Danske GN Resound lancerer verdens første iPhone-høreapparat

Musik på Apples iPhone, iPod eller iPad er nu ikke kun forbeholdt personer, der bruger hovedtelefoner. Danske GN Resound lancerer verdens første høreapparat, som understøtter Apples musikgadgets. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

Ved hjælp af hvad GN Resound kalder ‘Made for iPhone’, skaber høreapparatet Linx og eksempelvis telefonen en Bluetooth-lignende opkobling i frekvensområdet 2,4 GHz.

Læs også: Danskere i parløb med Apple om iPhone-høreapparat

Brugerne kan ved hjælp af en app styre blandt andet diskant og bas. Da en iPhone kombineret med GN Resounds app også understøtter geotracking, lokalitetsbestemmelse, vil man kunne tilpasse indstillingerne, alt efter om man befinder sig hjemme på sofaen eller bag skrivebordet på arbejde.

Dertil vil brugerne også kunne bruge de normale funktioner som tale og understøttelsen af Apples virtuelle kvindelige assistent, ‘Siri’.

Endnu oplyser GN Resound ikke nogen priser på det nye Linx-høreapparat. Dog bliver det dyrere end de apparater, man finder i firmaets nuværende produktkatalog.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det jeg syntes er virkeligt interessant, som høreapparats bruger, er hvordan man får et Resound via det offentlige. Resound er ikke med i udvalg som det offentlige normalt kan tilbyde, men jeg ved der er noget som hedder frit valg af hjælpe midler.

Er der nogle på "linjen" her som selv er brugere og som har et bud på om man kan få et Linx?

 • 0
 • 0

Jeg har savnet et sådan produkt i meget lang tid, da jeg godt kunne bruge netop det.

Men desværre må jeg så melde fra da jeg på ingen måde vil være tvangs indlagt til at investerer i et Apple produkt da jeg har det langt bedre med de andre systemer der er.

Men held og lykke til de der nu vælger det.

 • 0
 • 0

Jeg har savnet et sådan produkt i meget lang tid, da jeg godt kunne bruge netop det.

Men desværre må jeg så melde fra da jeg på ingen måde vil være tvangs indlagt til at investerer i et Apple produkt da jeg har det langt bedre med de andre systemer der er.

Men held og lykke til de der nu vælger det.

 • 0
 • 0

Lav-energi bluetooth kredse har været kendt i knap 2 år. GN Resound specificerer for LiNX, at intens streaming rækker til ca. 6-8 timer på det lille høreapparat batteri. Det skal sammenlignes med, at Oticons halsbårne streamers batteritid er omtrent det samme. Men høreapparater produceres fremover næppe med både telefonspole og bluetooth, så man må træffe et valg. I gamle dage var teleslynge-anlæg et krav i teatre og biografer, m.m., men det overholdes næsten ikke i dag. Med bluetooth i høreapparater bypasser man andre dyre tiltag, som f.eks. mikro-port anlæg. Placer din mobil foran professor i auditorium, og du modtager direkte i høreapparatet. Samt evt. geotagging, hvor gps (i mobilen) trigger en speciel indstilling af apparatet. Vi skal naturligvis også have en android model. Mobilen skal have bluetooth 4.

 • 0
 • 0

I knap to år har jeg hørt musik fra min smartphone via bluetooth. Og ringer telefonen, trykker jeg på en knap og taler ned i fjernbetjeningen, der ligger i brystlommen. Med begge hænder i lommerne. Og fjernbetjeningen kan også levere tv-lyd med en bluetooth-sender bag på tv'et.

Bas og diskant kan jeg ikke regulere, men det gør ikke noget, jeg hører ikke så godt.

 • 0
 • 0

I knap to år har jeg hørt musik fra min smartphone via bluetooth. Og ringer telefonen, trykker jeg på en knap og taler ned i fjernbetjeningen, der ligger i brystlommen. Med begge hænder i lommerne. Og fjernbetjeningen kan også levere tv-lyd med en bluetooth-sender bag på tv'et.

Det er i høj grad enestående, det er en "dims" mindre der kan gå i stykker eller skabe problemer i det hele taget. Høreapparaternes betjening bliver integreret i det værktøj jeg bruger mest, næst efter mine høreapparater.

Det er i høj grad enestående.

 • 0
 • 0

Jeg har et par Bernafon Chronos 5 med en Soundgate fjernbetjening og en TV-adapter. Men de andre har noget tilsvarende, Widex, Oticon og GN ReSound.

I øvrigt havde jeg lejlighed til at prøve et par ReSound med alt udstyret et par måneder sidste sommer. Det virkede lige så godt som Bernafon. Kun den app, der var lavet til at betjene apparatet var komplet håbløs. Det tog mellem 30 og 60 sekunder at skrue op eller ned. Håber, de har forbedret det.

 • 0
 • 0

Je jeg er ked af at det kun kommer sammen med Apple, dette er ikke et had til Apple, men jeg vil bare ikke ind i den "fold" skal mere forstår som "jeg har allerede flere systemer, som jeg er udmærket tilfreds med og vil ikke ofre flere tusinde kroner på endnu et, som jeg ikke en gang bryder mig om"

Jeg har en grimt dårlig hørelse, der udover at være svagt hørende på højre øre og lidt nedsat hørelse på venstre.

Resultatet af denne hørelse kan beskrives sådan.

Tag en tonegenerator, sæt den til at afspille hele tonelejet (skalaen) fra de dybeste 20hz og til de højeste 22khz.

I gamle dage kunne jeg hører det meste dog forskelligt på hvert øre, venstre stort set ok, men højre meget svingende.

I dag er det sådan at hvis hele spektret afspilles, så kan jeg hører de forskellige lyde svingende, nogle bedre i venstre andre øre bedre i højre øre. Så det kan lyde som om højttaleren svinger som et pendul ved nogle frekvenser.

Jeg har så selv for mange år siden bygget en mindre lyttebøffer forstærker, hvor jeg har indsat forskellige filtre, det virker rimeligt men ikke optimalt, og det er der jeg godt ville det system der er her, jeg tror det får mit gode gamle meget uhåndterlige system til at ligne et gammelt hørerør i forhold til et nyt ultra deluxe XL gold anlæg.

Men det havde da sin gang på jorden, og så kommer der noget nyt lige efter min "hørelse", men jeg vil ikke investerer i nye Apple produkter for t få dette system.

Så jo jeg har virkelig brug for noget lignende, men ikke så desperat.

 • 0
 • 0

Jeg er ret sikker på android-løsninger også er på vej - der er bl.a. jobopslag som dette til at understøtte det :) http://it.jobindex.dk/cgi/showarchive.cgi?...

Som lydnørd der har fulgt lidt med, så ved jeg at det er langt lettere at arbejde med lav latency på i-devices, hvor android-enhederne er langt sløvere (omend de stille og roligt bevæger sig i den rigtige retning), så det er helt sikkert en af de udfordringer der skal arbejdes på... der kan læses lidt om nogle af problemerne her: http://heatvst.com/wp/2013/11/30/high-perf... og her: http://audioprograming.wordpress.com/2012/... (for the record har jeg i øvrigt samme aversion mod iDimser som dig - jeg kan simpelthen ikke klare den måde de virker på og at jeg ikke kan på flov at ændre det selv... men jeg er pokkers imponeret over de indre dele)

@Henning det nye i GN's løsning er at de fjerner mellemleddet. "almindelig" bluetooth kan desværre ikke benyttes direkte, da det simpelthen sluger for meget strøm til de helt små batterier. Det er derfor det er nødvendigt at lave en løsning der evt. kan være baseret på bluetooth, men ikke helt er det... Oticons "halskæde" kommunikerer også med høreapparaterne med en mere energibesparende protokol...

 • 0
 • 0

Jo jeg tror selvfølgelig også det vil komme til android, dertil er kundegruppen for stor til at ignorerer.

Og når jeg i gaaaaaammmmmleeeee dage kunne bruge jostykit og egen udviklede filtre til de gamle lyttebøffer, godt nok ud fra et standard anlægs udgang. så skulle det være mærkeligt om de ikke kunne lave det super deluxe i dag til Android.

 • 0
 • 0

Jeg sidder her i juli 2014 og ser på GN Resounds hjemmeside, at høreapparaterne IKKE er til middelsvært til svært høretab.

Jeg har ellers iPhone 5 da det viste sig ved et forsøg sidste år ca samme tid, at jeg kunne bruge mine Siemens høreapparater UDEN omstilling af nogen art til netop iPhonen. De gik direkte på telespole. Jeg havde også en streamer, men nakkeproblemer gør, at jeg knap nok kan have halskæde på uden det er for tungt og giver ondt i nakken, der hurtigt ender med hovedpine.

For et par måneder siden skulle jeg så have nye apparater - fra det offentlige naturligvis, jeg hører for dårligt til at det private kan tage sig af høretabet.

Denne gang blev jeg tilbudt høreapparater fra Oticon. De går ikke af sig selv på telespole og funktionen virker ikke. Jeg skal bruge streamer, der dog kan fjernbetjenes fra iPhonen og er koblet sammen via Bluetooth.

Det optimale vil være, at høreapparater i det hele taget i fremtiden kan forbindes direkte til en smartphone uanset styresystem OG hvor høretabets art er ligegyldigt.

Jeg holder dog fast i iPhone da det er den eneste telefon, jeg stadig kan høre i på en eller anden måde.

 • 0
 • 0

Når der designes et høreapparat er der mange parametre, som der skal tages hensyn til. Den oprindelige bluetooth var en strømhungrende standard, der ikke var egnet til høreapparater, og derfor valgte nogle at udvikle en bedre standard, med hensyn til lavt batteriforbrug. Det medførte så, at der skulle bruges en streamer, der blev hængt om halsen. I denne sidder batterier der er større end dem i høreapparatet, og det vil være upraktisk hvis batteriet i høreapparatet skulle være ligeså store.

Standarderne udvikler sig og i dag mener jeg, at der findes varianter der kan bruges med lavere energiforbrug.

GN valgte fra starten at bruge bluetooth - og netop derfor, blev GN også verdens første til at lancere et bluetooth headset. De begyndte at arbejde på bluetooth i deres høreapparater før Oticon begyndte med digital RF kommunikation i høreapparater, og var de første til at starte udviklingen af bluetooth i høreapparaterne. Så vidt jeg husker, startede de i starten af år 2000. Hos GN var receptionisten forsøgskanin - hun gik med en rygsæk med elektronikken på og høretelefoner, så hun kunne tage telefon mens hun lavede kaffe. Så GN havde lidt svært ved at skjule hvad de havde gang i...

 • 0
 • 0

Ad Claudia West Der er ikke noget, som gør, at GN Resounds bluetooth capable høreapparater ikke kan klare middelsvært og svært høretab. Som Jens Madsen falder ind med, så er det kun et spørgsmål om et accepteret energiforbrug og batteriets størrelse. I forvejen er GN Resounds høreapparater ude i at bruge batteriet op på 6-8 timer med intens bluetooth brug (ligesom streamerne), og det må da nok siges at være et gigantisk batteriforbrug. Mine batterier holder ca. 2 uger. Men jeg håber da, at Oticon og andre også gider at lave disse ideelle bluetooth headset. At der så ikke er plads til både telespole og bluetooth, jamen det lyder da sandsynligt, at der må være et valg til det ene eller andet. Jeg har et såkaldt hightone loss, så det er et must at få høreapparatets korrektion ind i banen, enten med telespole eller med bluetooth. At bruge mikrofonen direkte virker ialfald meget umuligt på mig. At telespole skulle virke direkte med iPhone og Siemens høreapparater, som du påstår, lyder fantastisk. Men jeg tillader mig at tvivle, for gsm-mobiltelefoner (digitale) plejer at give et kraftigt brum i telespoler. At vi kan få løsninger til android telefoner, er et stort ønske til mig. For prisen er ca. en femtedel af den for en iPhone, hvis man går efter de geniale pristilbud (Motorola G og E), der koster ca. en tudse, og kan det samme som iPhone 5s.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten