Danske isforskere får kæmpebevilling til at kortlægge bratte klimaforandringer
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske isforskere får kæmpebevilling til at kortlægge bratte klimaforandringer

Et nyt forskningsprojekt har fået 90 millioner kroner til at undersøge, om istidens pludselige klimaskift er relevante for fremtidens klima. Det nye projekt hedder Ice2Ice og foregår i et samarbejde mellem Niels Bohr Institutet, Danmarks Meteorologisk Institut (DMI) og Bjerknescenteret i Norge. Pengene kommer fra EU.

»Forskningsprojektet Ice2Ice vil fokusere på, hvilken betydning den arktiske havis har for klimaet i Arktis og for afsmeltningen fra Grønlands indlandsis. Fra de grønlandske iskerner ved vi, at klimaet i Grønland kunne ændre sig dramatisk på få år under sidste istid, og fra sedimentkerner fra oceanbunden kan vi se, at disse ændringer hang nøje sammen med skift i havisens udbredelse under sidste istid,« fortæller iskerneforsker Bo Møllesøe Vinther, leder af Ice2Ice-projektet på Center for Is og Klima, Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.

Under den sidste istid forsvandt havisen meget pludseligt. I dag er den arktiske havis også under stærk forandring. Udbredelsen af permanent havis i Arktis er blevet reduceret med 35 til 50 procent over de seneste 35 år.

Derfor vil forskerne undersøge, om havisen kan gå hen og forsvinde med samme hast, som det er sket i fortiden, eller om havisen vil forsvinde gradvist i takt med global opvarmning. Det gør de ved at kortlægge, hvad der fik isen til at forsvinde så hurtigt under sidste istid, og hvad det kan komme til at betyde for klimaet i fremtiden.

»Vi er alle fantastisk glade for, at denne bevilling nu giver os mulighed for at tumle med nogle af de helt store ubesvarede spørgsmål inden for klimaforskningen: Hvad er mekanismerne bag de pludselige klimaskift under den sidste istid? Kan sådanne bratte opvarmninger også ske i fremtiden? Og hvilken betydning vil opvarmningen få for Grønlands indlandsis i fremtiden,« siger Bo Møllesøe Vinther.

Dokumentation

Niels Bohr Institutets meddelelse om bevillingen

Kilde Dr.dk
Emner : Klima
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

De misvisende IPCC rapporter

For at komme til sagen til de kommentarer angående at følge IPCC rapporter og det de siger.?

Som sagt stod der I 2007 at isen først ville være væk I 2100, hvor realiteten er at Isen nu er væk I 2015, denne type fejl I real time realiteter gælder også all andre punkter I rapporten, eller sagt der som står der nu er sådan some climate t var for 20 år siden da man stadigvæk går og små skændes om positive feedback loops, som isen klar viser.. Eller sagt på en anden måde taler vi om at syningen it par bukser skal være med Hvid eller sort tråd I stedet for at see om bukserne overhovedet passer.?

Og nu hvor Isen er væk så er alt der står om Methane gasser også forkert, og er livstruende for vores planet, og som vi all kan see fra de nye målinger i Arctic er den helt gal, og endnu værre i forhold til IPCC hvor der ganske rigtigt står at Methane ej er noget problem og ej frigives , selv om satellit billeder lige nu viser helt rødt..

http://arctic-news.blogspot.co.uk/2013/11/...

Methane gasserne fosser ud af havet fordi vandet er blevet varmt simple fysik, men det som alle glemmer er at Arctic kun er af næsten 50 steder på jorden hvor der er stor Methane depoter som rundt om hele Amerika Nord og Syd, ja var det nu lige jo El ninjo varme hav strømmen nu varmerer end de har været de sidste 10,000 Är nok til at temperaturen på dybt vand 200/300 meters er steget, for at frigøre Methane hydrates skal der bare 1° Grads forskel til, og igen fosser Methane op fra havet, jeg har fuldt en Expedition i den Mexicanske Golf.. Når man ser det nede fra er det simpelthen frygtindgydende det fosser op i store tårne over det hele og har formodentlig gjort det i rigtig lang tid 10 år uden at nogen har tjekket da all IPCC rapporter jo skriver dette problem ikke er existieren, det samme gælder også Methane depoter rundt om Asien.. Hvis man læser var vandet op til 5 grader varmerer ved dem sidst typhoon rundt om Philipierner..

Det her er ikke IPCC's politiske børnehave, men sand realitet og facts når vandet bliver varmt kommer Methanen og den kommer hurtigt, lige for at få facts op på bordet endnu engang, så ligger der 1800 milliarder ton Methane hydrates og venter på os, det svarer til 200 gange vores samlede forbrug af Olie, Gas og Kul de sidste 200 år inclusive samtlige fremtidige reserver, bare 1% af denne Methane frigøres svarere til vores samlede forbrug af Olie, Gas og Kul de sidste 200 år..?

Med andre ord de nuvärende Oile, Gas og Kul resever er ikke det papier vär de er skrevet pä, da man ikke kan bruge dem den da det vil före til endu mere opvarming = Mere Methan udslip

Der en ganske go rapport af Lord Stern 2012 Carbonbubble some uden at tage hensyn til dette methan problem men bare den normal Klima vedtägter forhandlinger = en reduction af Co2 paa 20% aar 2050 klart fastslaar at 80% af de nuvärende reserver af Olie, Gas og Kul ikke kan bruges hvis bare dette krav skal holdes ..?

http://www.carbontracker.org/carbonbubble

Men Methan er et problem og havet vil koge hvis vi blir ved med at varme some det har gjort 5 gange för ..!

http://youtu.be/iDBt07skLbQ the day the Ocean Boiled 7 minutes

https://myspace.com/gocandidate/video/the-... The day the ocean Boiled 38 minutes

Så der er nu eller aldrig for os på denne planet hvis vi ikke foretaget os noget lige nu og her, da vi er på vej mod den 6 mass extinction event I de sidste 200 millioner år all skabt af ingen is = Methane frigørelse gå til www.lasthours.org del denne besked med alle i kender og stil krav til vores politikeren om at forklare hvorfor der står i IPCC at Methane ikke er et problem når man kan see det live på Google earth.?

www.lasthours.org

http://methane-hydrates.blogspot.co.uk/201...

  • 0
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten