Så meget energi sluger dit dataforbrug
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Så meget energi sluger dit dataforbrug

PLUS.
Nye, store datacentre i såkaldt ‘hyperskala’ bruges især til cloudtjenester, og de er mere energieffektive end små lokale datacentre. Her er det et datacenter fra Microsoft der driver gigantens Azure-cloudtjenester. Illustration: Microsoft

Udbyderne går fra lokale anlæg til datacentre i ‘hyperskala’ for at blive energieffektive og følge med vores stigende forbrug.

Når du skriver en e-mail, bruger et program på arbejde eller streamer Netflix på sofaen derhjemme, så henter du oftere data fra et såkaldt hyperskala-datacenter, der i stigende grad erstatter mindre

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.