De glæder sig til at se dig ...

Midtconsult A/S

Per Overgaard Nielsen. Partner og afdelingsleder.

Midtconsult A/S løser mangeartede rådgivningsopgaver inden for bygge- og anlægssektoren. Virksomheden virkede for eksempel som projekteringsledelse og bygherrerådgiver på byggeriet af butikscenteret Fields ved København.

Hvorfor kommer I til messen?

Vi er forholdsvis ukendte i byggebranchen og hos de studerende. Det vil vi gerne lave lidt om på, så vi kan rekruttere de rigtige medarbejdere også i fremtiden.

Hvad håber I at få med hjem fra messen?

Vi forventer ikke nødvendigvis at spotte nogen på messen. Men vi håber at udveksle en lille snak og nogle visitkort med nogle fagligt og menneskeligt interessante personer, som vi senere kan tale rigtigt med.

Hvordan gør man indtryk på jer?

Det vigtigste er kemien - om du passer ind i flokken hos os. Du skal være åben og god til at kommunikere med omverdenen. Hvis du ikke kan det, så hjælper lutter topkarakterer ikke. Vi arbejder med rådgivning, og den interne kommunikation i de grupper, vi arbejder i, skal være i orden. Så åbenhed er en vigtig kompetence for os.

Krüger A/S

Anne Abraham. HR-chef.

Krüger A/S arbejder inden for vand- og spildevandsbehandling med aktiviteter, der spænder fra rådgivning over projektering.

Hvorfor kommer I til messen?

Den direkte kontakt med de studerende er utrolig vigtig, da de studerende får en bedre idé om, hvad vi er for en virksomhed. Vi har derfor også flere repræsentanter fra virksomheden med til messen: udenlandske ansatte, nystartede og ansatte fra vores forskellige forretningsområder.

Håber I at komme hjem med noget konkret?

Til Aalborg har vi tre ledige stillinger med, som vi gerne ser besat. Og vi kan godt vente på den rette i nogle måneder, hvis studiet skal gøres færdigt. Vi kan også godt finde på at oprette et studiejob, hvis en bestemt studerende er et rigtig godt match for os.

Hvordan skal de studerende charmere Krüger A/S?

Giv os et helhjertet indtryk af, at du gerne vil arbejde med alt inden for vandrensning. Jo mere interesse og engagement, du udviser i forhold til vores marked, jo større er chancen.

Terma

Lotte Christensen. Manager recruitment and branding.

Terma er landets største rumfartsvirksomhed og leverer systemer og tjenesteydelser til alle faser af en rummission.

Hvorfor kommer I til messen?

Vi vil gerne sikre en langsigtet og tæt kontakt til de studerende. Vi kommer forhåbentligt til at tale med studerende både på første og sidste del af uddannelsen. Vi vil meget gerne rådgive om, hvilke fag der er interessante for Terma og vise, hvad man kan bruge helt konkrete fag til, som for eksempel inden for kompositmaterialer og radarteknologi.

Er I ude efter noget konkret?

Vi ønsker først og fremmest at vise, hvad Terma beskæftiger sig med og holde interessen for Terma ved lige hos de studerende.

Hvad kigger I efter hos folk?

Vi leder efter motivation for de valg, den studerende har taget, og lyst til viden. Dels om Terma, dels for at tilegne sig viden, der spreder sig videre ud end pensum. Vi vil gerne kunne mærke, at man åbent, nysgerrigt og målrettet søger mod det, man vil vide noget om.

APC Denmark

Gitte Pedersen. HR-manager.

APC Denmark er en del af den verdensomspændende koncern Schneider Electric. Strømforsyning til it-systemer, hele serverløsninger og forskning i brændselsceller er blot en del af virksomhedens mange aktiviteter.

Hvorfor kommer I til messen?

Vi kommer for at fortælle, hvem APC Denmark er, og hvilke muligheder du som ingeniør får hos os. Der er mange, der ikke ved, at vi også laver softwareløsninger, og det vil vi gerne være lidt mere kendte for.

Hvad håber I at få med hjem?

Vi håber altid på at komme hjem med nogle nye, spændende kontakter. Det kan være mulige praktikanter eller et interessant opgavesamarbejde. Det kunne bestemt også være en interessant kandidat til en fast stilling.

Hvad kendetegner en interessant studerende?

Det er faktisk i orden, hvis man ikke lige kender alt til os. Vi starter jo med en dialog derfra, hvor vi mødes, men det virker godt, hvis man er seriøst interesseret. Åbenhed er det vigtigste og vær ikke bange for at stille spørgsmål.

Babcock & Wilcox Vølund

Marie Louise Stokholm. HR-chef.

Babcock & Wilcox Vølund er en af verdens førende udviklere af løsninger inden for biobrændstoffer og konvertering af affald til energi og varme.

Hvorfor kommer I til messen?

Vi vil gerne fortælle, at vi er en spændende virksomhed, hvor der er mange muligheder for ingeniører. Vi har ikke ansættelsesstop, vi skal også bruge ingeniører i 2010, og vi er meget interesserede i nyuddannede.

Hvad håber I at få ud af messen?

Finder vi en super spændende kandidat, er vi klar til en dialog om ansættelse. Messen giver os samtidig mulighed for at komme i kontakt med studerende, der mangler en samarbejdspartner til en opgave, hvor der er et match med netop vores virksomhed.

Hvad skal de studerende gøre for at vække jeres interesse?

Det er vores opgave at fortælle om, hvem vi er, og vi forventer ikke, at man ved alt om os. Vi lægger mærke til de reelt interesserede og dem, der stiller gode spørgsmål for at lade sig inspirere.