Dansk UFO-register er nu åbnet for offentligheden
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Dansk UFO-register er nu åbnet for offentligheden

En stor lysende genstand, som bevæger sig hurtigt op og ned, to lysende kæmpe tallerkner og små mænd med store hoveder, det er et par af de beskrivelser danske UFO-vidner er kommet med i Forsvarets UFO-arkiv.

Siden 1978 har Forsvaret registreret formodede observationer af flyvende tallerkner og rummænd i Danmark. Og efter at journalister i en årrække har plaget og plaget, offentliggør Forsvaret nu den danske version af X-files.

Natten til den 22. december 2002 var sidste gang, der blev gjort en UFO-observation, som blev registreret. En gulligt lysende uidentificerbar genstand med et grønligt skær bevægede sig en halv time op og ned og i forskellige retninger. Ikke som et fly. Opdagelsen blev gjort syd for Køge.

Siden 1978 har det danske forsvar modtaget over 300 rapporteringer af UFO observationer. (Foto: Wikimedia)

En af de mere spektakulære opdagelser blev gjort i sommeren 1984. Kvinden, som var vidne til UFOen, beskrev den som en stor rødt og grønt lysende genstand. Den havde retning mod byen og stod stille i luften i en time. Kvinden opdagede, at der i UFO'en sad tre menneskelignende væsner.

Der er dog ingen grund til at tilkalde Mulder og Scully fra den kendte amerikanske serie X-files. De fleste UFO observationer har nemlig sidenhen vist sig at være kometer eller fly.

Men ifølge flyvevåbnet er de fleste af observationerne aldrig blevet opklaret.

Dokumentation

Læs i UFO-arkivet

Kommentarer (7)

"De fleste UFO observationer har nemlig sidenhen vist sig at være kometer eller fly.

Men ifølge flyvevåbnet er de fleste af observationerne aldrig blevet opklaret."

Altså: de fleste UFO-observationer, udaf de mange der er gjort i hele verden, har sidenhen vist sig at kunne identificeres, mens de fleste -DANSKE- UFO-observationer endnu lever op til deres navn, og vitterligt er uidentificerede?
Er det sådan det skal forstås? Eller siger flyvevåbnet Marie Brogaard midt imod?

  • 0
  • 0

Hysteriet om UFO'er, skyldes især to faktorer, som vildledte den almindelige amerikanske befolkning, langt ude på bøhlandet i USA.

A. Japan udførte et eksperiment under Anden Verdenskrig, at lade selvflyvende balloner følge en jetstrøm over Stillehavet, og vistnok med en tidsudløser ombord, til at droppe en bombe. Et håbløst projekt, min mening, men det skabte vistnok en frygt hos myndigheder i USA, man valgte vistnok at undertrykke offentlig viden om disse tilfældige få eksplosioner og nedstyrtede balloner. Længe siden, at jeg så en historisk udsendelse om dette, måske på Discovery.

B. En seriøs allerdybeste hemmelighed, under Den Kolde Krig, satte især gang i hysteri. USA havde reelt ingen spioner i USSR, og behøvede alligevel at kunne opdage, når USSR udførte atomsprængninger, for vide om hvor langt fjenden var i disse udviklinger. For at vide, udførte USA et gigantisk projekt, i en skala der vistnok var lige så stort som Apollo, man opsendte balloner højt op i atmosfæren, fra mange steder planeten, med mikrofoner ombord, en permanent overvågning, og som var en meget stor succes. Nu og da, vistnok, nedfaldt nogle testballoner, og vistnok var der dummy'er ombord, som cirka lignede mennesker, og som skræmte nogle idioter langt ude på landet i USA. En oplevelse, så lille som en fjer, der siden hen blev til millioner af gæs. Hele denne historie, som var ukendt for mig indtil for et par år siden, bliver der nu undervist om, i faget fysik, i universitet Berkeley i San Francisco, i et delfag om bølgelære, om bølger i luft, og om bølger i væsker. Projektet med mikrofoner oppe i atmosfæren, var kun muligt, fordi en forsker i USA opdagede et særligt fænomen, en såkaldt »lydkanal«, som dengang tilfældigvis blev en allervigtigste militærhemmelighed.

  • 0
  • 0

For mange år siden blev en politimand stoppet i christiansfeld en morgen af en UFO. Santidig sad jeg ved en radar hvorpå denne UFO også viste sig. Der er såvidt jeg ved aldrig blevet fundet en naturlig forklaring eller er der - så vil jeg gerne vide det.

  • 0
  • 0