Danske forskere finder forklaringen på gåden om biodiversitet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske forskere finder forklaringen på gåden om biodiversitet

PLUS.
Forskerne baserer deres undersøgelse på, hvordan arter for fugle (i alt 2869), pattedyr (1146) og padder (2265) fordeler sig i celler med en størrelse på en grad gange en grad Illustration: M.K. Borregaard/Nature Communications

Omfattende kortlægning af fordelingen af arter i Sydamerika giver svaret på et spørgsmål, evolutionsbiologer har tumlet med gennem mange år.

For godt 200 år siden tog den tyske opdagelsesrejsende og naturvidenskabsmand Alexander von Humboldt fat på at beskrive biodiversiteten i Sydamerika, hvor det myldrer med arter. Men hvorfor er det egentlig,

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.