Danske høreappatvirksomheder går sammen om nyt forskningscenter på DTU
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske høreappatvirksomheder går sammen om nyt forskningscenter på DTU

Oticon, Widex og GN Resound åbner 1. januar 2014 et nyt forskningscenter på DTU, der er finansieret med omkring 25 millioner over fire år.

Centre for Acoustic-Mechanical Micro Systems under ledelse af professor Jakob Søndergaard Jensen vil få 10-15 forskere fra både DTU Mekanik og DTU Elektro. Centeret skal forske i og udvikle akustiske, mekaniske mikrosystemer.

»Vi bliver det første center i verden med en dedikeret indsats inden for dette fagområde. Med forskning i international topklasse og uddannelse af kandidater og ph.d.er kan vi styrke danske virksomheders førende position, når det gælder produkter, hvor samspillet mellem mekanik og akustik spiller en afgørende rolle – herunder selvfølgelig høreapparater,« forklarer Jakob Søndergaard Jensen i en pressemeddelelse fra DTU.

DTU’s rektor Anders Bjarklev tilføjer:

»Vi har store forventninger til centeret og håber også, at denne samarbejdsmodel kan tjene som inspiration inden for andre områder..

De danske høreapparatvirksomheder konkurrerer benhårdt, men de kendt for alligevel at kunne samarbejde. De har gennem årene haft fælles ejerskab af et distributionsselskab, et selskab, som ejede en række grundlæggende patenter, og et selskab, som udviklede software.

Læs også: Konkurrenterne arbejder tæt sammen

I 2003 stod de tre danske høreapparatvirksomheder bag oprettelsen af Center for Anvendt Høreforskning - også på DTU.

Læs også: Nyt forskningscenter

Den officielle åbning af det nye center sker 31. januar 2014 kl. 15.00 ved et arrangement i bygning 341 på DTU.

Spændende at der tilsyneladende er udsigt til fortsat massiv tilstedeværelse med højtudviklede produkter med dansk viden og arbejdspladser på dette voksende marked.

Selvom, 25 mio.kr. ikke rækker ind i skyerne...

  • 0
  • 0