Dell halverer strømforbrug til storage med små diske

Har virksomheden for et nyt system til disklagring, men ikke nødvendigvis det hurtigste på markedet, og skal den grønne strategi føres ud i livet, så kan det måske være en ide at kigge nærmere på et nyt storagesystem, Powervault MD1120, fra Dell.

Systemet benytter sig af diske på 2,5 tommer, der per GB kun har det halve effektforbrug af traditionelle harddiske på 3,5 tommer, skriver Dell i en pressemeddelelse.

Det lavere strømforbrug bliver hjulpet på vej af, at diskene kun snurrer med 5.400 omdrejninger i minuttet, hvor traditionelle harddiske er oppe på 7200, 10.000 eller endog 15.000 omdrejninger i minuttet.

De langsommere tilgangstider skal i dette system sammenlignes med, at pladsforbruget til de små diske også er reduceret med 50 procent. I et kabinet er der således plads til 24 harddiske, og da seks kabinetter kan stables, giver dette et samlet antal harddiske på 144.

MD1120 er velegnet til sekundær lagring, hvor det ikke er tilgangstiden, men effektforbruget og pladsen, der spiller den afgørende rolle.

Tilmed er drevene forholdsvis billige, da de anvender SAS (Serial Attached SCSI) med en overførselshastighed på op til tre gigabit per sekund. Dyrere drev anvender som regel Fibre Channel.

Dokumentation

Dells pressemeddelelse

Emner : Datalagring