Danske softwareudviklere lokkes med arbejdsophold på Mauritius

Dagene, hvor softwareudvikling kun foregik i et iltfattigt og mørkt kælderrum, er for længst forbi. Som et rekrutteringsinstrument tilbyder den danske virksomhed Navipartner sine udviklere et arbejdsophold under varme himmelstrøg på den tropiske ø Mauritius. Det skriver Børsen.

Afdelingen i Mauritius oprettede Navipartner oprindeligt for at klare udviklingsopgaver til et lavere lønniveau end det danske. Øen har en begrænset tidsforskel i forhold til Danmark, og den lokale befolknings uddannelsesniveau er generelt højt.

Se de seneste it- og softwareudviklingsopslag på Jobfinder.

Virksomheden specialiserer sig i udvikling inden for Microsofts omfattende økonomistyringsplatform Dynamics NAV, der er et af de mest populære af sin slags på verdensplan.

Da konkurrencen om de bedste hoveder inden for den specialiserede gren af softwareudvikling spidsede til, begyndte virksomheden at tænke i nye rekrutteringstiltag.

Læs også: It-iværksættere sender kølige VM-øl verden rundt

Derfor besluttede virksomheden at lokke gode kandidater til ved at tilbyde dem muligheden for et eksotisk arbejdsophold hos virksomhedens afdeling på Mauritius. Med sig får de ansatte den samme løn, som de ville have fået i Danmark, samt muligheden for at medbringe familien.

Opholdene kan variere fra nogle ugers varighed til op imod tre år, og én af dem, der lod sig lokke, var Jeppe Due Hansen. Han forlod sit job, og efter tre måneders introduktion til virksomheden i København satte han sig på et fly til den lille østat øst for Madagaskar.

Læs også: It-firma dropper stegt flæsk med persillesovs i jagten på ansøgere

Med sig havde han sin kone, der netop havde opsagt sit job, og parrets datter. Han erkender, at den lille familie skal justere sig til livet i et andet land end Danmark, og det medfører visse udfordringer uden for arbejdspladsen. Datterens børnehave er skiftet ud med en mauritisk 'pre-school', og mange af de kendte madvarer ser anderledes ud end herhjemme.

Jeppe Due Hansen beskriver dog ikke selve arbejdet som meget mere eksotisk end i Danmark.

»På sin vis er det fløjtende ligegyldigt, om det hedder Danmark eller Mauritius. Begge steder skal du sætte dig ind i din bil hver morgen og køre til kontoret, hvor du sidder og kigger ind i en skærm i otte timer,« siger Jeppe Due Hansen til Børsen.

Kilde Børsen