Danske virksomheder ignorerer klimaspørgsmål
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske virksomheder ignorerer klimaspørgsmål

Interessen for verdens klima smitter af på institutionelle investorer, der gerne vil vide, hvilke klimastrategier virksomhederne arbejder med.

Mens 77 procent af det internationale erhvervsliv plejer at svare, så har halvdelen af de største danske virksomheder afvist at svare på spørgsmålet fra den internationale organisation Carbon Disclosure Project (CDP).

Organisationen omfatter 315 af verdens største investorer, herunder Morgan Stanley og Deutsche Bank, skriver Business.dk.

De danske virksomheder undskylder sig med, at investorerne hidtil ikke har interesseret sig for CO2-spørgsmål. Eksempelvis oplyser underdirektør Søren Espersen fra PFA, at emner som menneskerettigheder og arbejdsforhold er mere væsentlige.

Andre virksomheder, såsom Dampskibsselskabet Norden, forklarer, at virksomheden endnu ikke har en konkret klimastrategi, men det er virksomheden slet ikke ene om.

For en måned siden kom det nemlig frem, at størstedelen af de danske virksomheder i modsætning til mange internationale industrikoncerner slet ikke har en klimastrategi.

Kun medicinalgiganten Novo Nordisk har udarbejdet en egentlig CO2-plan, mens en lille håndfuld virksomheder som Arla, Lego og Lundbeck er i færd med at fastsætte konkrete mål for at mindske deres CO2-udslip.

CDP har i år besluttet sig at udvide sin spørgeskemaundersøgelse til de nordiske lande, herunder Danmark, selvom CDP endnu ikke har danske investorer i sin medlemskreds.

I transportsektoren er det blevet en trend at afvise spørgsmål

A.P Møller-Mærsk har også fået forelagt spørgsmålene, men kommunikationsmedarbejder Rikke Fabian Jensen fortæller, at man endnu ikke har konsoliderede miljødata for hele A.P. Møller-Mærsk Gruppen.

»Vi kan tilføje, at vi i flere år har publiceret vores miljørapport internt. Den dækker alle skibe ejet af A.P. Møller - Mærsk og opereret af Maersk Tankers, Maersk Supply Service, Maersk Line, Safmarine, Maersk Line Limited og Norfolkline. Med det fokus, der pt. er på miljøet i offentligheden, er det naturligt, at vi sidst på året vil dele denne rapport eksternt også,« siger hun.

A.P. Møller-Mærsks modvilje mod klima-spørgsmål deler man tilsyneladende med en række andre rederier. Transportsektorens ulyst til at svare »er blevet en trend«, bemærker Carbon Disclosure Project selv.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først