Dårlig økonomistyring i både Banedanmark og ministerium

Trafikminister Flemming Hansen (K) og tidligere Banedanmarkdirektør Jesper Rasmussen deler ansvaret for usikker baneøkonomi.

Det konkluderer Rigsrevisionen i ny beretning, der kritiserer både Banedanmark og Transportministeriet for mangelfuld økonomistyring.

Banedanmark har ikke været i stand til at styre økonomien i en hel række projekter. Og Transport- og Energiministeriets tilsyn med Banedanmark har været mangelfuldt. Dermed deler ministeriet ansvaret for en elendig økonomi i Banedanmark.

For nylig måtte Banedanmarks direktør, Jesper Rasmussen, gå efter skarp kritik af Banedanmark.

Rigsrevisionens kritik kommer i en ny rapport om "7 sager forelagt for Folketingets finansudvalg".

Høvl til Flemming Hansen

Det er ikke første gang, Rigsrevisionen er ude efter hverken Banedanmark eller ministeriet. Det skete senest i en kritisk rapport for nøjagtig et år siden, hvor Rigsrevisionen også skældte ministeriet ud for mangel på ordentlig ledelse.

Igen er transport- og energiminister Flemming Hansen (K) skydeskive for hård kritik.

I seks tilfælde har Transport- og Energiministeriet ikke har behandlet sagerne grundigt nok, inden transportministeren gik til Folketingets finansudvalg for at bede om flere penge til Banedanmark.

Ministeriet bliver generelt kritiseret for dårligt tilsyn med økonomien i Banedanmark, men særligt fordi tilsynet i denne periode tværtimod burde have været styrket.

Transportministeren får også høvl for utilstrækkelig information til Folketingets finansudvalg, da han i et samråd i april i år skulle svare på en række spørgsmål om bevillinger til Banedanmark.

Kritikken af ministeren må svide så meget hårdere, som han flere gange har kritiseret Banedanmark for ikke at have styr på sagerne.