Den tasmanske tiger nærmere genopstandelse

I 1866 blev en tasmansk tigerunge lagt i sprit, og der ligger den endnu. Dette stribede ulvelignende pungdyr uddøde i 1936, og det sidste eksemplar levede i en zooloogisk have i byen Hobart på Tasmanien. Den blev kaldt Benjamin – selv om det var en hun.

Ved hjælp af polymerase-kæde-reaktion er det nu lykkedes at kopiere DNA-stykker, der er trukket ud af dyret. Ungen blev lagt i ethanol i 1866, og det var et heldigt valg af konserveringsvæske. Ofte bliver dyr konserveret i formalin, og formaldehyd binder sig blandt andet til DNA. Derfor er der ikke meget håb om at hente brugbart DNA ud af andre udddøe dyr, der ligger i formalin-præparater. Den australske professor Mike Archer hævder, at man har fundet DNA fra tigerungen af høj kvalitet i både hjerte, lever, muskler og knogler. Han arbejder nu på at få genskabt hele den tasmanske tigers sæt af gener, så man kan få genskabt dette herlige dyr fra Australiens fauna.

Og drømmen er i hvert fald kommet en smule nærmere sin opfyldelse ved hjælp af de succesfulde DNA-udtræk fra den næsten 150 år gamle tiger i sprit.