Debut for avanceret fildeling

Nu er en ny version af verdens mest avancerede samarbejdssystem på vej, og den tegner til at blive den foreløbigt mest overbevisende integration med Windows-desktoppen.

Groove integrerer fildeling, arbejde med fælles dokumenter, kalendere og formularer i en samlet brugergrænseflade, som er tæt integreret med Windows-desktoppen.

Dermed er det kommede system en forsmag på, hvad den populære fildelingsteknologi kan bruges til i kommerciel og professionel sammenhæng.

Den nye version er angiveligt langt mindre ressourcekrævende og gør det langt nemmere at skræddersy systemet med egne tilrettede formularer og et antal forskellige arbejdsområder - de såkaldte workplaces - som lader sig dele blandt brugerne indbyrdes.

Det er Ray Ozzie, opfinderen af det hæderkronede samarbejdssystem Lotus Notes, som står bag virksomheden Groove Networks, der de seneste fire år har leveret Groove systemet.

Priserne pr. bruger for den nye version starter ved 69 dollar for den mindste version, File sharing Edition, og slutter med 229 dollar for Project Management Edition.