Dansker håndplukket af Google til ekspertpanel
Siden Filip Bruun Bech-Larsen hørte om Googles såkaldte World Wide Expert program for første gang i 2012, har den danske frontend manager drømt om at blive optaget på programmet. At blive en del af Google-inderkredsen og samarbejde med de absolut største internationale webtalenter har længe været et hedt ønske for den 32-årige webspecialist.
I sidste uge skete det så. Mobiltelefonen ringede med meddelelsen om, at Googles eksperter havde vurderet Filip Bruun Bech-Larsen faglige kvalifikationer og fundet ham egnet til deres Expert Program. Som den anden dansker nogensinde er han nu blevet en del af det eksklusive Google selskab.
Læs også: Friture stegte trævinduer med 25 års garant
»Det er helt fantastisk. Jeg har længe fulgt programmets eksperter på YouTube og altid tænkt, at det var helt urealistisk at blive optaget. Nu er jeg med på holdet, og det er jeg meget stolt af,« fortæller Filip Bruun Bech-Larsen, der til daglig arbejder som frontend manager hos it-virksomheden Impact.
For at komme i betragtning til Google-programmet skal man henvises eller anbefales af en ansat hos Google eller via en af de andre eksperter. Derefter følger en optagelsesprocedure og adskillige interviews og reviews af færdigheder og kompetencer.
»For Google er det ikke nok, at du er kode-ekspert. Du skal også bidrage aktivt til det internationale web-community,« forklarer Filip Bruun Bech-Larsen, der har deltaget som oplægsholder på både danske og internationale konferencer og er en aktiv blogger.
Desuden har Filip Bruun Bech-Larsen oprettet en af Danmarks største brugergrupper inden for webudvikling. Oprindelig er han uddannet markedsføringsøkonom men har beskæftiget sig med webudvikling i 18 år.
Krav om fortrolighed
Formålet med Google-programmet er at samle verdens førende web-udviklere for at diskutere og idéudvikle på morgendagens web. Deltagerne mødes en gang om måneden online og giver respons på Googles nyeste updateringer, ligesom uafprøvede idéer bliver vendt i ekspertpanelet. Af samme grund har Filip Bruun Bech-Larsen skulle underskrive en non-disclosure agreement forud for optagelsen. En gang om året mødes programdeltagerne hos Google i San Francisco.
Ifølge Filip Bruun Bech-Larsen går udviklingen inden for browsere stærkt disse år. Han glæder sig derfor over, at han i fremtiden vil blive introduceret til den nyeste udvikling løbende som del af programmet:
»Fagligt er det en kæmpe fordel at være blevet optaget, men også personligt er det stort. For sådan en som mig, der lider lidt af imposter syndrom og altid frygter, at kollegerne og andre skal opdage, hvor talentløs jeg i virkeligheden er, er programmet en vigtig blåstempling.«
