Danske biotekvirksomheder kæmper mod aktiekrise

Den omsiggribende aktiekrise på fondsbørsen går hårdt ud over danske biotekvirkomheder. Trods et forrygende år i 2006 flygter investorerne, fordi branchen er risikabel og det er ikke en efterspurgt egenskab under en aktiekrise.

Siden foråret er danske børsnoterede biotekselskaber faldet med 10 milliarder kroner, og krisen rammer især langsigtede projekter.

»Det ser bekymrende ud. Og det vil tidligst lysne til foråret. I mellemtiden ligger en iskold vinter for biotekselskaberne. Især selskaber med meget langsigtede projekter uden indtjening vil få det svært, hvis de har brug for penge,« siger Henrik Lawetz partner i skandinaviens største biotek-ventureselskab, Scandinavian Life Science Venture, til buisness.dk

Han påpeger også, at aktiekrisen spreder sig som ringe i vandet til venturebranchen, hvilket vil gøre en tidlig finansiering af selskaberne sværere.

»Venturefondene får sværere ved at rejse kapital, og det kan ikke undgå at få konsekvenser. Det ser massivt ud,« siger Henrik Lawetz.

Biotekanalytiker hos Jydske Bank Frank Hørning Andersen ryster dog på hovedet over aktionærernes manglende risikovillighed.

»De (biotekvirksomhederne) får en masseuretfærdige hug. 2006 var et jubelår for aktierne. Men nu smider aktionærerne det, de har i hænderne, af frygt for risiko,« siger Frank Hørning Andersen.

Emner : Medicin