Danske brintvirksomheder samler sig i Hobro

Cemtecs satsning på etablering af brintfaciliteter er et af de helt afgørende årsager til, at to af landets største virksomheder inden for brintenergi er samlet i Cemtecs Cocoon brintboble.

Først flyttede Serenergy ind og nu følger Dantherm Power efter. Tilsammen råder selskaberne over lige ved 900 kvadratmeter laboratorieplads, der blandt andet byder på konstant tilførsel af brint, oplyser direktør i Cemtec Lars Udby til Ing.dk/elektronik.

»Vi har fra centrets side også sørget for at få brint ind i huset, så selskaberne kan få deres teknologier langtidstestet. Det har vist sig, at det har været en stor flaskehals for de her virksomheder for at få deres teknologier ud på det kommercielle marked, fordi man ikke har haft en infrastruktur omkring brint til rådighed. Det lyder lavteknologisk, og det er det også, men at have et sted, hvor man har brint døgnet rundt og hver dag, der bare kører uden at tanken løber tør, det er med til at Hobro rykker, når det gælder brint og brændselsceller,« siger han.

Cemtek står for Center for Energi- og Materialeteknologi (udtales "Semtek") og er erhvervsfremmeinitiativ i Mariagerfjord Kommune populært kaldet "Hydrogen Valley".

»Vi har gennem de sidste år haft et godt samarbejde med aktørerne inden for brint- og brændselsceller og så Aalborg Universitet inden for dette område, og det er dette samarbejde, der nu er udkrystalliseret i, at virksomhederne flytter til Hobro, for at få gavn af netværket i den klynge vi har inden for brint og brændselsceller,« siger Lars Udby.

Dantherm anvender Syrenergys brændselsceller i produktionen af selskabets nødstrømsanlæg til blandt andet mobiloperatører.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

ikke lidt optimistisk at kalde to for en klynge?

Vh Troels

Ikke hvis man tæller en, to, mange.(-:

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten