at der i artiklen var nævnt det du herover siger.

Det der bliver spændende er så hvor meget mere end 10.000 den kommer til at koste når den rammer Danmark.

Kommer vi ned i en pris der matcher prisen på C1/107/Aygo segmentet så bliver det interessant.

 • 2
 • 0

VW e-UP - 32Kwh batteri og proppet med bling, gøgl og lir til 163.000,-

Hvis de dog bare havde fastholdt det oprindelige batteri på 18Kwh og droppet al gølget.

Gøglet er jo der hvor de kan skrue lidt på prisen.

Meget af det gøgl man får nu om dage koster jo ikke rigtigt noget at smide i bilen, profitmargin på disse ting er ofte ret stor, så der kan man jo smide de ting i for at have en undskyldning for at prisen er det højere, men så skrue lidt ned for profitten på disse ting, for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Hvis du strippede alt "gøglet" væk så ville elbilen stadigvæk være uforholdsvis dyr.

Mindre batteri vil givetvis betyde lavere pris, da batteriet stadig er en "stor" del af prisen for at fremstille sådan en bil

 • 1
 • 0

Ketchupeffekten

Tror det går hurtigt nu - alle proucenterne ved at små elbiler er påvej - og ingen tør blive sidst.

Den kinesiske til 80.000 kr starter nok i Indien, så EU - hvor WV´s UP starter i EU.

https://jyllands-posten.dk/livsstil/biler/...

Citat: " .. 20.000 kr. Så meget er prisen faldet på den forbedrede Volkswagen e-Up, der lander herhjemme i slutningen af januar næste år. Dermed bliver mikrobilen efter alt at dømme den absolut billigste elbil, samtidig med, at mikrobilen har fået en markant teknisk opgradering. Rækkevidden er således fordoblet i forhold til første generation af elbilen, takket være et markant større batteri.

Det nye batteri har en brugbar kapacitet på 32,3 kWh, og det er nok til en rækkevidde på 260 km efter den nye og langt mere realistiske WLT-norm. Her nåede forgængeren 134 km. e-Up kommer til at koste 162.995 kr, og med i prisen følger en såkaldt standardinstallation af en ladestander fra udbyderen, Clever, hvilket dog kræver, at man abonnerer på en pakke med ubegrænset strøm til en fast månedlig ydelse. .. "

Og Seat og Skoda kommer med modeller også - nok mellem 10.000 - 15.000 kr billigere. Mon ikke der kommer en "Danmark EL-UP" - med mindre udstyr og en pris på ca 130.000 kr ... tror det.

Generelt tror jeg man kan trække 20.000 kr fra dagens billigste modeller - så en EL-C3 fra Citroen lander på ca 100.000 kr.

NB: ""Det skulle ikke undre mig, om et par ministre vil lave "presse stunts" sammen med en EL-UP - i en frisk fave... ;-) ""

 • 0
 • 1

Ketchupeffekten

Tror det går hurtigt nu - alle proucenterne ved at små elbiler er påvej - og ingen tør blive sidst.

Helt sikkert at mange bilproducenter gerne vil med på vognen (no pun) - men der er lige den lille detalje at batteriproduktionen kan slet ikke følge med, så øget efterspørgsel vil drive batteripriserne op, ikke ned.

Herudover er der den fare, da især kineserne har et meget afslappet forhold til moral, etik og miljø, at der kan være store miljø- og CSR mæssige følger af en voldsomt øget jagt på råstoffer til batterierne (og RE til motorer mv.).

 • 2
 • 0

Helt sikkert at mange bilproducenter gerne vil med på vognen (no pun) - men der er lige den lille detalje at batteriproduktionen kan slet ikke følge med, så øget efterspørgsel vil drive batteripriserne op, ikke ned.

Det bliver næppe tilfældet, da opskrivningen fra de forskellige batteriproducenter fortsætter konstant. Der taltes om Terawatt samlet produktionskapacitet allerede sidste år, i 2028, og det er forlængst overgået af estimater i år. Tesla alene har meldt ud om egen Terawatt produktion.

2020erne bliver energilagringens årti, og batterier kommer til at tage en stor bid af kagen.

(Selvfølgelig kan ICEV producenterne undskylde med mangel på batterier i dag, når de kun har bestilt batterier nok til deres compliance cars. Ingen batteriproducenter udbygger produktionsfaciliteter yderligere før de har ordrerne hjemme)

 • 6
 • 0

Hva er egentlig prisen på denne bilen? Er den 80.000 kr etter kinesiske subsidier på 50.000 kr (egenlig pris ca kr 140.000)? Om prisen til kunde for en ny bil med 27 kWh batter var kr 80.000 uten subsidier, så hadde det vært svært gode nyheter! Frykter at det ikke er tilfellet!

 • 1
 • 0

Hva er egentlig prisen på denne bilen? Er den 80.000 kr etter kinesiske subsidier på 50.000 kr

Det er spørgsmålet om rækkevidden er under eller over de 250 den er opgivet til, da den er under de nye ordning:

"Update 18.06.2019: The announced subsidy cuts for electric cars in China will take effect next week, according to media reports. The central government will halve the existing subsidies electric cars with a range of more than 250 kilometers, while BEVs with less than 250 km range will not receive any financial support."

Så mon ikke den er lavet til 50% subsidier = 3.300€

 • 0
 • 0

Så nu kan man få en VW golf til samme pris som en Peugeot e-208.

Man skal så bare huske at VWs version af en Golfvogn kommer med: 16Kwh mindre batteri og dermed 100km kortere rækkevidde

Så skal man godt nok være mere end almindeligt mærkevare religiøs hvis man vælger Golfvognen.

 • 0
 • 0

Så skal man godt nok være mere end almindeligt mærkevare religiøs hvis man vælger Golfvognen.

Enig og de sælger nok også bilen "billigere" fordi de står overfor at lancere deres ID3.

Når det så er sagt så er det da positivt at elbilerne kommer ned i pris, prisen har, sammen med den beskedne rækkevidde og en række "special behov" gjort at alt for mange har fravalgt dem.

Så snart elbilen kan konkurrere på indkøbspris med dens benzin og dieselbrødre, rækkevidden kommer lidt op og det bliver muligt at "tanke"den på max 30 minutter, så bliver den interessant for rigtigt mange.

 • 0
 • 0

Så snart elbilen kan konkurrere på indkøbspris med dens benzin og dieselbrødre

Er det ikke totalprisen per kørt km der tæller økonomisk?

rækkevidden kommer lidt op

Op til hvor mange km?

det bliver muligt at "tanke"den på max 30 minutter,

Det er allerede muligt for de nye elbiler der kommer disse år. De kommer typisk med batterier på omkring 40-65 kWh, og hurtigladning på 100-120 kW, Så ladning til 80%, som man gør på langtur, på 20-25 min.

 • 1
 • 0

Er det ikke totalprisen per kørt km der tæller økonomisk?

Det kommer ganske an på forholdene og hvordan du vil beregne totalprisen.

Jeg ser jo folk som har en ide om at det er en smart ide at købe en elbil som koster 100.000 mere end en ikke-el bil.

De mener så at de kan spare de ekstra penge i indkøb (Plus renter, da bilkøb for de fleste = Lånte penge og da i HVERT FALD hvis det er en ny elbil til 3-400.000 Kr), men der er RIGTIGT mange variabler som gør det meget usikkert.

Lige nu er grøn ejerafgift rimelig lav....hvem ved om den stiger.....

Lige nu kan man få strøm til nedsat pris....Hvem ved hvornår den ordning bortfalder....

Problemet med elbilen og regnestykket lige nu, er at der er rimeligt fine statssubsidier, men enhver med lidt fornuft ved at man ikke skal investere i noget som kun bliver en god forretning, hvis staten bliver ved med at subsidiere....Med mindre man kan tjene pengene hjem i løbet af meget få år.

Så kan du jo så fremføre at benzin og dieselprisen også kan stige, men der er sådan set kun 2 scenarier.

 1. Priserne på olie stiger....Det er der ikke noget at gøre ved.
 2. Politikerne forsøger at hæve afgifterne........Se hvad der skete i Frankrig.

Tag nu solcellefolket, de blev lovet i sin tid at de blev på den ordning de var på, men alligevel blev der en masse fifleri som gjorde at prisen pludselig steg og tilbagebetingstiden steg.

I starten at 90'erne tudede man folk ørene fulde med at de skulle købe nye lavenergi køleskabe og frysere, samt elsparepærer.

Jeg husker stadigvæk min gamle far købte alle disse ting for der var jo virkeligt penge at spare, så tingene kunne tjene sig selv hjem i besparelser.

Få år efter og langt inden de havde sparet sig selv ind, lavede man pludseligt om så langt mere af prisen for en KWh blev til faste afgifter....Besparelsen smuldrede, elregningen endte på ca. det beløb han havde betalt før han skiftede de ting og han tjente ALDRIG de penge han havde investeret hjem. Alt sammen fordi en grådig stat besluttede at den fortjeneste som folket var blevet stillet i udsigt, skulle tilfalde staten og ikke folket.

Op til hvor mange km?

For mig er smertegrænsen lige omkring 250 km motorvej, en kold vinterdag.

Det er allerede muligt for de nye elbiler der kommer disse år. De kommer typisk med batterier på omkring 40-65 kWh, og hurtigladning på 100-120 kW, Så ladning til 80%, som man gør på langtur, på 20-25 min.

Så mangler vi bare at der er ladestandere til den slags ladning "overalt", det nytter ikke meget at min bil kan lade med 120kW, hvis der ikke er en lader i miles omkreds.

Men de biler du snakker om med 40-65 kWh og hurtigladning, er jo så næppe dem som er til at købe for almindelige menneskepenge.

Lad mig lige slå det fast..

Den dag man kan få en bil der kan gå 250 km på en opladning, kan oplades hjemme på nogle timer og ude i byen på 30 minutter fra "0 til 100" og som ikke koster noget nævneværdigt mere end en tilsvarende størrelse benzin eller dieselbil, så behøver du ikke være nervøs så står jeg der straks.

Straks = Min betalte dieselbil jeg kører i nu er 3 år gammel, den kører omkring 20 på en liter diesel og koster 600 halvårligt i grøn ejerafgift, den kommer til at køre nogle år endnu, men mit bedste bud er at vi nok skal vente i mindst 10 år før vi når det punkt med en bil der kan de ting, er til at købe for en rimelig sum OG ladeinfrastrukturen er på plads, så mon ikke min diesel når at blive slidt til, inden jeg skifter.

Jeg ville egentligt hellere skifte vores bil nummer 2, det er en lille benzinbil som ofte kører småture, selv en benziner har ikke godt at små ture hele tiden. Dog er udfordringen igen at den er betalt, koster 650 i afgift halvårligt og kører 5-8.000 om året max. så det vil tage en evighed at spare penge på en elbil i forhold til denne.

 • 2
 • 1

Tror også kineserne har et stigende fokus på " .. moral, etik og miljø, .. " - Og nogen dele af Kina har måske overhalet nogle vestlige firmaere og lande.

Det vil givetvis komme, men det tager lang, lang tid - og kineserne snyder notorisk på vægtskålen, det ved alle der handler med Kina, og det er altså ikke en holdning der lige ændrer sig fra den ene dag til den anden.

Og ind til kinesernes mindset er ændret, langt ude i fremtiden, så er der en stor risiko for at Vestens (og Kinas) kombinerede Wild-West rovdrift-på-naturen-og-mennesker-kilder og skraldespand, aka Afrika, kommer til at lide voldsomt under det.

Der er altid en grim og blodig bagside ved meddaljen, selv om de selvfede hyklere i deres Teslaer ikke vil indrømme det.

 • 0
 • 1

Lige nu er grøn ejerafgift rimelig lav....hvem ved om den stiger.....

.... eller om den falder .... eller om den stiger for ICEV'er .... .

Lige nu kan man få strøm til nedsat pris....Hvem ved hvornår den ordning bortfalder....

..... eller om den udvides (så elbiler kan oplades med samme elafgift som boliger med elopvarmning) .... eller om benzin/dieselafgiften sættes op iht devisen "forureneren betaler" ....

Problemet med elbilen og regnestykket lige nu, er at der er rimeligt fine statssubsidier, men enhver med lidt fornuft ved at man ikke skal investere i noget som kun bliver en god forretning, hvis staten bliver ved med at subsidiere....Med mindre man kan tjene pengene hjem i løbet af meget få år.

Problemet med usikkerhed om kommende de løbende afgifter, må vel siges at gælde for både elbiler og fossilbiler, da ingen ved hvad fremtidens afgiftspolitik byder ?!?

I øvrigt er de eneste subsidier, der er særligt "fine" vedrørende elbiler, er fritagelsen for registreringsafgift, og ja, den kan meget vel tænkes på at blive rullet gradvist tilbage i takt med at batterier/elbiler bliver billigere, men hvorledes er det et problem når man HAR købt bilen?

El til almindeligt forbrug er derimod væsentligt højere afgiftsbelagt pr energienhed og ift miljø- og klimabelastning end fossilt brændstof, og må logisk set forventes at blive lempet, i lighed med elvarme, med henblik på at elektrificere en større del af energiforbruget og dermed opfylde vores klimamål.

 • 6
 • 1

..... eller om den udvides (så elbiler kan oplades med samme elafgift som boliger med elopvarmning) .... eller om benzin/dieselafgiften sættes op iht devisen "forureneren betaler" ....

Det syntes jeg egentligt er en god ide.

Men så må vi lige huske at en elbil forurener helt vildt når den fremstilles i forhold til en ICE bil, det må så betyde at afgiften bliver større på en ICE bil ved indregistrering.

For slet ikke at tale om at nye dieselbiler som ifølge uafhængige test forurener meget lidt, så må blive væsenligt billigere end deres benzin-fætre.

Forureningsgraden for elbilen bør også beregnes med hvor mange pct. at det samlede elforbrug der fremstilles på forurenende kul og gasfyrede kraftværker.

Summa summarum bliver at det nok bliver et RET voldsomt regnestykke hvor prisen på afgifterne for elbiler vil fare op og ned alt efter om mere eller mindre el bliver lavet på VE.

Problemet med usikkerhed om kommende de løbende afgifter, må vel siges at gælde for både elbiler og fossilbiler, da ingen ved hvad fremtidens afgiftspolitik byder ?!?

Du tænker slet ikke "politisk" nok.

Enhver politiker's førsteprioritet er at blive genvalgt.

Tror du at der er størst chance for at folk vil undlade at stemme på dig hvis du :

 1. Sætter afgifterne på benzin og dieselbiler som 98% af befolkningen kører i op.
 2. Sætter afgifterne på elbiler som måske 2% kører i op ?

Se i Frankrig, hvad der skete fordi de ville hæve afgifterne på brændstof bare en smule.

Tvivler på at du får mange på gaderne hvis staten fjerner statsstøtten som gør at el til elbiler koster under det halve af hvad alle andre betaler for samme vare.

Personligt forstår jeg ikke hvorfor elbiler overhovedet skal kunne købe strøm billigere...Strøm er vel strøm uanset om jeg smider det i mit fjernsyn eller min bil.

 • 2
 • 5

For mig er smertegrænsen lige omkring 250 km motorvej, en kold vinterdag.

Så skal du have en bil med omkring 60 kWh batteri. F.ek.s en Hyundai e-Kona. Bjørn Nyland har lavet en test af denne i Norge på sjapvåd vej og i -17 grader celcius (og med godt blus på kabinevarmen). Her kørte den 330 km ved 90 km/t og 250 km ved 120 km/t,

Så mangler vi bare at der er ladestandere til den slags ladning "overalt", det nytter ikke meget at min bil kan lade med 120kW, hvis der ikke er en lader i miles omkreds.

Hurtigladning er kun noget man har brug for på langture, ellers oplader man hjemme eller ved destination. Der skal kun være 350 kWh DC-ladere langs motorveje og store landeveje.

Men de biler du snakker om med 40-65 kWh og hurtigladning, er jo så næppe dem som er til at købe for almindelige menneskepenge.

Hyundai e-Kona koster ca. 300.000 kr.

 • 4
 • 0

Så skal du have en bil med omkring 60 kWh batteri. F.ek.s en Hyundai e-Kona. Bjørn Nyland har lavet en test af denne i Norge på sjapvåd vej og i -17 grader celcius (og med godt blus på kabinevarmen). Her kørte den 330 km ved 90 km/t og 250 km ved 120 km/t,

Spændende. Kan se at sådan en i billigste trim koster 320.000 Kr.

Kan du ikke lige give mig en hurtig udregning på hvor hurtigt jeg sparer pengene hjem i forhold til at købe en sprit ny bil af samme mærke og model som den jeg har.

Her er nøgletallene.

Pris 200.000 Halvårlig grøn ejerafgift : 600 Kr. Diesel Kører i snit 20 km/l Kørselsbehov 20.000 om året.

Jeg vil nok være 5 år om at betale den af, mod 3½ år for den jeg har nu, der skal regnes med at jeg skal financere hele bilkøbet uanset om det er den ene eller den anden, med et billån i banken.

Jeg kan se at min bank lige nu har en rentesats for billån på mellem "4,95 – 10,95" men lad os bare sige jeg er en rigtig god kunde der får det til de 5% i rente.

Der skal være anhængertræk på Kona'en, da vi ikke kan undvære at køre med trailer engang imellem.

Hurtigladning er kun noget man har brug for på langture, ellers oplader man hjemme eller ved destination. Der skal kun være 350 kWh DC-ladere langs motorveje og store landeveje.

Yep....Så mangler jeg bare at min arbejdsgiver vælger at få opsat sådan en hurtiglader eller i hvert fald en lader der kan lade bilen op mens jeg er til møde 3-4 timer, lige nu er der ingen ladere i "miles omkreds" så jeg ville være nødt til at lade på vej hjem....Der er 215 kilometer hver vej og det er 210 kilometer motorvej ud af det.

Hyundai e-Kona koster ca. 300.000 kr.

Efter hvad jeg kan se så koster den nu 320.000 i billigste trim.

 • 0
 • 2

Citat: " ..Nya Mii electric ska dessutom ha direkt prisparitet med fossildrivna modeller. .. "

OK - i DK ved vi godt at en Mii koster ca 100.000 kr.

Så VELKOMMEN til en SEAT Mii Electric til ca 100.000 kr ...

https://www.nyteknik.se/elbilar/seats-loft...

Men ... noget ser ud til at Seat sammenligner med en Golf ... eller en anden større bil ... det er ikke godt nok SEAT .... i må holde ord ...

 • 1
 • 1

Lidt link om K ZE

https://electrek.co/2019/09/12/renault-k-z...

https://www.electrive.com/2019/10/28/renau...

citat: " ...the car has been on sale since September for 61,800 yuan, the equivalent of just under 7,900 euros. It has an engine power of 33 kW, a torque of 125 Nm and a 26.8 kWh rechargeable battery that can be quickly charged above the Chinese GB/T standard for a range of 271 kilometres – but in the unrealistic NEDC cycle. The energy consumption is estimated at 10.8 kWh per 100 km, the top speed at 105 km/h. The battery can be recharged at high speeds. The equipment also includes an infotainment system with an 8-inch touch screen.... " Tja ... det lyder godt !!!

 • 1
 • 0

Tja ... det lyder godt !!!

Men stadigvæk...

Ingen ESP hvilket = Den bliver aldrig godkendt i EU, da ESP er et krav siden November 2014

Derudover, ingen regenerativ bremse og som artiklen siger så er batterierne lavet af den ringeste type Lithium batterier som med garanti vil have en begrænset levetid.

Den bil er sikkert fin som en første generation billig-bil til lande hvor den slags er mindre vigtigt, men hvis de vil introducere den i EU, så skal de først smide det ekstra sikkerhedsudstyr i den mangler (ESC, lys og regnsensor TPMS sensorer) og så kommer den danske afgifts-skrue og forhandler avancer og inden du ser dig om så koster denne bil +150.000 Kr.

 • 0
 • 1

Hvor dyrt er ESP?

Selvfølgeligt skal den have ESP, jeg prøvede at finde ud af hvad det koster. -

 • men fandt kun nedestående gamle artikel, med dette citat : "...I Danmark koster ESP typisk 10.000-15.000 kroner som ekstraudstyr, fordi det som resten af bilen er belagt med 180 procent registreringsafgift, mens der f.eks. er afgiftsnedslag for airbags og ABS-bremser. . .."

https://ekstrabladet.dk/biler/bil_nyheder/...

Mit gaet er max 3000 kr idag... + de "80.000"..

NB: Ved ikke om den kinesiske pris på 61.800 Y er med et tilskud.

 • 0
 • 1

Din artikel er svensk, mon de kan holde prisparitet i Danmark hvor afgiften er højere.

Da elbiler under ca. 300KKr er afgiftsfri i hvert fald til og med 2021, så har jeg lidt svært ved at se hvordan den svenske afgift skulle kunne være lavere!

Men, men, men, der står følgende i den svenske artikel:

Den ska komma med en prislapp som motsvarar en bil med förbränningsmotor, med fördelen att drifts- och underhållskostnaderna är lägre. Det innebär att Mii electric hamnar på 264 900 kronor, något som efter den statliga subventionen på 60 000 innebär att man får en utsläppsfri pendlarbil för strax över 200 000 kronor.

Mao, bilen kommer på ingen måde til at koste det samme som en tilsvarende benzin Mii, da Seat laver en gang talmagi og indregner drift og vedligehold over tid som en del af prisen.

Det er rent talfusk, så dermed har du ret i udsagnet:

Tillader mig at tvivle.

Man kan altid diskutere at drift og hvad har vi (måske) bliver lavere over tid, men det er useriøst at sige at prislappen er den samme, når det slet ingen gang har på jord.

Desuden er en Mii vel på størrelse med C1, hvor priserne starter ved 87.990

Ahr, i praksis er en Mii altså en pæn klat større end en C1 (den er væsentlig større end f.eks. en Polo1).

 • 2
 • 0

Hvor dyrt er ESP?

Selvfølgeligt skal den have ESP, jeg prøvede at finde ud af hvad det koster. -

men fandt kun nedestående gamle artikel, med dette citat : "...I Danmark koster ESP typisk 10.000-15.000 kroner som ekstraudstyr, fordi det som resten af bilen er belagt med 180 procent registreringsafgift, mens der f.eks. er afgiftsnedslag for airbags og ABS-bremser.  
. .." 

https://ekstrabladet.dk/biler/bil_nyheder/...

Mit gaet er max 3000 kr idag... + de "80.000"..

NB: Ved ikke om den kinesiske pris på 61.800 Y er med et tilskud.

Ja. selvfølgelig skal den have ESP og den BØR også have regenerativ bremse. Uden regenerativ bremse spilder man alt for meget energi OG man slider sine bremser lige så hurtigt som på en almindelig bil.

Spørgsmålet er så bare om Renault har tænkt sig at LAVE den med ESP

ESP kræver ret beset kun 3 ting.

 1. En bremsepumpe som understøtter indivituel bremsning.
 2. En ratstamme med ratvinkel sensor
 3. EN Yaw rate sensor (G påvirkning og retning sensor)

1 og 2 er det bare forskellen i pris mellem de dele de bruger nu og så dem der har de funktioner, mens 3 skal monteres da den ikke har sådan en hvis den ikke har ESP.

Men som sagt....Bilen fremstilles billigbillig i Asien, primært til det asiatiske marked, tænker ikke at man overhovedet har overvejet at sælge den til vesten, nårman ikke har puttet ESP i bilen.

Jeg tænker faktisk at Renault måske ikke engang ER interesseret i at sælge så billige biler i europa hvor folk jo "har råd" til at købe en dyrere bil.

 • 0
 • 0

Ahr, i praksis er en Mii altså en pæn klat større end en C1 (den er væsentlig større end f.eks. en Polo1).

Ifølge google så er en Mii 9 cm længere, 2 cm smallere og 1 cm højere end en C1

Nu er alt jo et fortolkningsspørgsmål, men 9 cm længere er ikke "en pæn klat" der hvor jeg kommer fra.

En polo som vel er nummeret større end C1 er for eksempel 49 cm længere og 11 cm bredere end en Mii, det er der jeg vil kalde "en pæn klat"

En Mii er vel søsterbil med VW UP og skoda citigo og det er da i hvert fald i min bog "C1" størrelse mini-biler.

 • 2
 • 1

Nu skrev jeg også i praksis.

Bla. pga. den mere kantede facon, så er der væsenligt mere kabineplads i en Mii end i en C1, hvorfor jeg vil påstå at Mii'en absolut er en pæn klat større.

En Mii er stadig lavet på samme bund som UP og så videre og man plejer at bruge bunden af vognen som udtryk for hvor stor en bil det er.

UP/Mii/C1/Aygo/108/Karl er minste kategori.

Polo/208/C2/Corsa er kategorien over

Golf/308/C3/Astra er kategorien over igen..

Og så videre.

 • 2
 • 1

En Mii er stadig lavet på samme bund som UP og så videre og man plejer at bruge bunden af vognen som udtryk for hvor stor en bil det er.

UP/Mii/C1/Aygo/108/Karl er minste kategori.

Henrik, det er lidt trættende at høre folk som kun har teoretisk kendskab til en bil udtale sig om hvordan den er.

Det jeg (og Jens) siger er AT I PRAKSIS er der væsentligt mere plads i en Mii (Up/Citigo) end i en C1 (108/Aygo), hvorfor bilen I PRAKTISK BRUG er en pæn sjat større - reelt set, så er der næsten ligeså meget kabineplads som i en tredje generations Polo, omend bagagerummet er mindre.

At den så ifølge platformsdefinitionerne hører til i miniklassen er der sådan set ingen der anfægter.

Alt det ville man vide hvis man bevægede sig væk fra Google, og ud i den virkelige verden.

 • 2
 • 3

Jeg tænker faktisk at Renault måske ikke engang ER interesseret i at sælge så billige biler i europa hvor folk jo "har råd" til at købe en dyrere bil.

Her tror jeg Renault kan komme på farlig grund, hvis bilen ikke kommer til EU med ESP ...

Ser EU kommissionen det ... så kan der komme et stort stort pres på Renault ... for hvad ligner det, at holde en lille billig elbil væk fra EU´s grønne omstilling ????

.... Og hvis der kommer en forbrugerboykot af alle Renaults biler ... vil det ikke overraske mig.

 • 0
 • 3

Henrik, det er lidt trættende at høre folk som kun har teoretisk kendskab til en bil udtale sig om hvordan den er.

Det jeg (og Jens) siger er AT I PRAKSIS er der væsentligt mere plads i en Mii (Up/Citigo) end i en C1 (108/Aygo), hvorfor bilen I PRAKTISK BRUG er en pæn sjat større - reelt set, så er der næsten ligeså meget kabineplads som i en tredje generations Polo, omend bagagerummet er mindre.

I praksis virker et rum også større hvis man maler det hvidt.

I praksis er der næppe mere plads på bagsædet i en Mii end i en C1 og hvis det er så er det kun i højden fordi siderne måske er mere lodrette, hvilket er mindre vigtigt da en C1 alligevel kun er til børn på bagsædet.

Men allright, jeg giver mig da gerne og indrømmer at hvis man tager de 2 biler og tætner alle huller og samlinger og fylder dem med vand, så kan der være flest liter vand i en Mii.

Hvad man så reelt set kan bruge det til skal jeg lade være usagt.

 • 1
 • 3

Her tror jeg Renault kan komme på farlig grund, hvis bilen ikke kommer til EU med ESP ...

Ser EU kommissionen det ... så kan der komme et stort stort pres på Renault ... for hvad ligner det, at holde en lille billig elbil væk fra EU´s grønne omstilling ????

.... Og hvis der kommer en forbrugerboykot af alle Renaults biler ... vil det ikke overraske mig.

EU kan vel dårligt diktere hvilke biler en fabrikant skal sælge på hvilke markeder.

Bilen er som jeg læser det produceret i asien, til det asiatiske marked, så jeg kan ikke rigtigt se hvordan du vil tvinge Renault til sælge den i Europa.

Denne bil er vel også billigere fordi den er produceret i et lavtlønsområde, vil EU mon forlange at Renault skal "oversvømme" det europæiske marked med billige biler, produceret i lavtlønsområder. ? Det vil da være at skyde sig selv i foden for så vil salget af Renaults andre modeller som folk så fravælger, falde og så vil Renault måske være nødt til at fyre folk.

Jeg tror ikke der er mange der boykotter Renault fordi de ikke vil sælg en lille bil, lavet i en kvalitet som passer til et meget prisfølsomt marked til Europæerne.

 • 1
 • 2

I praksis virker et rum også større hvis man maler det hvidt.

I praksis er der næppe mere plads på bagsædet i en Mii end i en C1 og hvis det er så er det kun i højden fordi siderne måske er mere lodrette, hvilket er mindre vigtigt da en C1 alligevel kun er til børn på bagsædet.

Dine udsagn er jo dybt latterlige.

Prøv lige at være så voksen at du indrømmer du intet aner om hvordan kabinen er i de to biler, og så accepter at andre rent faktisk har været inde i dem.

 • 0
 • 3

Dine udsagn er jo dybt latterlige.

Prøv lige at være så voksen at du indrømmer du intet aner om hvordan kabinen er i de to biler, og så accepter at andre rent faktisk har været inde i dem.

Mit udsagn er at en bil der er bygget på samme bund som en VW UP ikke reelt set er "en god slat større" end en anden bil af den størrelse uanset hvor lodret du så laver siderne i bilen.

Der er samme afstand mellem hjul og de ydre mål er nærmest identiske.

Lad mig sige det på denne måde....Uanset hvor tyk en sål og hvor stort et overlæder du sætter på en sko i størrelse 39, så ER skoen altså stadigvæk en størrelse 39 og er dine fødder bredere end sålen på en størrelse 39, så vil din fod ikke passe i skoen.

 • 0
 • 2

Renault K-ZE minder om Kwid som Renault sælger i Indien. Kwid kan ikke leve op til europæisk sikkerhedsstandarder og vil aldrig blive solgt i EU. Hvis K-ZE kan godkendes til salg i EU, tipper jeg at den vil blive solgt som en Dacia model. Bemærk at Renault på nogle markeder benytter denne mærke-marketings metode, feks. sælges Dacia Sandero som Renault Sandero i Egypten og SydAmerika.

Det ser nu ud til at K-ZE kommer til Europa. Som jeg tippede tilbage i 2019-05 vil den blive solgt som en Dacia model, Dacia har brug for en elbil for at overholde de nye EU emissions krav for gCO2/km. Den bliver lidt opgraderet til EU sikkerhedsniveau, pris ~15K € (udenfor DK) og kommer i 2021. Modelnavnet bliver nok ikke K-ZE, måske E-Sandalo? ;-)

https://www.electrive.net/2019/12/04/renau...

https://www.automobile-propre.com/breves/r...

 • 3
 • 0

Tror den bliver billigere

" In China wird das Modell für für 61.800 Yuan, umgerechnet knapp 7.900 Euro, verkauft. Dafür gibt es eine Motorleistung von 33 kW, Drehmoment von 125 Nm und einen über den chinesischen Standard GB/T schnellladefähigen 26,8-kWh-Akku für eine Reichweite von 271 Kilometer.... " 61.800 Yuan er idag 59.736,11 Dkr ... + 3.000 kr til ESP ... = ca 63.000 Dkr ... tjo ... den tror jeg godt kan sælges i DK ... ;-)

 • 0
 • 2

Tror der er et stort marked for helt små by elbiler - som denne " SAIC Baojun E100 SAIC Baojun E100 electric car

The cheapest electric car is the SAIC Baojun E100. It’s a tiny 2-seater EV that comes with a 24 kWh battery and an official range of 250 km. It starts at 94.000¥ (12.150€), before subsidies. " https://www.egear.asia/cheapest-electric-c...

Personligt synes jeg unge mellem 16-18 bør få lov til at køre sådanne helt små elbiler. Med et Traktor kørekort kan de unge køre i trafikken med et tons tungt køretøj - tror en lille elbil er lettere at køre.

https://www.skanderborg-ungdomsskole.dk/Ti...

 • 1
 • 2

Citroen´s 2CV var en simpel men udmærket løsning på langt de flestes daglige kørselsbehov: Ikke stor accelerationsevne, ikke høj tophastighed, rimelig benzinøkonomi og god affjedring. Hvis Kina kan lave en elektrisk drevet, nyudviklet "2 CV", vil det nok bevirke, at bilisternes temperament helt automatisk bliver reduceret. Og en pris på omkring 80.000 kr. virker tiltalende.

 • 1
 • 1

Tror der er et stort marked for helt små by elbiler - som denne " SAIC Baojun E100 SAIC Baojun E100 electric car

Det er bare svært at tro på når man ser på hvor mange (få) smart car og renault tweezy'er der kører rundt i Danmark.

Det er muligt at den ville passe fint til det storkøbenhavnske område, men her i Jylland hvor der er længere end 3 kilometer til alt og hvor hastigheden ikke er begrænset til 50 km/t er det lidt upraktisk med sådan en bil.

 • 1
 • 0

Hvorfor har I så travlt ovre i Jylland. Min morfar, der var vestjyde, sagde tit: "Sinde nu, sinde nu!" Det betød vist: Besind dig nu. I Jylland haster det vel ikke mere, end det jager? Jyderne havde ord for, at alt skulle gøres roligt og sindigt.

 • 1
 • 2

Hvorfor har I så travlt ovre i Jylland. Min morfar, der var vestjyde, sagde tit: "Sinde nu, sinde nu!" Det betød vist: Besind dig nu. I Jylland haster det vel ikke mere, end det jager? Jyderne havde ord for, at alt skulle gøres roligt og sindigt.

Problemet er ikke at vi har "travlt", problemet er at der er langt til alt og at mange af "os" har behov for en trailer.

Desuden er der traktorer og den slags her i Jylland og den slags slår virkeligt virkeligt hårdt hvis man kører ind i dem i sin mikrobil.

 • 3
 • 1

Og du kører med trailer hele tiden? Hvor tit bruger du den egentlig? Og tror du selv på, at det betyder det store om din bil vejer et eller to ton, når den kører ind i New Holland mejetærsker på 30 tons?

Så hvis man ikke har behov for en trailer hele tiden så er den irrelevant ? Der findes kun 2 tilstande

 1. Dem som kører med en trailer 100% af tiden.
 2. Dem som slet ikke har brug for en trailer.

Jeg kører med Trailer flere gange om måneden og hvis jeg ikke havde en krog, så ville det betyde at jeg skulle køre 3-4 ture i min stationcar, når jeg kan nøjes med een med traileren. For slet ikke at tale om de ture med grej og gods som slet ikke kan være i min bil.

Det lader til at du er en af dem som mener at det DU ikke har brug for, kan INGEN da have behov for.

Det er såmænd ikke vægten jeg tænker på, det er hvor meget metal der er til at absorbere de kræfter der er når jeg støder sammen.

Hvis jeg har en crash zone i min bil som krøller sammen, så absorberes meget mere af energien og jeg udsætter for mindre påvirkning i forhold til f.eks en Smart som er lavet MEGET stiv netop fordi der ikke er nogen crash zoner der kan deformere og med en Tweezy er det hele lige meget, for der er bilen (Knallerten) så smadret at jeg er klemt til smadder.

 • 6
 • 0

61.800 Y er en fin pris

Men den pris du der nævner er jo totalt irrelevant hvis vi snakker om det europæiske marked.

Bilen har ikke ESP så den kommer aldrig på det europæiske marked uden at Renault først putter ESP i som minimum og både det at der skal opgraderes og det at salgsomkostningerne er højere i Europa gør at vi som udgangspunkt aldrig kommer i nærheden af denne bil til den pris du nævner.

Dertil kommer at den ikke har regenerativ bremse hvilket gør den uøkonomisk at køre i, både fordi den så ikke kan regenerere samt at den så vil slide uforholdsvist meget på de traditionelle bremser.

Bilen er fin til at erstatte gamle forurenende biler i lande hvor standarden for biler i forvejen er lav, men den er simpelthen for dårligt udstyret til nogensinde at blive godkendt i EU i det nuværende trim.

 • 2
 • 2

Så hvis man ikke har behov for en trailer hele tiden så er den irrelevant ? Der findes kun 2 tilstande

Dem som kører med en trailer 100% af tiden.  
Dem som slet ikke har brug for en trailer. 

Hvoraf udleder du, at jeg ikke har en trailer? Jeg tillader mig bare at spørge ind til, hvor ofte du bruger den.

Hvis du nu kun bruger den til at køre til genbrugsstationen en gang om måneden, så kunne du jo have en gammel fossilbil til 10.000 kr til at trække den. Resten af tiden, så kunne du fint køre i en elbil.

/Bjørn

 • 1
 • 7

Hvoraf udleder du, at jeg ikke har en trailer? Jeg tillader mig bare at spørge ind til, hvor ofte du bruger den.

Hvis du nu kun bruger den til at køre til genbrugsstationen en gang om måneden, så kunne du jo have en gammel fossilbil til 10.000 kr til at trække den. Resten af tiden, så kunne du fint køre i en elbil.

Ja, jeg kunne sagtens have en elbil som "bil nummer 2" i forhold til den lille benziner vi har nu, men lige nu er der ingen form for økonomi i at skifte benzineren ud med en elbil.

Vores primære bil er en større bil, der skal være plads til 3 børn bagi, hvilket der typisk ikke er i elbilerne hvis ungerne også skal sidde lidt komfortabelt.

Vores primære bil bruger jeg også i arbejdsregi månedligt, hvor jeg kører 250 kilometer frem og tilbage og det sted jeg parkerer er ikke i nærheden af en ladestander, så med mindre jeg kan køre 500 kilometer motorvej på een opladning så skal jeg ind og lade op, hvilket er lidt bøvlet da der jo også er børn der skal hentes osv, hvilket gør det upraktisk at skulle holde og lade i en time på en motorvejs rasteplads.

For slet ikke at tale om prisforskellen som gør elbilen totalt uinteressant.

Lad os lave et tanke eksperiment, vores bil nummer 2 som er i "Opel Corsa" størrelse er gået så meget i stykker at jeg skal have en ny bil

En sprit ny Opel Corsa coster ifølge Opel's hjemmeside 139.990 Kr og kører 18 km/l ifølge WLTP normen.

Opel står lige overfor at lancere deres Opel Corsa Elbil, den starter ved 244.990 Kr.

Det vil sige at en alm Corsa koster 105.000 Kr. mindre end deres elbil.

Med en benzinpris på 10 Kr/L og 18 km/l så kan jeg købe den almindelige benziner og benzin til 189.000 kilometer for de samme penge som elbilen koster og det er endda uden så meget som een kilometer strøm på bilen.

Hvordan elbilen nogensinde skulle være en fordel at købe hvis vi ser på ren økonomi kan være svært at komme frem til.

 • 3
 • 1

med mindre jeg kan køre 500 kilometer motorvej på een opladning så skal jeg ind og lade op, hvilket er lidt bøvlet da der jo også er børn der skal hentes osv, hvilket gør det upraktisk at skulle holde og lade i en time på en motorvejs rasteplads.

Der er flere muligheder for elbil der kan køre mindst 400 km på motorvej. Med sådan en skal du lade nok til at genvinde ca 100 km rækkevidde. Det tager cirka 7 minutter ved 150 kW.

Så giv det 10 minutter så du har lidt i reserve. Du kan ikke mene at det er et problem? Du bruger alligevel 4-5 timer på vejen på sådan en tur.

 • 4
 • 3

Der er flere muligheder for elbil der kan køre mindst 400 km på motorvej. Med sådan en skal du lade nok til at genvinde ca 100 km rækkevidde. Det tager cirka 7 minutter ved 150 kW.

Så giv det 10 minutter så du har lidt i reserve. Du kan ikke mene at det er et problem? Du bruger alligevel 4-5 timer på vejen på sådan en tur.

Fantastisk

Har du et forslag til sådan en bil og den behøver ikke koster hverken 300.000 eller 400.000 Kr. Sammenlign evt. med en Opel Astra ST som lige har været på tilbud til 199.990 Kr. sprit ny.

PS. Jeg har 3 børn så der skal gerne være plads til dem også, for somme tider lukker jeg dem ud af deres bur og tager dem med på tur.

 • 3
 • 2

En Seat Mii elbil med 37 kWh batteri koster 150.000 kr. Afskrevet over 15 år og ved 20.000 km/år:

Citroen C1: 6.000 kr/år + 8000 kr/år benzin Seat Mii: 10.000 kr/år + 3000 kr/år strøm

1000 kr/år til fordel for elbilen. Dertil kommer færre udgifter til service og reperation og mindre ejerafgift.

Er der renter af de ekstra 60.000 som du skal låne til Seat'en med i dit regnestykke ?

Derudover er der den store ubekendte som hedder batteri. Man er jo nødt til at købe en elbil med et batteri der er så stort at man også 15 år senere har nok strøm på en fuld opladning til de ting man skal, hvis du snakker om 15 år.

Om 10 år har Citroen'en kørt 200.000 og motoren fejler rimeligt sikkert ikke det store, ICE motorer nu om dage kører jo snildt 400.000+

Elbilen derimod skal nok have et nyt batteri efter 10 år, hvilket også skal medregnes i totaludgiften. Specielt batteriet som er den store ubekendte er jo en DYR reparation, som hurtigt kommer til at koste det samme i eet hug, som de ekstra udgifter C1'eren har givet til vedligeholdelse.

 • 2
 • 4

Aha

Så du mener altså at en Kia e-Niro som er 35 cm kortere end den jeg nævner, er det samme størrelse bil ? Så må vi da håbe at jeg ikke har behov for at smide en barnevogn ind bagi Kia'en ...

Kia'en koster 80.000 mere i anskaffelse så dit regnestykke skal også indeholde renter på lånet på de 80.000 ekstra, gør det det. ?

 • 3
 • 2

Er der renter af de ekstra 60.000 som du skal låne til Seat'en med i dit regnestykke ?

Nej renten er negativ for tiden. Men selv hvis du indregner en rente på 3% så holder regnestykket stadig.

Elbilen derimod skal nok have et nyt batteri efter 10 år, hvilket også skal medregnes i totaludgiften.

Nej det er stærkt usandsynligt at fabrikken tør give 8 års garanti hvis batteriet "nok" skal skiftes efter 10 år. Hvis du tvivler, så sælger du bare bilen efter 8 år.

Kia'en koster 80.000 mere i anskaffelse så dit regnestykke skal også indeholde renter på lånet på de 80.000 ekstra, gør det det. ?

Med hensyn til totaløkonomien, så ja.

Med hensyn til bilens størrelse så må jeg indrømme at jeg ikke kender alle biler på markedet og ikke gider sætte mig ind i længden på hverken en Kia eller en Opel. Lige nu er udvalget af elbiler stadig lidt begrænset men det kommer til at ændre sig i de kommende år. Du flytter i øvrigt målstolpen for hvert indlæg.

 • 5
 • 3

Nej renten er negativ for tiden. Men selv hvis du indregner en rente på 3% så holder regnestykket stadig.

Så det du siger er at går jeg i banken og vil optage et billån så er renten negativ ?

Sjovt nok så ser det ingenlunde sådan ud hvis jeg forsøger mig med min bank's låneberegner.

Nej det er stærkt usandsynligt at fabrikken tør give 8 års garanti hvis batteriet "nok" skal skiftes efter 10 år. Hvis du tvivler, så sælger du bare bilen efter 8 år.

Så når Nissan har igangsat et "refurbishment program" hvor man kan få sin 8 år gamle leaf udstyret med et nyt batteri, fordi det gamle er røget under 66% kapacitet så er det ikke noget jeg bør bekymre mig om, for det er bare helt forkert ?

Desuden...Hvor meget har bilen tabt i værdi efter 8 år, og har kørt 200.000, kontra en tilsvarende benziner. Som det står lige nu ville jeg aldrig købe en 8 år gammel elbil med det originale batteri....Hint : Nissan Leaf.

Med hensyn til bilens størrelse så må jeg indrømme at jeg ikke kender alle biler på markedet og ikke gider sætte mig ind i længden på hverken en Kia eller en Opel. Lige nu er udvalget af elbiler stadig lidt begrænset men det kommer til at ændre sig i de kommende år. Du flytter i øvrigt målstolpen for hvert indlæg.

Når jeg nævner en bil i en bestemt størrelse så er det jo fordi jeg har et BEHOV for en bil i den størrelse.

Det er altså ikke at flytte målstolpen, at gøre dig opmærksom på alle de ting du "glemmer" for at pynte på dit regnestykke så det kommer til at se rentabelt ud.

Men hvis du gerne vil have at jeg "flytter målstolpen" så lad mig lige nævne at min nuværende bil har anhængertræk og JA, jeg har et behov for dette.

Kan man få en trækkrog til sådan en Kia. ?

https://www.autonews.com/sales/nissan-leaf...

 • 3
 • 3

Tænk, det synes jeg at man oplever stort set hver gang, at man svarer på "der findes ingen elbiler til mit formål" indlæg.

Jeg syntes jo omvendt at når man siger "jeg har behov for en bil i denne størrelse, med anhænger, som kan køre så og så langt" så er EV tilgængerne altid travlt optaget med at stille spørgsmål til om man da VIRKELIGT har de behov og når man så siger JA, så mener de at man da MÅ kunne nøjes med en "C1" størrelse bil og at det ikke er et problem at man skal lade fordi det kan man jo gøre "overalt", selvom når jeg kigger på ladestander kortene så er der sjældent ladestandere de steder hvor jeg parkerer min bil....Udover i min indkørsel.

Når man så siger "man kan jo ikke få en trækkrog" så får man besked på at man da bare kan købe en Tesla X (Som koster nær en million).

De biler der dækker mit behov og som er på el, er stadigvæk modeller der koster LANGT over hvad jeg er villig til at betale for en bil og de elbiler som er indenfor den prisramme jeg normalt køber bil i, er der ALT for mange kompromisser til at det bliver interessant.

Jeg siger ingenlunde at elbilen aldrig bliver interessant, jeg ville faktisk gerne have en elbil som bil nummer 2, men eftersom den skal erstatte en 7 år gammel, lille benziner som er betalt ud og derfor ikke koster noget i renter og afdrag, så bliver det uendeligt svært at konkurrere på prisen.

Når jeg så ser på hvad jeg kan få i samme størrelse, så koster en ny elbil typisk det dobbelte af dens tilsvarende benzin fætter og så længe prisforskellen er så stor og jeg typisk skal i banken for at låne pengene, så bliver økonomien i det altså ikke specielt attraktiv.....Og med benzin bilen har jeg ikke "ladetid / rækkevidde" problematikken, selvom den del nok ikke er et issue i 95% af tiden.

 • 3
 • 0

Så det du siger er at går jeg i banken og vil optage et billån så er renten negativ ?

Sjovt nok så ser det ingenlunde sådan ud hvis jeg forsøger mig med min bank's låneberegner.

Jeg har to billån. De er begge på 2%. Ingen af dem er med min normale bank, som ikke gad matche finanseringsselskabet selvom de fik tilbudet begge gange.

Du kan regne på lån her: https://laaneberegneren.dk/laaneberegner/

Det er en mægtig fin lånberegner. Desværre har den ikke skattefradraget med.

Et 15 års 2% lån på 90.000 kr har totale omkostninger på 104.113 kr. Et 15 års 2% lån på 150.000 kr har totale omkostninger på 173.522 kr. Forskellen på de to biler er dermed 69409 kr. Eller 4.627 kr fordelt over 15 år. Besparelsen på brændstof alene var 5.000 kr årligt. Dertil kommer besparelse på service, ejerafgift og smule rentefradrag nu hvor vi har renter i beregningen.

Min pointe for ovenstående er ikke at der er en masse penge at spare. Det er at totaløkonomien er tæt på at være det samme. Det passer ikke mere at der ikke er mulighed for en fin elbil til segmentet der går efter de billigste nye biler på markedet.

Hvilket tydeligvis hverken er dig eller mig.

 • 3
 • 2

Et 15 års 2% lån på 90.000 kr har totale omkostninger på 104.113 kr.

Jeg har aldrig, som i ALDRIG hørt om nogen som har taget et billån på 15 år.

Og så fastholder jeg at der stadigvæk mangler den variabel der hedder "Nyt batteri"

Der kommer til at gå sådan ca 15 år før jeg tror på at en 15 år gammel elbil ikke vil have kraftigt nedsat rækkevidde på det originale batteri.

Et batteri er en "sliddel" ligesom bremser, kobling og så videre og at du laver et regnestykke som kører over 15 år for bare at få det til at "gå i 0" viser meget godt den klare usikkerhed der er i forhold til om det ER en fordel.

Desuden...Hvis regnestykket "kun" går i "0" hvad er så incitamentet til at gøre det når der stadigvæk er ulemper ved elbilen såsom ladetid, rækkevidde, mulighed for at køre med anhænger osv.

 • 3
 • 2

Tror elbiler i fremtiden holder meget bedre brugt priser end benzin og diesel.

Så det du siger er at der vil være mange der står i kø for at købe 10 år gamle elbiler med det originale batteri.

Jeg tillader mig at tvivle.

Hvis jeg skulle købe en 10 år gammel elbil så ville jeg se på salgsprisen og dertil tillægge prisen for at få skiftet batteriet og så beslutte mig for om totalprisen for 2 ting var en fair pris.

 • 2
 • 5

Vi kan konstatere at gensalgsværdien ikke er nul.

Påstanden var at elbilers brugtpris ville holde bedre end benzinernes og det var så der jeg siger at jeg tvivler på at der er et stort marked for 8-10 år gamle elbiler med originalt batteri.

Tror du at folk er villige til at købe en elbil med 10 år gammelt batteri og endda betale mere i kroner og ører end en tilsvarende benziner.

Her snakker vi jo tab i procenter.

Altså hvis benzineren kostede 120.000 fra ny og elbilen kostede 240 fra ny.

Tror du så at man efter 10 år kan forvente at få...Lad os sige 30% af nyprisen for både el og benzin bil.

Altså så folk køber en 10 år gammel elbil til 72.000 frem for den 10 år gamle benziner til 36.000 ?

Folk der handler i det segment vil være ENDNU mindre tilbøjelige til at købe noget der er "for dyrt".

Jeg tillader mig godt nok at tvivle på at der er et særligt stort marked for den slags.

 • 3
 • 2

Påstanden var at elbilers brugtpris ville holde bedre end benzinernes og det var så der jeg siger at jeg tvivler på at der er et stort marked for 8-10 år gamle elbiler med originalt batteri.

Nu er der desværre ikke ret meget data at tage af. Vi kan se på Nissan Leaf fra 2012-2013 som er 7-8 år gamle. De går for 100.000 kr. Nypris var 290.000 kr.

Det er faktisk ret flot taget i betragtning at batteriet kun er på 24 kWh. Nu kan man få en helt ny Seat Mii med 32 kWh for 150.000 kr. Og en ny Leaf koster 249.000 kr for 40 kWh eller 310.000 kr for 62 kWh.

Jeg mener at de ældre elbiler naturligt vil være presset lidt på pris. Ikke på grund af batteridegradering, men fordi udviklingen går stærkt og de nye elbiler er bare bedre på mange parametre.

Lige præcis en gammel Nissan Leaf vil jeg også være påpasselig med. De mangler aktiv styring af temperatur i batteriet og som følge heraf vil denne model opleve langt større degradring af batteri, end mere moderne elbiler, hvor der passes bedre på batteriet.

 • 3
 • 0

Måske. Men, skal man tro Elon Musk, det kan man faktisk af og til, så varer det ikke længe før Tesla lancerer deres "Million miles" batteri. Vi får se. https://interestingengineering.com/million...

Det er så her jeg lige nævner at den måde Tesla laver batterier på og den måde alle de andre laver batterier på ikke er den samme.

Tesla fremhæves altid som bevis for at batterierne bare holder og holder, men når man ved at deres batterier er lavet på en process som netop forlænger batteriernes levetid, mens alle de andre fabrikanter bruger andre varianter som ikke har den fordel, så er det lidt skidt at bruge Tesla til at "bevise" at batterierne holder længe.

Nissan har allerede måttet tilbyde en ombytningsordning for Leaf batteripakker fordi 6-8 år gamle Leaf's har batterier har mistet så meget af deres kapacitet at bilen reelt set bliver ubrugelig.

 • 1
 • 5

Tror elbiler i fremtiden holder meget bedre brugt priser end benzin og diesel.

Måske en gang for fremtidige elbiler i fremtiden.

Men hvis vi holder os til realiteterne, så er f.eks. Renault Fluence et meget godt eksempel på det modsatte - et tilfældigt pluk fra bilbasen:

Renault Fluence, 2012, 51.000km, kr. 59.700 - nypris (uden afgift!): kr. 214.900

Renault Clio IV, 2013, 54.000km, kr. 69.500 - nypris (med afgift!): kr. 163.399

Det mønster vil givetvis ændre sig engang i fremtiden, men forløbigt er erfaringsmassen alt for lille til at fastslå hvornår de to kurver krydser - men der går nok en del år.

 • 1
 • 3

Det skrevne sprog mangler kropssprogets nuancer, og her må der vel følge et skævt smil med. Hvis vi for eksempel regner gennemsnitsalderen ud på Alle danskere, og sammenholder det med gennemsnitslevetiden, så kan enhver vist få øje på forskellen.

Lidt OT.

Det er ret interessant at se at folk antager at mennesker ikke kunne blive gamle i forhistoriske tider, fordi de (bla. pga. høj børnedødelighed) havde en lav gennemsnitsalder.

 • 0
 • 0

Nu er der desværre ikke ret meget data at tage af. Vi kan se på Nissan Leaf fra 2012-2013 som er 7-8 år gamle. De går for 100.000 kr. Nypris var 290.000 kr.

Hvor ser du at de "går for 100.000" ?

Prisen på diverse brugtbil sider viser kun hvad der forlanges, ikke hvad bilerne reelt set sælges for.

Mit bedste bud er så også at dem som køber en 7-8 år gammel Leaf nok næppe ved at det er noget af en citron de køber sig der, hvilket er ekstra surt da køberne ender med en dårlig og dyr oplevelse med elbil og nok vil være svære at få til at købe en elbil næste gang.

 • 1
 • 2

Har du ikke et link der forholder sig til gennemsnitslevetiden, Baldur?

Man kunne jo godt selv gøre lidt selv, meeen ok, here goes, skåret ud i pap:

https://www.motormagasinet.dk/article/view...

Et andet tal, der også har ligget temmelig stabilt siden slutningen af 1990’erne, er den såkaldte middellevetid. Det er en levetid, der fortæller, hvor lang tid der går, før kun halvdelen af en årgang af nyregistrerede biler er tilbage. Her ligger tallet på omkring 15 år, viser tallene fra Danmarks Statistik.

https://www.dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtm...

Middellevetiden er 15,7 år eller knap 0,1 år mindre end for et år siden.

 • 0
 • 0

Med flere og flere lande der fokusere på noget 70% lignende - tror jeg det europaeiske marked for større brugte benzin og diesel biler, vil presse de tilsvarende danske meget langt ned i pris.

Og da nok flere og flere byer giver kørsel fordele til elbiler og det modsatte for benzin og diesel - tror jeg flere versioner den nye Ford Mustang elbil, kommer til at saelge flere, end benzin og diesel af C, E og S hos Mercedes.

 • 0
 • 0

Med flere og flere lande der fokusere på noget 70% lignende - tror jeg det europaeiske marked for større brugte benzin og diesel biler, vil presse de tilsvarende danske meget langt ned i pris.

Lad os nu se.

Vi ser jo her i Danmark at regeringen siger "Vi skal reducere med 70%" hvilket jo er nemt og billigt.

Det bliver først RIGTIGT dyrt hvis de skal til at sætte "handling" bag de ord, for med mindre der sker noget drastisk med afgifter og priser, så når vi ALDRIG det mål.

I den forbindelse må jeg lige nævne at der udbrød store og voldsomme protester som kørte i månedsvis, fordi den franske regering forsøgte at hæve afgifterne på benzin og diesel en smule.

Ergo vil der næppe blive nogen politikere (Den slags tænker mest på genvalg) som tør hæve afgifterne på brændstof og man kan jo ikke bare lige med et trylleslag hæve de faste afgifter (ejerafgift osv) på bilerne markant, da det vil have samme effekt som med hævede brændstof afgifter.

Det vil sige at den eneste måde man som politiker kan gøre noget og "slippe godt fra det" er ved at hæve afgifterne meget langsomt over adskillige pr (Giver ingen hurtig effekt) eller sænke afgifterne på elbiler (Virker ikke rigtigt da der i forvejen ikke rigtigt er afgift på elbiler)

Så er der mulighed for at hæve afgiften på nye benzin og dieselbiler, hvilket i hvert fald i starten, sikkert blot vil gøre at bilsalget stagnerer og bilparken vil køre i flere år med en ældre bilpark til følge.

Jeg kan faktisk ikke rigtigt se hvordan man kan klare denne opgave uden at det er noget staten direkte eller indirekte skal investere penge i....Det kan være skatterabatter på elbiler som man ser i USA eller reduktion i prisen for strøm så det bliver billigere at køre i bilen.

I forvejen er elbiler jo en dårlig forretning for staten, i og med der ikke rigtigt kommer afgifter ind og i og med at elbilsejere kan bruge deres egen produceret strøm som der er 0 afgifter på.

Hvordan foreslår DU at man får speedet processen op. Jeg kunne godt tænke mig et realistisk scenarie som kan implementeres indenfor en overskuelig årrække og som samtidigt gør at folk har en reel mulighed for at skifte til en bil som matcher deres behov og en løsning som ikke i realiteten sætter landet i stå og gør landet fattigere.

 • 1
 • 1

Vi ser jo her i Danmark at regeringen siger "Vi skal reducere med 70%" hvilket jo er nemt og billigt.

Det bliver først RIGTIGT dyrt hvis de skal til at sætte "handling" bag de ord, for med mindre der sker noget drastisk med afgifter og priser, så når vi ALDRIG det mål.

Teoretisk set kunne man nok godt opnå det, ved eksempelvis at indføre kernekraft, lade være med at benytte el som beskatningsobjekt, forbyde oliefyr (brug el) og affutning af biomasse, konsekvent elektrificering af jernbanerne, tvang af gods fra vej til bane, trolleybusser, et barns politik, Huxleysk aflivning når vi bliver 60, etc, etc.

Men det vil blive dyrt .... meget dyrt!

Man kunne også vælge at investere bare en brøkdel i at få Afrika (og Asien, og Sydamerika) til at fungere, hvilket kunne have en enorm global effekt, plus det ville eliminere de menneskelige lidelser for millioner - det er bare ikke nær så sexet som at bygge luftkasteller.

 • 0
 • 1

Teoretisk set kunne man nok godt opnå det, ved eksempelvis at indføre kernekraft, lade være med at benytte el som beskatningsobjekt, forbyde oliefyr (brug el) og affutning af biomasse, konsekvent elektrificering af jernbanerne, tvang af gods fra vej til bane, trolleybusser, et barns politik, Huxleysk aflivning når vi bliver 60, etc, etc.

Men det vil blive dyrt .... meget dyrt!

Ja, det er jo det der er problemet, det bliver dyrt og da pengene kun kan komme eet sted fra, nemlig statskassen (Altså reelt set borgernes skattebetaling) så skal vi enten spare helt vildt på andre områder eller til at betale endnu mere.

Uanset hvad så vil den nødvendige fokus for at opnå målet betyde at vi måtte skære ned mange andre steder og jeg tvivler på at borgerne er villige til at gøre dette "offer" for at nå i mål med nogle klima fantasters våde drømme.

Landet som helhed ville blive meget fattigere hvis vi skulle satse så ensidigt på miljø.

Du snakker om "investering" i Afrika. Reelt set så er den eneste ting der virkeligt ville batte at Afrika og mellemøsten fik styr på deres galoperende befolkningstilvækst. Uanset hvad lille Danmark så gør at gode ting for miljøet, så vil det intet batte imod den skade befolkningstilvæksten i disse områder gør.

Men det er jo ikke noget man kan tillade sig at sige højt uden at blive udskreget som alt muligt slemt i disse krænkelsesparate tider.

 • 0
 • 0

....I forvejen er elbiler jo en dårlig forretning for staten, i og med der ikke rigtigt kommer afgifter ind og i og med at elbilsejere kan bruge deres egen produceret strøm som der er 0 afgifter på....

Med de forslag, ideer, tanker, klimalov osv. hvad er der så galt i at jeg lader bilen med egenproduceret strøm? Ikke bare egenproduceret, men fandme medens det bliver produceret ? Fra et anlæg som staten opfordrede til at montere ? ! Mit anlæg er ikke betalt af staten, men af min egen pung. Og det var fandme dyrt i 2011 !!!! I dag har elbilen (på solstrøm) ladet 60 km's kørsel. Vi har sparet lidt sammen å den nu er på 80 % opladning. Det skulle gerne bringe os gennem de næste to uger's kørsel til og fra arbejde :-)I mellemtiden kunne der jo være lidt solskin...så kan vi lade igen :-) På solstrøm....

Det er da ikke så ringe endda.

Aksel

 • 4
 • 2

Med de forslag, ideer, tanker, klimalov osv. hvad er der så galt i at jeg lader bilen med egenproduceret strøm? Ikke bare egenproduceret, men fandme medens det bliver produceret ? Fra et anlæg som staten opfordrede til at montere ? ! Mit anlæg er ikke betalt af staten, men af min egen pung. Og det var fandme dyrt i 2011 !!!! I dag har elbilen (på solstrøm) ladet 60 km's kørsel. Vi har sparet lidt sammen å den nu er på 80 % opladning. Det skulle gerne bringe os gennem de næste to uger's kørsel til og fra arbejde :-)I mellemtiden kunne der jo være lidt solskin...så kan vi lade igen :-) På solstrøm....

Det er da ikke så ringe endda.

Vejene istandsættes med penge der er inddrevet ved grøn ejerafgift og ved afgifter på benzin og diesel (Og for elbiler, moms og elafgift)

Når du så tager din elbil....Som typisk vejer mere end en konventionel benzin eller dieselbil og kører på vejen så slider du mere end de konventionelle biler.

Men du betaler ikke meget i grøn ejerafgift og du betaler ingenting i el-afgift og moms når du lader din egen bil med strøm hjemmefra. Ergo betaler du så ikke din del til vedligeholdelse af vejene.

Det betyder at hvis vi alle gjorde som dig, så var der ingen penge til at reparere veje for.

Det er præcist derfor man snakker om at lave roadpricing og lade dig betale for antal kørte kilometer fordi det tal er en mere retfærdig måde at betale for....Ligesom du betaler for den strækning du kører med toget osv.

Roadpricing burde sådan set være et produkt af antal kørte kilometer og bilens vægt da de 2 ting afgør hvor meget du slider på vejene.

 • 0
 • 2

El køretøj til 2 personer 54. 000 kr

Tja.. Fra T-Hansen... Side 36...

https://ipaper.ipapercms.dk/media/thansen/...

Spændende ting.

Gad vide hvordan de har fået den godkendt til 2 personer når det vel er en knallert 30/45

Dog er brugbarheden nok begrænset da den jo ikke rigtigt har noget bagageplads og at tophastigheden er så relativt lav.

Men spændende at der kommer flere muligheder som måske kan ramme en målgruppe.

 • 1
 • 0

Når du så tager din elbil....Som typisk vejer mere end en konventionel benzin eller dieselbil og kører på vejen så slider du mere end de konventionelle biler.

Mig bekendt er det næsten udelukkende lastbiler der slider på vejene. Veje uden tung trafik slides ikke men bliver gamle. Gammel asfalt krakelere og bliver dårlig selv uden trafik.

Den store afgiftsundviger er de billige biler der kun afregnes til minimumsafgift. På et tidspunkt udgjorde det halvdelen af nybilssalget. Elbiler kommer ikke op på en promille af det afgiftstab staten oplevede da salget af mikrobilerne eksploderede.

En Seat Mii elbil til 150.000 giver staten en indtægt på 30.000 kr i moms. En Toyota Aygo til 90.000 kr giver staten en indtægt på 38.000 kr i moms og registreringsafgift. Ikke den vilde forskel. De to biler er samme størrelse og kvalitet.

 • 3
 • 1

Citat: Vejene istandsættes med penge der er inddrevet ved grøn ejerafgift og ved afgifter på benzin og diesel (Og for elbiler, moms og elafgift)

Når du så tager din elbil....Som typisk vejer mere end en konventionel benzin eller dieselbil og kører på vejen så slider du mere end de konventionelle biler.

Men du betaler ikke meget i grøn ejerafgift og du betaler ingenting i el-afgift og moms når du lader din egen bil med strøm hjemmefra. Ergo betaler du så ikke din del til vedligeholdelse af vejene.

Det betyder at hvis vi alle gjorde som dig, så var der ingen penge til at reparere veje for.

Det er præcist derfor man snakker om at lave roadpricing og lade dig betale for antal kørte kilometer fordi det tal er en mere retfærdig måde at betale for....Ligesom du betaler for den strækning du kører med toget osv.

Roadpricing burde sådan set være et produkt af antal kørte kilometer og bilens vægt da de 2 ting afgør hvor meget du slider på vejene.

Citat slut...

Henrik, jeg betaler da grøn ejerafgift af elbilen. Det gjorde jeg da også af den gamle Fluence ? Rigitgt, der var lige et par år uden afgift, men det blev der hurtigt lavet om på. Fair nok :-) Henrik, du antager en hel masse. Får du ondt af at jeg fortrinsvis lader bilen fra et solcelleanlæg som kostede 82 af de lange for et 3 kwP anlæg i 2011? Hvis du har ondt af det kan du jo regne ud hvad statskassen tjente ved den lejlighed. Plus håndværkere !

Roadpricing? Er det nu min skyld ? Du er bindegal med den antagelse...og du antager stadig at min elbil vejer et par ton og slider uforholdsmæssigt på vejene. Resten af det du skriver om roadpricing burde angå dyre benzin/dieselbiler, så hold elbilen udenfor !! Modsat dig tror jeg faktisk at elbilen kommer til at køre billigere? ifbm roadpricing ?

Ud over det har du ikke svaret på mit spørgsmål om ideer, tanker, udledning, klimalov osv.? Er det nu så forfærdeligt at jeg fra Februar til Oktober kan lade elbilen til vores kørselsbehov fra egne dyrt betalte solceller?

Hvis du stadig er i tvivl skal jeg fortælle om vores anlæg som ikke er på elnettet :-)

Så får du da rigtigt ondt et vist sted :-) Aksel

 • 4
 • 1

Mig bekendt er det næsten udelukkende lastbiler der slider på vejene. Veje uden tung trafik slides ikke men bliver gamle. Gammel asfalt krakelere og bliver dårlig selv uden trafik.

Den store afgiftsundviger er de billige biler der kun afregnes til minimumsafgift. På et tidspunkt udgjorde det halvdelen af nybilssalget. Elbiler kommer ikke op på en promille af det afgiftstab staten oplevede da salget af mikrobilerne eksploderede.

En Seat Mii elbil til 150.000 giver staten en indtægt på 30.000 kr i moms. En Toyota Aygo til 90.000 kr giver staten en indtægt på 38.000 kr i moms og registreringsafgift. Ikke den vilde forskel. De to biler er samme størrelse og kvalitet.

Det ændrer ikke på at når jeg køber en liter diesel til 9 Kroner så er ca. 5 kroner afgift.

Når min dieselbil så kører 20 km/l så betyder det at jeg betaler ca. 25 øre til staten for hver kørt kilometer i afgift og moms af afgiften.

Kører jeg 20.000 kilometer om året, lægger jeg dermed 5.000 kr. i statskassen i afgift hvert eneste år som jeg formoder går til at vedligeholde vejene, både dem som bliver slidt op og dem som skal forny's pga ælde.

Hvis en elbil ejer lader strøm på elbilen fra sine egne solceller så betaler elbil ejeren 0 Kr. til den kasse til vedligeholdelse.

Hvis vi alle en dag kører på el, så kommer der altså til at mangle RET mange penge i statskassen til at vedligeholde vejene.

Det du siger svarer til hvis jeg siger at jeg da gerne må have et hjemmedestilleri for det er der meget få der har og derfor kan jeg godt tillade mig at lave min egen lille produktion af brændevin.

 • 1
 • 4

Det eneste jeg siger Aksel er at du er en nasserøv hvis du selv laver strøm og dermed ikke betaler den "kilometerafgift" der er indbygget i brændstofafgifterne. (Være det sig benzin, diesel eller den afgift der pålægges den strøm som du køber fra elnettet).

Det er ligesom med togene....Så længe der er få gratister så kører toget alligevel for så dækker "vi andre" jo så der er råd til det, men når nok tænker som dig og begynder at undgå at betale til kassen så stopper toget for så er der pludseligt ikke nok penge til at betale drivmiddel til toget og løn til togføreren. (Med biler er det så vedligeholdelse af veje som kommer til at lide under pengemangel).

Jeg syntes det er på tide man indfører en kilometer afgift, tiden er ved at løbe fra grønne ejerafgifter og afgifter på drivmidler når folk kan lave deres egne drivmidler.

Reelt set bør elbiler betale lige så meget som konventionelle biler med samme vægt, da de slider det samme på vejene.

Jeg har ingen sympati med dig fordi du lod dig narre af staten til at ofre en masse penge på et solcelle anlæg i 2011, med falske løfter om at det ville være en god forretning..Det eneste jeg kan sige er at du burd have været klogere og gennemskuet at investeringer som kræver statssubsidieringer og har tilbagebetalingstider på 10+ år er HØJRISIKO investeringer som oftest ikke er det værd.

 • 0
 • 5

Det eneste jeg siger Aksel er at du er en nasserøv....

Det du siger svarer til hvis jeg siger at jeg da gerne må have et hjemmedestilleri for det er der meget få der har og derfor kan jeg godt tillade mig at lave min egen lille produktion af brændevin.

Du sammenligner æbler med pærer. Det er forbudt at bruge et hjemmedestelleri, til at lave spiritus.

Hvor ser du, at det er forbudt at lade egen bil med egen strøm? Må Aksel så heller ikke dyrke egne grønsager? Eller have egne høns? Han unddrager jo det offentlige for moms.

Det er i øvrigt usædvanlig dårlig stil at kalde folk for nasserøv.

/Bjørn

 • 5
 • 0

Du sammenligner æbler med pærer. Det er forbudt at bruge et hjemmedestelleri, til at lave spiritus.

Hvor ser du, at det er forbudt at lade egen bil med egen strøm? Må Aksel så heller ikke dyrke egne grønsager? Eller have egne høns? Han unddrager jo det offentlige for moms.

Det er i øvrigt usædvanlig dårlig stil at kalde folk for nasserøv.

Men hvorfor er det at staten har valgt at forbyde folk at brænde sprit hjemme.

Det har de fordi det er nemt, billigt og statskassen går glip af en masse penge som de f.eks kan bruge på at betale for de ting der måtte komme af udgifter som en konsekvens af forbrug af spiritus.

På nøjagtig samme måde som man har valgt at afgiftspålægge brændstof og el fordi der skal være penge til at vedligeholde vejene og så videre.

Når Aksel "Hjemmebrænder" så går staten glip af pengene og når Aksel forbruger vejene, uden at betale til deres vedligehold så ER han da en nasserøv.

Ordet nasserøv er måske et hårdt ord, men når han ligefrem sidder og stikker dig og os andre i næsen at han "snyder" systemet og lader os andre om at betale regningen for at få vejene vedligeholdt igennem vores betalinger af afgifter, så syntes jeg egentligt det er så flabet, at ordet egentligt ikke er så slemt i den kontekst.

Den eneste grund til at vejene stadigvæk bliver vedligeholdt er at der er så mange til at betale via afgifterne på brændstof og el fra nettet og så få der "snyder" men jeg gætter da på at du godt kan regne ud at det ikke bliver ved med at gå, hvis alle gjorde sådan.

Det svarer helt analogt til når nogen ikke betaler for billetten i bussen.

Er der 5% der gør det så kører bussen alligevel for de andre 95% betaler. Hvis der pludselig kun er 5% der betaler og alle de andre snyder så holder bussen stille for så er der ingen penge til at fylde brændstof på bussen og chaufføren får ikke løn så han smutter også.

Desværre er "vi" blevet sådan et forbandet "Jeg syntes det er bedst hvis andre betaler" folkefærd og kan man få mere ud af system end man putter ind, så er det bare fedt..

Jeg siger ikke at det Aksel gør, lige nu, er "ulovligt" jeg siger bare at jo flere "Aksler" der kommer jo mere nødvendigt bliver det at redesigne vores afgiftssystem til at være baseret på vægt, antal kilometer og reel forureningsgrad.

Et system hvor man betaler for det "svineri" man laver, NÅR man laver det, samt for den slidtage man reelt set laver, er også mere retfærdigt end idag.

 • 0
 • 5

....Henrik, du antyder stadig at det jeg gør er lidt "ufint" i kanten ? Lige nu er det ikke "ulovligt" ?skriver du.. Forventer du at det bliver ulovligt ? Held og lykke med det. Spørger igen, har du ikke hørt om ideer, planer, klimlov osv. ?

Jeg er ikke nasserøv og snyder ikke systemet. Du skriver at jeg ligefrem: Citat: Ordet nasserøv er måske et hårdt ord, men når han ligefrem sidder og stikker dig og os andre i næsen at han "snyder" systemet og lader os andre om at betale regningen for at få vejene vedligeholdt igennem vores betalinger af afgifter, så syntes jeg egentligt det er så flabet, at ordet egentligt ikke er så slemt i den kontekst. Citat slut

Jeg snyder da ikke ! Jeg gør bare som der er opfordret til at gøre, solceller, elbiler !! Hvor har du ondt Henrik ? Så køb da selv solceller og elbil hvis du mener det er så fordelagtigt at "snyde" staten.

Igen, jeg snyder ikke staten, dig, buspassagerer eller nogen anden. Nu kommer der nok noget der er helt nyt for dig, Henrik : Kan du ikke lige undersøge hvordan det forholder sig med leasingaftaler(biler) ! og hvad der (ikke) betales i reg.afgift ? Hov da...og det er typisk på dyre fossilbiler som vejer og sviner ad h.til !!!!

Og så bliver du ved med at antage at min elbil vejer et par ton ! Det gør den altså ikke... Hvis du vil have en opgørelse, regning, på vægt, antal kilometer og reel forureningsgrad, ja så vinder jeg (el)(bilen)stort...

Når du så er ved det, Henrik så kan du jo også regne på energiafgift el/fossil.. Men det er jo nok ikke så interesant .-)

Og så skriver du gudhjælpemig: citat: Desværre er "vi" blevet sådan et forbandet "Jeg syntes det er bedst hvis andre betaler" folkefærd og kan man få mere ud af system end man putter ind, så er det bare fedt.. citat slut:

Citat: Et system hvor man betaler for det "svineri" man laver, NÅR man laver det, samt for den slidtage man reelt set laver, er også mere retfærdigt end idag. Citat slut Så skal du sgu da ikke skyde på elbiler? eller solceller? Hvor har du været de sidste ti år ? Ved du ikke at sol og vind laver 50 % af landets elforbrug?

Sig mig engang, Henrik : antyder du at mit bidrag til kassen er negativt :-)

Aksel

 • 3
 • 0

...egne drivmidler ? Hjemme i garagen ?

Citat: Jeg syntes det er på tide man indfører en kilometer afgift, tiden er ved at løbe fra grønne ejerafgifter og afgifter på drivmidler når folk kan lave deres egne drivmidler. Citat slut

Ville det også gælde hvis hr ? lige fandt en oliekilde i garagen ?

 • 0
 • 0

....Bjørn Agger :-) Citat: Nu håber jeg virkelig ikke, at du har økologiske høns og/eller bruger din parcelhusgrund til at dyrke økologiske grønsager på. For så snyder du virkelig samfundet for mange penge

Mvh Bjørn

Hej Bjørn, du kan være helt rolig :-) "Parcelhusgrunden" er kun på 500 m2 så det er begrænset hvad der kunne være af høns eller bed med grøntsager der yderligere kunne snyde samfundet :-) Forstår din ironi :-) Så kan jeg jo ligesågodt sætte nogle paneler op, sådan lidt øst, syd, vest og et par stykker mere mod syd :-) Når vi alligevel ikke må holde høns....Til gengæld kan anlæggene der ikke er på nettet forsyne hustanden med wifi, pc'er og tv i størstedelen af året :-) Det er da bedre end høns :-) Mvh Aksel

 • 0
 • 0

....Henrik, du antyder stadig at det jeg gør er lidt "ufint" i kanten ? Lige nu er det ikke "ulovligt" ?skriver du.. Forventer du at det bliver ulovligt ? Held og lykke med det. Spørger igen, har du ikke hørt om ideer, planer, klimlov osv. ?

Det bliver som sådan ikke ulovligt, men når man indfører roadpricing så vil også DU komme til at betale for det slid du påfører vejene.

Du kan ikke rigtigt komme udenom, enten kommer der en boks i bilen eller også tager de dig når du skal have bilen synet og de aflæser din kilometerstand.

Hvis du skal betale for den forurening din bil laver NÅR den laver det, så bliver din elbil MEGET dyrere da elbiler og specielt batterierne forurener helt vildt meget ved produktion.

Ergo bliver din elbil dyrere end en konventionel når den skal købes og indregistreres hvis man skærer kagen sådan, hvilket man jo bør, hvis det handler om miljøbelastning.

Jeg antager ikke at din elbil vejer et par ton, jeg antager at den vejer mere end en tilsvarende bil med forbrændingsmotor.

Lad mig give dig et eksempel

Den nye Corsa E i el-modellen vejer 1455 Kilo

https://ev-database.org/car/1192/Opel-Corsa-e

Corsa E i benzinudgave vejer 1120 Kilo

https://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Corsa

Altså 355 kilo ekstra for ellerten. Eller i runde tal 25% mere.

 • 1
 • 2

ændre forudsætninger !! Citat: Du kan ikke rigtigt komme udenom, enten kommer der en boks i bilen eller også tager de dig når du skal have bilen synet og de aflæser din kilometerstand. Øh,hvad ? Hvad tager de mig for? Citat : Hvis du skal betale for den forurening din bil laver NÅR den laver det, så bliver din elbil MEGET dyrere da elbiler og specielt batterierne forurener helt vildt meget ved produktion. Citat slut Og det gør produktionen af rigtig mange dele til en ice bil ikke ? Forleden skrev du at jeg var årsag til overgangen til roadpricing ? du skrev også at en(min) elbil vejer et par ton ? Din næste opgave, som du sikkert heller ikke vil svare på bliver: Hvad koster det at Raffinere en liter benzin eller diesel ? Bunden opgave, kan du ikke svare, eller ikke vil så er du dømt ude, færdig....Svaret skal selvfølgelig være noget i retning af energi i kwH for hver liter benzin/diesel pr/liter !!! værsågod, Henrik. Det regnskab bliver du ikke glad for.. Især ikke når det på forhånd er givet at min elbil kan køre 10 km på den energi der alene går til raffinering af 1 liter bezin/diesel. Øh, hvad, kan den det ? Ja, det kan den !!! Hehe, Henrik, du kan lige google lidt, jeg gider ikke servere links for dig. Med din "ildhu" burde det være let at tilbagevise. Hvis du googler lidt videre vil du se at min elbil kan køre 56 km ! på den strøm det koster at raffinere en liter benzin/diesel :) og det er uden alt det andet pis du skriver om lithium og bla bla bla

 • 1
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten