Dekaner i fælles front mod forslag til nyt erhvervsfremmesystem

Erhvervsminister Brian Mikkelsen skal passe på ikke, at smide barnet ud med badevandet i sine forenklingsbestræbelser, mener de danske universiteter. Illustration: Erhvervsministeriet

 

Det [er] ikke bare ét, men to skridt i den forkerte retning, når man herhjemme både vil udfase regionerne som aktører og samtidig marginalisere forskningsmiljøerne i erhvervsfremmesystemets opbygning.Ni dekaner i en fælles kronik på ing.dk

I disse dage foregår politiske forhandlinger om en ændring af erhvervsfremmesystemet ud fra en rapport, som regeringen modtog for en måned siden.

Læs også: Kronik: Centralisering af erhvervsfremme vil svække forbindelse til videnmiljøer

I en fælles kronik i Ingeniøren advarer dekanerne for de danske universiteters tekniske og naturvidenskabelige fakulteter mod at fjerne regionernes rolle og give mindre plads til universiteterne i de bestyrelser, der skal være omdrejningspunkt for erhvervsfremmeindsatsen.

Forslaget til et nyt erhvervsfremmesystem har også mødt kritik fra bl.a. Capnovas direktør Lars Stigel.

Læs også: Iværksættere utilfredse med forenklingsudspil

Formanden for udvalget til forenkling af erhvervsfremmesystemet. Claus Juhl, der er direktør i konsulentfirmaet Forskel, har derimod udtalt, at der ikke er plads til, at både stat, regioner og kommuner kan spille en fornuftig rolle i erhvervsfremmesystemet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Siden hvornår er de danske politikere begyndt at lytte efter deres ansatte? (især de ansatte, der er enige på tværs af organisationer)

De kan jo for søren ikke engang selv følge loven - hvordan i alverden skal de kunne administrere noget så vanskeligt som uddannelse?!

Og hvis jeg lyder bitter, er min (komplet rimelige) antagelse , at ovenstående lovforslag VIL gå igennem, uanset protester, argumenter, logik og lokale naturkatastrofer.

  • 5
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten