Delta bruger Maker-metoder til lynhurtig produktudvikling
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Delta bruger Maker-metoder til lynhurtig produktudvikling

Hos GTS-instituttet Delta kan kunderne hurtigt få et bud på om deres idé til et produkt har en gang på jorden.

»Det gælder om at finde fejlene og få lukket et projekt – og det skal helst gå hurtigt,« forklarer Morten Wagner.

Han leder en afdeling hos Delta kaldet IdemoLab, der har set masser af projekter, som af den ene eller anden grund får lov til at leve alt for længe:

Blandt meget andet er 3D-print i fokus på Børsen IT Value 2014 i Bella Center. Illustration: Bjørn Godske

Udgangspunktet for de nye metoder, som Delta bruger til at teste produkter, kommer fra Maker- og Do-It-Yourself-kulturen. Her er der tale om en bred vifte af mennesker, som interesserer sig for at udvikle nye produkter selv. Mest fremtrædende står alle de folk, som har kastet deres kærlighed på muligheder inden for 3D-print, men Maker-bevægelsen findes også inden for håndværk, it, CNC-maskiner, elektronik og bioteknologi.

Læs også: Teknologiguru: Ekstrem teknologiudvikling knuser store virksomheder

Begrebet ligger tæt op ad ‘Do-It-Yourself’-kulturen, hvor kreative mennesker sætter sig ud over de store virksomheders løsninger og vælger selv at udvikle produkter. Derfor er der også en tendens til hele tiden at prøve idéer af, diskutere dem og hurtigt kassere dem, som ikke duer.

Sådan vil Delta også gerne arbejde.

»Hos os kalder vi det for ‘elektroniske skitser’. På den måde kan vi få idéen afprøvet ude hos brugere, finde alle fejlene og hurtigt komme videre, hvis det ikke dur,« siger Morten Wagner.

De elektroniske skitser har været kendt i nogle år, men arbejdet med dem er altid foregået lidt i det skjulte, for hvem ville havde lyst til at vise projektet frem, som ingen var stolt af, og som kunne blive udsat for kritik? Derfor kræver det også en vis tilvænning hos Deltas kunder:

»Kunderne har måske en oplevelse af, at når vi har arbejdet med et produkt, så har vi et færdigt svar. Men i virkeligheden kommer vi med et spørgsmål: Er det her noget, der fungerer - for hvis ikke, skal det lukkes hurtigt. Derfor arbejder vi heller ikke med at fremstille fine prototyper. Vores elektroniske skitser er nogle værre fuglereder,« siger Morten Wagner.

Læs også: »Jamen vi 3D-printer det da bare«

For at blive inspireret samarbejder Delta med personer fra den danske del af Maker-bevægelsen og med Maker-platformen Republikken i København.

Morten Vagner deltog i Børsen IT Value i Bella Center, hvor et af konferencesporene handler om 3D-print.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten