Danske krav til vejstøj ligger fast
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske krav til vejstøj ligger fast

PLUS.
Beboerne i omkring 750.000 boliger udsættes i dag for så meget vejstøj, at det øger faren for blodpropper og andre hjerte-kar-sygdomme. Ifølge WHO undervurderer de nuværende grænseværdier imidlertid støjfaren. Derfor har organisationen foreslået lavere støjgrænser. Hvis Danmark følger WHO’s forslag, vil op mod 1,6 millioner boliger regnes som stærkt støjbelastede. Men den danske regering afviser, at grænserne er for høje. Beslutningen møder imidlertid kritik fra WHO’s støjekspert. Illustration: Wikipedia

I 2018 anbefalede Verdenssundhedsorganisationen WHO at sænke grænseværdierne for vejstøj til 53 dB, fordi støj over det niveau virker stærkt generende. Men Danmark vil ikke følge anbefalingerne.

Man skulle tro, det var svært at overhøre budskabet, da Verdenssundhedsorganisationen WHO i 2018 »på det kraftigste« anbefalede, at grænseværdierne for vejstøj skulle ned på 53 dB – markant lavere end

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.