Danske containere kan fragte levende fisk og skaldyr Jorden rundt
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Danske containere kan fragte levende fisk og skaldyr Jorden rundt

Et samarbejde mellem de tre vidt forskellige danske virksomheder - giganterne Maersk Line og Novozymes samt iværksætterne i Aqualife - har ført til, at levende skaldyr og fisk nu kan transporteres rundt i hele verden med skib.

Aqualife og Maersk Line udviklede i 2008 40-fods containere, der ved hjælp af statisk rensning, diffusion og lav temperatur kan holde skaldyr i dvale, så de kan transporteres. Men hidtil kun i begrænset tid.

»Mængden af ammonia og andre giftstoffer i vandet stiger med tiden, når man har mange fisk eller skaldyr samlet, men skaldyr har i deres hviletilstand en høj tolerance over for giftstofferne, hvilket gør, at vi kan transportere dem i op til 14 dage,« fortæller Lars Nannerup, der er administrerende direktør i Aqualife.

Det danske firma Aqualife har udviklet verdens første system til søtransport af levende skaldyr. Systemet består af to hovedkomponenter: En specialbygget transportcontainer og docking-anlæg i hver ende af de faste transportkorridorer, hvor transportformen er tilgængelig. (Grafik: René Lynge)

Læs også: Sådan fragtes skaldyr Jorden rundt i rent vand

14 dage er nok til, at skaldyrene kan transporteres over Stillehavet eller Atlanterhavet, som Aqualife har gjort fast ugentligt siden april, men de ville gerne kunne transportere skaldyrene endnu længere og eventuelt også de mere følsomme fisk.

Samarbejde med Novozymes

Aqualife indledte derfor sidste år et samarbejde med Novozymes, der er eksperter i mikroorganismer og enzymer, som havde en løsning.

»I vand i naturen er der normalt enzymer udskilt af mikroorganismer, der sørger for, at affaldsstofferne fra fisk og med videre bliver nedbrudt, men mange fisk holdes sammen i et lukket miljø er der ikke nok af mikroorganismerne til at holde et stabilt og sundt niveau af affaldsstoffer i vandet,« siger Christian Munch, der er forretningsudvikler for aquakultur ved Novozymes, og fortsætter:

»Med vores teknologi, som vi også bruger til anden vandrensning, er vi i stand til at genskabe naturens egne processer i containerne.«

Succes med ål

Aqualife begyndte med laboratorietest, der ifølge Lars Nannerup var meget lovende. De fulgte derfor op med en test med ål i en container.

»Ål er relativt forurenende på grund af deres slimhinder, men det lykkedes os med 50 procent ål og 50 procent vand at holde ålene i et fuldstændig stabilt miljø ved hjælp af løsningen fra Novozymes, da det nedbryder affaldsstofferne effektivt,« siger Lars Nannerup og fortsætter:

»Det er meget spændende, at det kan lade sig gøre, for det vil sige, at vi nu ikke kun kan transportere skaldyrene i 14 dage, men i uendelig lang tid, for det naturlige miljø er genskabt i containerne. Teknisk og biologisk vil det også være muligt at transportere levende fisk i containerne, hvis de bliver lavet om, så de får en strøm at svømme mod.«

Der er dog ingen umiddelbare planer om, at transportere fisk, selv om den internationale handel med fisk ligger på 700-800 milliarder kroner, fortæller Lars Nannerup.

»Vi har rigeligt at tage fat i med skaldyrene, hvor den årlige handel er på 200 milliarder kroner, og vi kan nu skabe et reelt globalt marked for skaldyr, fordi vi kan transportere dem længere.«

Det kan dog godt være, at ål kommer på menuen hos Aqualife, da de kan ligge stille som skaldyrene.

Aqualife forventer at tage teknologien fra Novozymes i brug i løbet af 3. kvartal 2010. Resultatet er ud over muligheden for længere transport bedre dyrevelfærd og produkter.

Karantæne i Holland

Ud over den nye løsning, der er udviklet i samarbejde med Novozymes, har Aqualife også fået etableret en Aquaport i Holland med et særligt renseanlæg som de skal bruge for at måtte transportere levende dyr.

»Når vi fragter hummere eller andet rundt, har vi også en masse andet med i vandet, så vi kan risikere at flytte sygdomme fra et sted i verden til et andet. Vi har derfor udviklet en vandrensningsteknologi, hvor vi kan fjerne alle parasitter og så videre fra vandet, mens det er i karantæne.«

Dokumentation

Læs mere om containerne

prøvet noget så simpelt som at køre en gang omvendt osmose på anlæggene. Dét giver som bekendt drikkevand på Søværnets skibe i anseelige mængder. Så slipper man for "kemikalier", man ikke "kender" virkningen af.

  • 0
  • 0

Fra andre steders vand.
Men i denne sammenhæng er det vel lidt ligegyldigt, siden skibenes ballastvand ikke skal renses..?

Det er jo derfor vi har Stillehavsøsters i Vadehavet, og Dræbergopler- for ikke at tale om de allestedsnærværende amerikanske knivmuslinger.

Mvh
Tine
PS: Fisk kan faktisk blive "søsyge"- eller rettere få transportsyge. Lidt pudsigt.

  • 0
  • 0

Hvis bare de kunne få fiskene fra kutterne og til forretningerne i rimelig frisk tilstand, så ville meget være vundet.
Det betyder formodentlig at man skal bo rigtig langt væk fra Danmark for at kunne få friske danske fisk.

  • 0
  • 0