Delstaten New York forbyder fracking efter sundhedsrapport
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Delstaten New York forbyder fracking efter sundhedsrapport

Fra næste år vil det ikke længere være tilladt at bruge hydraulisk frakturering, bedre kendt som fracking, til at udvinde olie og gas i den amerikanske delstat New York. Det står klart, efter at en længe ventet sundhedsrapport har konkluderet, at metoden udgør sundhedrisici.

Læs også: Californien vil forbyde fracking

Straks efter at rapporten var offentliggjort, stod delstatens miljøkommissær, Joseph Martens, klar med meddelelsen om, at han i begyndelsen af 2015 udsteder et forbud mod fracking. Det skriver Reuters.

Fracking har været underlagt et midlertidigt forbud i New York siden 2008, hvor undersøgelsen af risici for miljø, sundhed og økonomi blev sat i værk. Den endelige rapport fokuserer ikke på konkrete farer ved metoden, men opvejer fordele og ulemper med de få videnskabelige data, der er til rådighed.

Læs også: Amerikansk appelret fastslår: Byer må godt vedtage skifergasforbud

Her er konklusionen tydelig: Udbyttet af udvindingsmetoden står på ingen måde mål med de potentielle farer for vand- og luftforurening og den økonomiske byrde, der bliver pålagt diverse lokalsamfund, som skal håndtere et væld af sikkerhedsforanstaltninger.

Staten New York er placeret over den enorme skiferformation Marcellus Shale, som er et USA's største depoter af naturgas. Der varslede forbud er derfor ikke faldet i god jord hos de amerikanske gas- og olieselskaber, der langer hårdt ud efter New Yorks guvernør, Andrew Cuomo.

Læs også: Dårlige brønde er skyld i skifergas i drikkevandet

New York er den anden amerikanske delstat, der forbyder fracking. Vermont forbød metoden allerede i 2012. Også i Californien er fracking underlagt et midlertidigt forbud.

Tidligere har appelretten i New York afgjort, at enkelte byer i New York godt måtte forbyde boringer efter skifergas, hvilket hele 170 kommuner gjorde tilbage i 2011. Det betød, at 63 procent af Marcellus Shale, svarende til 7,5 mio. hektar, i forvejen var underlagt fracking-forbud.

Kilde Reuters

Skifergas

Produktprisen 2013 Skal Danmark udnytte skifergassen i undergrunden eller ej? Beslutningen kræver indsigt i tekniske, økonomiske og miljømæssige forhold. Ingeniøren dækker emnet hele vejen med artikler og debatmøde. Følg hele skifergas-dækningen her

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Overordnet set kan man godt få den fornemmelse, at enhver ny produktions- eller forarbejdningsvirksomhed bliver sværere og sværere at starte. Der er da uden tvivl nogle farer ved fracking, men der er også arbejde og goder, og farerne kan vel holdes i ave af myndighederne.
Vil det til slut blive umuligt at bygge et nyt kraftværk eller et affaldsbehandlingsanlæg?
Det vil sikkert blive svært at finde rapporter, der viser, at folk i nærheden har fået det bedre, eller slet ikke er påvirkede, men der vil være masser af rapporter, som kan vise en eller anden negativ sammenhæng.
Med dagens nidkærhed og fokusering på den mindste fare samt misbrug af forsigtighedsprincippet, ville biler aldrig være blevet til noget i dag.

  • 1
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten