Debat: Produktprisen: Radiatortermostaten er ikke en nyhed
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Debat: Produktprisen: Radiatortermostaten er ikke en nyhed

Med al ære og respekt for Ingeniørens Produktpris må jeg desværre oplyse, at dommerkomiteen i dette tilfælde ikke har gjort sit hjemmearbejde, hvilket jeg også har gjort komiteen opmærksom på, men den forsvarer sin fejlbedømmelse. Det er menneskeligt at fejle, men ikke at fremture i sine fejltagelser. En af grundforudsætningerne for at komme i betragtning er, at produktet har en nyhedsværdi. Nu forholder det sig sådan, at jeg nu i ca. fem år, har haft en batteridrevet Honeywell EV 300 programmerbar radiatortermostat monteret på alle mine radiatorer (13 stk.) til fuld tilfredsstillelse. Danfoss' beskrivelse ligner til forveksling den som passer til Honeywell EV 300.

Begge termostater kan altså det samme. Jeg valgte netop dette system, frem for andre på markedet, for at få den individuelle rumregulering. Det har så altid undret mig, at Honeywell ikke har gjort mere for at markedsføre dette deres nærmest geniale produkt. Så dommerkomité, om igen og dementer for troværdighedens skyld.
Svar

Teknologien i Danfoss' nye radiatortermostat er ganske rigtig ikke unik, idet elementerne er set før. Dommerkomiteen har imidlertid lagt vægt på kombinationen af to eksisterende teknologier, der resulterer i et nyt, relativt billigt, dansk produkt, som har betydelige energibesparelser til følge. Vigtige kriterier i Ingeniørens produktpris er netop, at produktet skal være dansk, og at det skal have et betragteligt markedspotentiale. Ho neywells termo stat er 15 år gammel uden at have fundet et marked på det niveau, som Danfoss kan se frem til. Dommerkomiteen har på denne baggrund vurderet, at den nye ventil fortjener Ingeniørens Produktpris. Red.