De bedste sommeropfindelser: Solcreme

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I 2011 blev to unge danske piger hædret med særpris for unge opfindere ved den verdensomspændende opfinderkonkurrence Intel Global Challenge, for deres ozon-baserede solbeskyttelse Bucky'o'Zun. De fik massiv presseomtale i de fleste store danske landsdækkende medier, inklusiv Ingeniøren: http://ing.dk/artikel/international-anerke...

Siden da har jeg ikke hørt noget om det, hvor blev de/opfindelsen af? Endnu en opfindelse der virker på papiret, men ikke i praksis, eller har de bare ikke evnet at skaffe investorer og/eller kompetencer til at komme videre med produktet?

Hvad med at lave en opfølgende artikel her på Ing.dk?

Hjemmesiden viser bare et hosting image fra Surftown: http://www.bucky.dk Facebooksiden BUCKY'o'ZUN ApS er ikke opdatere siden 31. december 2011: https://www.facebook.com/pages/BUCKYoZUN-A... Selskabet er stadigt aktivt ifølge CVR-registeret på Virk: http://datacvr.virk.dk/data/visenhed?enhed...

I seneste årsregnskab for perioden 01.10.2013 - 30.09.2014 står der blandt andet følgende:

2. Virksomhedens væsentligste aktiviteter og oplysninger om selskabet

Selskabets væsentligste aktivitet er at udvikle og kommercialisere metoder til UV-beskyttelse og dermed beslægtet virksomhed.

Selskabet har ved regnskabsåret udløb tabt hele egenkapitalen.

Der pågår drøftelser med alternative investorer med henblik på tilførsel af kapital, hvilket er forudsætning for udviklingsaktiviteten og driften kan fortsætte.

Selskabets bankfinansiering, der er dækket af kaution fra Nordeas Iværksætterfond, er forfalden og derfor præsenteret som kortfristet gæld. Der er ikke for indeværende frie midler til indfrielse heraf, og lånet forventes forlænget, såfremt drøftelserne om aftale om tilførsel af yderligere egenkapital falder på plads.

Edit: Jeg fandt dog dette interview med Sara Naseri fra November 2013, hvor hun var nomineret som Årets Kvindelige Iværksætter til IVÆKSTprisen 2013 https://youtu.be/aNliQtHOdJM Hun endte også med at vinde prisen: http://ivaekst.dk/ivaekstprisen/vindere-2013

Årets Kvindelige Iværksætter 2013 er: Sara Naseri - BUCKY'o'ZUN

Sara vil beskytte verdenen fra UV-stråler. Synes du det lyder ambitiøst? Som 17-årig stiftede hun virksomheden BUCKY’o’ZUN, der har fundet en metode, hvorpå man kan binde gasarten ozon til f.eks. solcreme. Siden har Sara skaffet kapital fra en stor dansk investor, fået 2 verdensomspændende patenter, opnået Proof of Principle ved Yale University og sat en produktionsudvikling op i Japan. I dag studerer hun medicin om dagen, og bygger sin virksomhed om natten. Sara Naseri er en kvinde med en ambition, der inspirerer alle til at tro og turde mere.

www.bucky.dk

  • 4
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten