Danske forskere lærer østafrikanere at håndtere både oversvømmelser og tørke
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske forskere lærer østafrikanere at håndtere både oversvømmelser og tørke

Storbyer i det østlige Afrika som Addis Ababa i Etiopien og Dar es Salaam i Tanzania plages af klimaændringer, der både forårsager massive nedbørsmængder. De medfører ødelæggende oversvømmelser, ligesom områderne i andre perioder oplever voldsom tørke.

Begge dele forårsager store problemer for befolkningen i områderne, og derfor skal forskere fra Københavns Universitet forsøge at klæde byerne på til at omstille sig til de voldsomme forhold med den såkaldte landskabsbaserede regnvandshåndtering, lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Universitet.

Metoden er et alternativ til kloakering og går ud på at skabe en ’blød infrastruktur’, som det formuleres, der både kan forsinke vand eller fører det steder hen, hvor der er behov for det i eksempelvis perioder, hvor rent drikkevand er en mangelvare.

»I Danmark fungerer det som et supplement til kloakker, når der er øget nedbør, men det er i endnu højere grad relevant for afrikanske storbyer, der ofte slet ikke har nogle kloaksystemer,« siger forskeren Antje Backhaus til Danmarks Radio. Hun har selv forsket i systemer til at håndtere vand uden kloakker.

Hendes resultater for, hvordan den landsskabsbaserede regnvandshåndtering kan implementeres i de afrikanske områder, præsenteres til efteråret ved den internationale kongres Global Challenges: Achieving Sustainability.

Emner : Kloakker
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ethiopia 2.9% Tanzania 2.82%

Måske skulle I hellere sende Joan Ørting ned med nogle kondomer?

Inden I himler op om 'klimaforandringer', så tag lige fat i Afrikas egentlige problemer. Men det er vel tabu at fortælle dem at overbefolkning ikke er bæredygtigt?

  • 2
  • 4

Befolkningstæthed Ethiopien ca 83/km2 Befolkningstæthed Tanzania ca 51/km2

Befolkningstæthed DK ca 130/km2

En befolkning vil altid gro sålænge den har resourcer til det.

Men hvis du mener at de to lande er overbefolket, så vil jeg da gerne høre om dine foreslag til reduktionen af den danske overbefolkning som jo er langt højere. Skal vi ned på Ethiopiens niveau eller Tanzanias? Skal vi afskaffe 2,5 millioner danskere eller 3 millioner?

  • 1
  • 1

Det er til dels rigtig at den høje befolkningsvækst i Tanzania mv er en del af problemet. At DK har betydelig højere tal pr km2 betyder ikke, at deres høje vækst ikke er et stort problem - ressourcerne, infrastrukturen og økonomien kan nemlig slet slet ikke følge med i det tempo, og når de ikke har nok selv med dagens befolkning og økonomi er det oplagt at den kraftige vækst belaster landene voldsomt!

Klimaforandringer er også et problem der yderligere belaster et i forvejen overbelastet samfund.

Det er ligeledes et faktum at den dårlige forvaltning, det kolossale korruptionsproblem og mangel på kvalificeret arbejdskraft er stærkt medvirkende.

Selv Danmark ville have problemer med så høj en befolkningsvækst, så dette er et problem. Tallet pr m2 er ikke problemet i sig selv

Mvh Jesper (bosiddende i Dar Es Salaam)

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten