Delstaten New York satser på at blive det ny Silicon Valley: Åbner første amerikanske chipfabrik med siliciumcarbid

Chip af siliciumcarbid er langt mere energieffektive, hvilket betyder længere rækkevidde og kortere ladetider for elbiler. Illustration: W.carter | Wikimedia Commons

En knap 5.900 kvadratmeter stor fabrik har netop klippet snoren i delstaten New York.

Fabrikken fremstiller 200 millimeter siliciumcarbid-chip (SiC), og er ifølge ejerne af fabrikken Wolfspeed den første af sin slags i verden, skriver techmediet Nikkei.

SiC-chippen er et alternativ til de hyppigt brugte siliciumchip, der vinder frem på grund af deres energieffektivitet. Det gør dem attraktive til fremstilling af elbiler, og det er også her, Wolfspeed har sit fokus.

Forud for åbningen af fabrikken annoncerede virksomheden, at man allerede har indgået samarbejdsaftaler med flere elbilsproducenter, blandt andre General Motors og kinesiske Yutong Group. Derudover har man indgået et partnerskab med luksuselbilsvirksomheden Lucid Motors.

»I takt med at verden hælder mere mod en komplet elektrisk fremtid for transport, bliver siliciumcarbid en vigtig teknologi for industriens omstilling til elektriske køretøjer,« siger Lucid Motors tekniske chef Eric Bach til Nikkei.

»Det tillader overlegen rækkevidde og endda ladetider,« tilføjer han.

Fabrikken har i alt kostet en milliard dollars, hvoraf man har fået halvdelen som subsidier fra delstaten, der håber at det kan udvide semiconductor-produktionen i staten yderligere. I følge statens guvernør, Kathy Hochul, så generer chipproduktion i New York allerede seks milliarder dollars årligt og beskæftiger over 34.000 mennesker.

I øjeblikket diskuteres den amerikanske pendant til EU’s Chips Act, der skal hjemtage chipproduktionen til USA. Den amerikanske produktion er ifølge Nikkei faldet drastisk fra en kapacitet på 37 procent af forbruget i USA i 1990 til 12 procent af landets forbrug i dag.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Så det her SiC er godt til elbiler fordi chips fremstillet på denne måde er mere energieffektive. Fint nok, men jeg er ret sikker på, at det flytningen af 2 tons bil, som er det markant mest energikrævende i en elbil. Hvordan har SiC indflydelse på rækkevide og ladetid?

  • 1
  • 1

SiC bruges i motorstyringen hvor man benytter pulsbredde modulation, dvs. tænd/sluk med høj frekvens. SiC har lavere tab (switcher hurtigere) og tåler højere temperatur og spænding. Kan man øge batteriets spænding bliver tab i kabler lavere også.

  • 7
  • 0

SiC bruges i motorstyringen hvor man benytter pulsbredde modulation, dvs. tænd/sluk med høj frekvens. SiC har lavere tab (switcher hurtigere) og tåler højere temperatur og spænding. Kan man øge batteriets spænding bliver tab i kabler lavere også.

SiC bruges i transistorer til effektelektronik. Jeg kan ikke se fordelen ved at bruge dem til chips indenfor bilindustrien. De har brug for SiC transistorer, og der stilles andre krav end til normale chips.

  • 0
  • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten