Danske Bank dropper biotekfond

Dansk Banks arbejde i halvandet års med at samle penge til en fond, der skulle placere risikovillig kapital i dansk biotekbranche, er i al stilhed blevet indstillet af koncernen. Danske Life Science skulle have en startkapital på 150 millioner euro, godt en milliard kroner. Det skriver BiotechDenmark Online.

Markedsvilkårerne er for ringe, lyder beskeden fra banken ifølge Leif Helth Jensen, der var partner i fonden Danske Life Science. Banken har over for ham peget på, at den umiddelbart ikke ser en ende på de dårlige tider i dansk og skandinavisk biotekindustri.

Beslutningen kommer helt bag på Leif Helth Jensen, da der allerede var indgået aftaler med de første eksterne investorer. Investeringerne skulle ud over danske biotekvirksomheder også rette sig mod nordeuropæiske virksomheder.

Direktør i BankInvest Bioventure, Jesper Zeuthen, betegner det som »rimeligt chokerende« og dårligt nyt for en sektor, der er til tælling. Han afviser dog, at BankInvest ser lige så mørkt på udsigterne for biotek som Danske Bank.

Lief Helth Jensen har heller ikke opgivet idéen om etablering af en biotekfond. Han oplyser, at der stadig er forhandlinger med de eksterne investorer om et samarbejde.