Danske agurker frikendt

Fødevarestyrelsen har ikke fundet spor af den farlige VTEC-bakterie i de prøver af danske agurker, som de har analyseret hen over weekenden.

Dermed understøtter analyseresultaterne, at kilden til de alvorlige udbrud ikke skal findes i Danmark, påpeger styrelsen.

"Der er derfor intet, der tyder på, at danske agurker er kilden til det alvorlige E.coli-udbrud, der har smittet adskillige patienter i blandt andet Tyskland, Danmark og Sverige," oplyser Fødevarestyrelsen.

Tyskerne havde ellers mistanke til agurker fra to danske producenter, men Fødevarestyrelsens analyser frikender dem altså.

Fødevarestyrelsen fastholder stadig sin advarsel mod rå agurk, tomat og bladsalat fra Nordtyskland og rå agurk fra Spanien og følger fortsat situationen nøje.

Dokumentation

Læs nyheden fra Fødevarestyrelsen her

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ej det kan godt være at det er groft, men jeg synes at det er lidt ironisk at de som absolut skal have alting billigst, også selvom det er ensbetydende med at varen er blevet transporteret mange tusinde kilometer og man kunne få den samme vare fra en dansk landmand, at nogle af dem er blevet syge. Men nogle har jo ikke et valg, de fleste fødevarekæder har ikke faste danske leverandører.

P.S. Jeg har faktisk aldrig set en frisk bagekartoffel i Danmark. Ja altså indtil for et par dage siden. De var fra Fakta og fra England. Da så jeg skræller dem og skærer dem ud i store blokke så hørmer de for hårdt af fisk... hmmm. Så jeg måtte smide det hele ud. Har heller ikke stødt på et friskt æble i hverken SuperBrugsen eller Fakta. Så de skal special hentes hvis vi skal have æbler herhjemme.

Det er ikke kun agurker vi danskere får smidt i nakken, og gad vide hvor vores egne varer kommer hen (?!). Kan det virkeligt være rigtig at vi skal have vores gulerødder fra Italien? Nej tak!

Måske hvis vi fik lidt mere ud af at eksportere egne varer og sælge importeret crap herhjemme, men det gør vi jo ikke. Inflationen stiger bare og og lønnen er den samme... Hvad årsagen er, kan så diskuteres.

P.S. Jeg fokuserer meget på at købe Danske varer, så derfor ser jeg rigtig godt efter, og ved at alt for mange ting vi burde producere selv, kommer fra udlandet. Selvfølgelig er det ikke købmandens skyld når agurker der har været en tur i møddingen kommer ind ad døren. Han har ikke mange valgmuligheder når han er bundet af en kæde (fx. Netto, Aldi og Bilka). De køber stort ind. Når de skaffer grøntsager til hylderne går de efter prisen, og størrelsen gør at det kan betale sig selvom varen skal køres meget meget langt. Og vi ikke aner hvilken arbejdsetik det vedkommende land har. Så den lille købmand kan bare bestille en agurk, han bestemmer ikke hvor den skal komme fra.

Det er her vi forbrugere kommer ind i billedet. Man kan bare gå ud af butikken og finde den rigtige vare. Det er vildt besværligt, især når man er på cykel, men hellere det, end at støtte et system der ikke virker. Så bliver det jo bare ved. Ved at købe de rigtige ting, taber de penge på de dårlige ting istedet for den omvendte situation, hvor nogle få af os må betale skyhøje priser for danske etiske varer og resten af Jer bare kan vælte Jer i billigt lort. Så skal de nok få stoppet alt den trafik og sætte ordentlige varer på hylderne.

Jeg blev sku' lidt provokeret af de agurker=P Mvh Jenna C.

  • 0
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten