Danske topchefer: Kom så med de skrappe energikrav
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske topchefer: Kom så med de skrappe energikrav

Toplederne for de største danske virksomheder vil have politikerne til at stille skrappe krav til strømforbruget i både de produkter, de selv sælger, og som de skal købe.

De klimavenlige teknologier findes, men de sælger ikke sig selv. Der skal lovgivning til, lød det fra flere topchefer på en klimakonference i København tirsdag.

Viceadministrerende direktør i Danfoss Niels P. Christiansen var en af dem, som sagde det klarest:

»Vi har i dag udviklet meget effektive og energibesparende teknologier, men markedet efterspørger dem ikke, før man lovgivningsmæssigt stiller øgede effektivitets-krav til produkterne,« sagde han.

Niels P. Christiansen henviste som eksempel til en lov i USA fra 2004, som kræver 30 procent mere effektive aircondition-anlæg.

Danfoss blev bakket op af Daniscos koncernchef, Tom Knutzen, og direktør Carsten Bjerg fra Grundfos. Desuden påpegede Birgit Nørgaard fra Grontmij Carl Bro, at der inden for byggeriet kan stilles langt skrappere effektivitets-krav og at der i Danmark er virksomheder, som kan levere den nødvendige teknologi og de nødvendige komponenter.

Toplederne var enige om, at reguleringen også skulle ske på EU- plan, men at Danmark sagtens kunne gå foran med de skrappere krav.

»Vi kan ikke vente på EU hver gang, når der er tale om at fremme ny teknologi, som både gavner samfundet, miljøet og konkurrenceevnen,« sagde Tom Knutzen, Danisco.

Markeringerne faldt på en klimakonference i Bella-centret med 614 deltagere på listen. Konferencen var arrangeret af huset Mandag Morgen og Nidab Networking.

Konferencen, som hedder Copenhagen Climate Solutions, er sponseret af en række store virksomheder med Dong Energy i spidsen.

Dokumentation

Copenhagen Climate Solutions

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det må alt andet lige gøre indtryk på en borgerlig regering, når erhvervslivet selv kommer og beder om stramninger i energiforbrug. OK, de repræsenterer ikke hele erhvervslivet, men dog nogle store, toneangivende virksomheder.

På den front er de vel egentlig mere på linie med oppositionen. Årsagen er naturligvis, at de efterspørger et marked for deres produkter, men også at de gerne vil tvinges ud i en situation, hvor de får et forspring ifht. omverden. De pågældende virksomheder må forvente, at kravene kommer før eller siden og ser en markedsfordel ved at være på forkant med udviklingen.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten