Danske ingeniører kårer igen Novo Nordisk som den mest attraktive arbejdsplads

Efter prisoverrækkelsen deltog Dorethe Nielsen (tv), Senior Director for Corporate Environmental Strategy, i et kort interview med chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard, om Novo Nordisks arbejde med at implementere en ny ambitiøs klimaplan. Illustration: Rie Neuch

For en journalist på jagt efter sensationer og breaking news var der ikke så forfærdelig meget at komme efter, da Ingeniøren i dag kårede den mest attraktive arbejdsplads ifølge Imageanalysen 2019.

Prisen blev uddelt for 19. gang, og for 19. gang havde danske ingeniører kåret Novo Nordisk som den mest attraktive arbejdsplads ifølge erhvervsaktive ingeniører.

Kåringen glæder selvsagt koncernchef Lars Fruergaard Jørgensen, ikke mindst fordi, det, som han siger til Ingeniørens Profilmagasin, har været et år med problemer både i forhold til de amerikanske marked og fyringer i forskningsafdelingen herhjemme:

»Jeg er naturligvis glad for, at vi på trods af nogle svære beslutninger omkring afskedigelser af dygtige medarbejdere alligevel kommer godt ud i undersøgelsen,« siger han blandt andet.

Han var ikke selv mødt op i Ingeniørhuset for at modtage prisen. I stedet modtog kemiingeniør Dorethe Nielsen prisen på vegne af virksomheden.

Lige stolte hver gang

»Jeg vil gerne starte med at sige tusind tak for prisen. Selvom vi har fået den mange gange, er vi lige stolte hver gang,« sagde Dorethe Nielsen.

Hun er Senior Director for Corporate Environmental Strategy og dermed ansvarlig for at føre koncernen i mål med sin nye strategiplan, der skal gøre Novo Nordisk miljøpåvirkning neutral i 2030.

Ingeniørens chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard overrakte prisen, og hun ville gerne vide, hvordan medarbejderne havde taget imod de ambitiøse klimamål.

De har nu ikke kun taget imod den, men selv bidraget, lod Dorethe Nielsen forstå:

»Vi har gjort meget for at engagere medarbejdere, og har kørt en proces over otte måneder, hvor vi har lyttet til medarbejdere for at finde ud af, hvad de ønsker. Vi har blandt andet holdt worskhop, lavet interviews og f.eks. talt med produktionsmedarbejdere i Kalundborg. Det betød, at folk var med på strategien, fordi de vidste, hvad den handlede om,« forklarede hun, og tilføjede:

»Og så er vi heldige, at vi ramler ind i en tid, hvor der er fokus på miljø, og som vi også bliver udfordret på af vores medarbejdere.«

Unge medarbejdere stiller krav

Som et skridt på vejen til at skabe en miljøneutral virksomhed vil Novo Nordisk bruge både kunstig intelligens og big data, ligesom virksomheden arbejder på at udvikle genanvendelig materiale i f.eks. deres insulinpenne.

Betyder det, at virksomheden har brug får brug for en anden kompetencesammensætning end i dag?

»Det er klart, at vi hele tiden stille krav til at de er informeret om de nyeste ting, der kommer, og at vi sætter barren højt og udfordrer os selv. De unge medarbejdere stiller også nye krav. De vil ikke gøre tingene på samme måde, som vi altid har gjort,« sagde Dorethe Nielsen.

Ingeniørstuderende: DTU er mest attraktiv

Blandt de ingeniørstuderende snupper DTU prisen som den mest attraktive arbejdsplads. På 10 af de i alt 11 parametre bliver det til en førsteplads. Når det gælder Løn og goder bliver det dog kun til en 7. plads.

Studiechef Jørgen Jensen modtog prisen på DTU’s vegne:

»Først og fremmest tusind tak. Vi er meget beæret over prisen. Vi laver mange undersøgelser blandt studerende, der handler om at være studerende, om uddannelser og om læreprocesser, men at en undersøgelse nu kårer os som den førende arbejdsplads blandt studerende, er vi utroligt glade for.«

Trine Reitz Bjerregaard spurgte drillende, om det ikke var lidt problematisk, at de studerende opfatter et uddannelsessted som det mest attraktive sted at arbejde.

»Ansæt dimittenderne«

Til det påpegede Jørgen Jensen, at der ikke var job til ret mange af de nyuddannede på DTU, og at de i øvrigt gjorde meget for at etablere kontakt til virksomhederne allerede under studierne for at sikre ansættelser bagefter. Han benyttede også lejligheden til at komme med en opfordring til de knap 100 HR-folk, der var samlet til kåringen:

»Ingeniører har gode beskæftigelsestal, men vi er lidt kede af, at der går et halvt års tid, inden de får job. Sår hermed en opfordring til at ansætte de unge, når de kommer ud fra uddannelsesstederne,«

Herudover blev der uddelt priser til de mest attraktive arbejdspladser inden for en række brancher. Se hosstående boks.

Læs magasinet Profil 2019

Profil 2019

Se listen over de 111 største ingeniørvirksomheders image HER