Danske oliefelter tørrer ud i rekordtempo
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske oliefelter tørrer ud i rekordtempo

De dyre oliedråber strømmer i stadig tyndere strømme fra de danske oliefelter.

Foreløbige tal for den danske olieproduktionen i 2007 viser et markant fald i produktionen i forhold til 2006 - hele 9,7 procent. Kun knap 18 millioner kubikmeter bliver der pumpet op i 2007 - hvis tendensen fortsætter - og det er én million kubikmeter mindre, end Energistyrelsen selv forventede i en prognose fra i sommer.

Dermed er olieproduktionen fra de danske felter faldet med 20 procent siden 2004, som var rekord-år med 22,6 millioner kubikmeter.

I Energistyrelsen kalder Jan H. Andersen faldet »naturligt«, fordi der ikke er etableret nye produktionsanlæg eller bygget ud på de eksisterende:

» På de eksisterende danske felter har vi passeret halvvejsmærket: Vi har altså pumpet mere op af felterne, end der er tilbage. Så hvis vi ikke finder nye felter eller udvikler ny teknologi, så fortsætter faldet i produktionen,« siger han.

Jan H. Andersen vil ikke vurdere, hvad det betyder for opgørelsen over de samlede reserver i Nordsøen. Han venter på, at Energistyrelsen snart kommer med den officielle opdatering af sommerens prognose.

I 2006 var faldet i olieproduktionen også på ni procent, men da skyldtes en fjerdedel af nedgangen en nedlukning af et felt på grund af vedligeholdelse. Der har ikke i 2007 været tilsvarende særlige omstændigheder omkring produktionen.

Emner : Olie
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først