Danske mure i fare for at styrte sammen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske mure i fare for at styrte sammen

»Sammenstyrtningen på Amager skyldtes en konstruktionsfejl, da der var brugt messing-murbindere, der korroderede. Langt værre er det, at masser af skalmure uden vinduer fra perioden 1950 til 1985 kun holdes fast med forzinkede trådbindere med et for tyndt lag zink. Det tærer lettere, så inden for fem til syv år risiker vi flere sammenstyrtninger.«

Sådan lyder den nedslående melding fra civilingeniør Torben Lund fra ingeniørfirmaet Carl Bro til Urban. Torben Lunds vurdering af de danske mure svarer til den, man har i Statens Byggeforskningsinstitut.

»Man bør undersøge nogle af de gamle konstruktioner. Der er der andre vægge, der risikerer at skvatte sammen, så vi må have overblik over, hvor mange mure, der er i risikogruppen,« siger seniorforsker Claus Feilborg til Urban.

Formanden for Folketingets Boligudvalg, René Skau Björnsson (S), vil i dag tage kontakt til Økonomi- og Erhvervsminister Bendt Bendtsen (K), der er ansvarlig minister for boligområdet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten