Delebilsordning drejer nøglen om i Danmark
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Delebilsordning drejer nøglen om i Danmark

Illustration: Car2go

Du har sikkert set dem parkeret ved en københavnsk vejkant. Måske endda i højere grad, end du har bemærket dem i brug på vejene.

De små, blå-hvide topersoners delebiler fra Car2go forsvinder 15. februar fra bybilledet - blot omkring halvandet år efter de ankom. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Læs også: Få delebil så let som en bycykel

Car2go har nemlig besluttet sig for at trække bilerne fra det danske marked, da virksomheden ikke har kunnet få nok danskere til at benytte sig af delebilsordningen.

Ikke brugere nok

Da ordningen blev præsenteret i september 2014 som en slags bilernes svar på en bycykel, forklarede Car2gos europæiske direktør, Thomas Beermann, hvorfor Car2go ville indtage det danske marked:

»Jeg er overbevist om, at vores koncept passer perfekt ind i Københavns allerede eksisterende ambitioner om at gøre byen grønnere og mere mobil,« sagde han.

Hans overbevisning viste sig ikke at holde. Car2go oplyser, at de ikke har kunnet få et tilstrækkeligt stærkt fodfæste blandt brugerne af de offentlige transportmidler, ligesom cyklisterne er blevet på den tohjulede.

»Car2go har ikke nået den kritiske masse i efterspørgslen, som var nødvendig for at etablere en succesfuld, levedygtig og robust forretning i Danmark,« lyder ordene fra direktøren i pressemeddelelsen her 14 måneder senere.

Læs også: Dele-elbiler skal få københavnerne til at sælge deres bil

Den europæiske talsperson for Car2go, Isabel Eipper, oplyser, at Car2go har haft omkring 8.500 danske medlemmer.

Stædige københavnere vil hellere cykle

København er den første by i verden, hvor Car2go har måttet lukke for aktiviteterne på grund af manglende kunder. I omkring 30 storbyer rundt om i Europa og Nordamerika har virksomheden, der ejes af den tyske bilkoncern Daimler, indsat delebilsordningen med stor succes.

Isabel Eipper fortæller til Ingeniøren, at København har været et særligt tilfælde.

Læs også: It-firmaer ryster bilbranchen på vejen mod førerløse delebiler

»Vi har fundet ud af, at brugen af offentlig transport og især cykler er meget stærk i København. Det har været en stor forskel i forhold til andre byer,« siger hun.

Kun i London har virksomheden også måttet trække bilerne tilbage. Men det skyldtes andre årsager end manglende tilslutning, fortæller Isabel Eipper.

De ca. 8.500 danske medlemmer kan fortsætte med at bruge bilerne indtil 15. februar. Herefter opfordrer Car2go til, at man konsulterer virksomhedens danske hjemmeside og Facebook-side for yderligere information.

Emner : Biler
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Med 3 kr. pr. minut ligger det nok tæt på TCO for bare at købe sin egen bil.

 • 4
 • 0

Det er vel konkurrencen som er blevet for hård? DriveNow har vel taget hele markedet med deres lækre og elektriske BMW 3i der tiltaler den miljøbevidste bruger af offentlig trafik meget mere :) Dem ser jeg hvert fald tit køre rundt!

 • 7
 • 0

Personligt synes jeg de var utrolig dårlige at kører i. Specielt deres automat gear var længe om at skifte, så man faldt meget i fart og derfor var længe om at accelerere. Og så det faktum der kun var 2 pladser. Jeg kunne ikke hente ting i ikea, hvilket jeg kan i DriveNow

 • 1
 • 0

Har også undret mig meget over hvad Car2go's biler med forbrændingsmotor skal i byen, når en mindre forurenende og langt behageligere el bil er tilgængelig for samme pris.

Prisen for leje af DriveNow's el biler er også i den høje ende. Måske skal man overveje en prissænkning for at være tilstrækkelig attraktiv

 • 0
 • 0

Jeg betaler gerne 50% over privatbilsTCO for at have en bil on demand fremfor at have en der i væsentlige perioder samler støv/sne. Samt ingen betragtelig down payment modsat nykøbt bil på 150-500 store stokkeslag afhængig af behov og ønsker.

Samt naturligvis for at slippe for parkeringsvrøvlet.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten