Danske oliefelter tørrer ud i rekordtempo
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske oliefelter tørrer ud i rekordtempo

De dyre oliedråber strømmer i stadig tyndere strømme fra de danske oliefelter.

Foreløbige tal for den danske olieproduktionen i 2007 viser et markant fald i produktionen i forhold til 2006 - hele 9,7 procent. Kun knap 18 millioner kubikmeter bliver der pumpet op i 2007 - hvis tendensen fortsætter - og det er én million kubikmeter mindre, end Energistyrelsen selv forventede i en prognose fra i sommer.

Dermed er olieproduktionen fra de danske felter faldet med 20 procent siden 2004, som var rekord-år med 22,6 millioner kubikmeter.

I Energistyrelsen kalder Jan H. Andersen faldet »naturligt«, fordi der ikke er etableret nye produktionsanlæg eller bygget ud på de eksisterende:

» På de eksisterende danske felter har vi passeret halvvejsmærket: Vi har altså pumpet mere op af felterne, end der er tilbage. Så hvis vi ikke finder nye felter eller udvikler ny teknologi, så fortsætter faldet i produktionen,« siger han.

Jan H. Andersen vil ikke vurdere, hvad det betyder for opgørelsen over de samlede reserver i Nordsøen. Han venter på, at Energistyrelsen snart kommer med den officielle opdatering af sommerens prognose.

I 2006 var faldet i olieproduktionen også på ni procent, men da skyldtes en fjerdedel af nedgangen en nedlukning af et felt på grund af vedligeholdelse. Der har ikke i 2007 været tilsvarende særlige omstændigheder omkring produktionen.

Emner : Olie
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten