Danske GreenWave Reality: »Vi skal gøre tingene simple«

GreenWave Reality satser hårdt, når det gælder Internet of Things (IoT). For som en af virksomhedens grundlæggere og nuværende CFO, Peter Wilmar Christensen, siger, så kan alt, som har en elektrisk puls i princippet kobles på internettet:

»Det kan være svært at sætte begrænsninger op for, hvad der kan kobles op. Derfor har vi udviklet en softwareplatform, der kan hjælpe mange forskellige aktører med at koble deres produkter på nettet,« fortæller han.

Faktisk begyndte GreenWave Reality selv som leverandør af fysiske enheder som trådløst forbundne lamper og kontakter til private hjem samt overvågning og måling af energiforbrug.

Men i takt med, at både hardware- og softwareudviklingen har taget fart, både når det gælder pris og hastighed, er softwareplatformen Home2Cloud blevet hovedproduktet:

»Det er især hele universet omkring sensorer, der driver væksten. For eksempel havde man tidligere én sensor til at registrere bevægelse og én til lys. Men nu kommer der sensorer, som både kan registrere lys, bevægelse, CO2, fugt, røg, og hvorvidt det er mennesker eller dyr, der er i et rum. Det giver enorme muligheder,« siger Peter Wilmar Christensen.

Men når mulighederne skal udnyttes af virksomhederne, skal processen tænkes godt igennem:

»Vi skal gøre tingene simple for forbrugerne. Det skal pakkes ind i en intuitiv løsning, som gør det pærelet at bruge. Men det, brugerne ikke ser, er vigtigt – såsom sikkerhed, dataintegritet og back office-funktioner,« siger Peter Wilmar Christensen.