Dansk software skal vise vej i indendørs navigation

21. februar 2017 kl. 14:498
Danske MapsPeople er eksperter i indendørs navigation, og nu skal de hjælpe med netop det ved Mobile World Congress 2017 med over 100.000 besøgende.
Artiklen er ældre end 30 dage

MapsIndoors, der er en app udviklet af danske MapsPeople, gør det muligt at finde rundt ved store indendørs arrangementer, og det skal nu bruges ved en kæmpe kongres i Barcelona.

Det findes allerede til flere danske steder som Kastrup Lufthavn, Bella Centret og Københavns Universitet.

MapsPeople er blevet udvalgt til at levere indendørsnavigationen, der bliver en del af den officielle Mobile World Congress-app.

Kongressen bliver afholdt i FIRA Barcelona, der er et messecenter bestående af 8 udstillingshaller, der i alt dækker over 240.000 kvadratmeter, 45 restauranter og 2 helikopterpladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Lamper skal sørge for indendørs navigation

»Det er en yderst attraktiv kunde for os. Både fordi, det er en fantastisk reference, men også fordi alle de største virksomheder fra vores branche kommer i berøring med MapsIndoors under messen. Det har en meget stor værdi, og vi glæder os meget til at løfte opgaven og til at se, hvad den kan føre med sig«, siger Commercial Director i MapsPeople, Jonas Berntsen i en pressemeddelelse.

Læs også: LED til indendørs navigation viser vej til gode tilbud

Bygget på Google Maps

MapsIndoors benytter Google Maps, og netop dette var grunden til, at de blev valgt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er essentielt for arrangørerne, at gæster vil kunne finde vej inde i messecentret, men samtidigt have mulighed for at forlade centret, hvorefter navigationen blot glider over i Google Maps.

Dette gør gæsterne i stand til uden vanskeligheder at finde rundt både til kongressen, men også i byens gader og hjem til hotellet.

En anden grund til, at MapsPeople blev valgt, var, at systemet skal kunne fungere offline, da de mange tusinde gæster overbelaste netværket, så det kan være svært for alle at have konstant forbindelse til internettet.

Mobile World Congress 2017 finder sted fra den 27. februar - 2. marts 2017 i Barcelona.

Skal du selv til Mobile World Congress, kan du downloade appen her.

MapsPeople er Google for Work Premier Partner,

Læs også: Indendørs navigation skal hjælpe redningsfolk

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
25. februar 2017 kl. 11:26

Hej Niels! Jo, jeg er75 år. Jeg føler mig slet ikke gammel. Jeg bor i en 2-etages villa og må se langt efter et elfensbenstårn. Men jeg er ikke ingeniør - bare pensioneret skolelærer med et sarkastisk forhold til reklameverdenen (det er nok alderen!). :-)

6
22. februar 2017 kl. 12:10

Ja, det er ganske utilstedeligt som vi lige for øjeblikket fuldkommen kritikløst er ved at sælge ud af anonymitet og privatliv, "eyes wide shut"
Jeg har af samme grund fravalgt sociale medier - når en ting er gratis er man selv produktet. I det lange løb kommer vi til at betale dyrt tilbage i form af målrettede reklamer og hvad der ellers følger af manglende anonymitet.

Det værste er, efter min mening, at vi i mange tilfælde ikke kan gøre noget ved det --- simpelt hen fordi en del af vore data (navn, adresse, mailadr, tlf.nummer, fødselsdato) ligger på venner og families apparater. Og dermed ryger vi med i købet når de kritikløst giver diverse mere eller mindre seriøse/troværdige apps adgang til deres enheder :-(

Personligt har jeg selv sagt nej til nogle apps på min (forholdsvis lidt brugte) tablet, fordi jeg synes de vil have større adgangsrettigheder end jeg mener er rimeligt.

Det er egentlig en skam - for en del apps er jo egentlig ganske brugbare. Og jeg har da også betalt for et par stykker, typisk en 10-20 kroner, hvilket jeg finder er en rimelig udgift, og for udviklerne er jeg dermed en af de små bække som giver en stor å.

5
22. februar 2017 kl. 10:44

først og fremmest fordi den vil have adgang til kontaktadresserne på telefonen!!

Ja, det er ganske utilstedeligt som vi lige for øjeblikket fuldkommen kritikløst er ved at sælge ud af anonymitet og privatliv, "eyes wide shut"

Jeg har af samme grund fravalgt sociale medier - når en ting er gratis er man selv produktet. I det lange løb kommer vi til at betale dyrt tilbage i form af målrettede reklamer og hvad der ellers følger af manglende anonymitet. Man skal også overveje at ens personlige information før eller siden bliver til salg - og det er højestbydende der bliver køberen. Ønsker vi virkelig en fremtid hvor alle ved alt om os, inklusive forsikringsselskaber, fremmede stater og måske endda konkurrenten til det firma vi arbejder i?

4
22. februar 2017 kl. 09:21

Som medarbejder i udviklingsafdelingen hos MapsPeople er jeg selvfølgelig ked af hvis det er indtrykket vores brugere står tilbage med. Vi leverer en platform til indendørs navigation, evt. med en standard app. Hvordan den enkelte app implementerer Maps Indoors er op til kunden.

3
Podcast- og debatredaktør -
22. februar 2017 kl. 08:39
Podcast- og debatredaktør

Hej Niels

Søren har sin holdning - og det skal han have lov at have. Det har vi regler for i debatten. Så der er slet ingen grund til at blive så personlig og nedladende. Find hellere en konstruktiv tone frem og vær med til at skabe en givende debat! Jeg lader din kommentar stå, så den kan stå som eksempel for andre på, hvordan vi ikke vil have tonen her på ing

mvh Henrik Heide Webredaktør

2
21. februar 2017 kl. 21:43

@ Søren: Måske er din kommentar bare en gammelmandsmavesur ingeniørkommentar. Måske er det bare manglende praktisk erfaring af en elfenbenstårnsbeboer. Uanset, som erfaren messegæst ved jeg, at en effektiv vejviserapp guld værd. Men forretningsmodellen for mange Apps er nu engang reklamer frem for microbetalinger. Det er muligvis i modstrid med en klassisk ingeniøretik, men er nu engang vejen frem for formueløse unge og dygtige iværksættere.

Stort held og lykke til Mapspeople. Bare tag fat i de store messer.

1
21. februar 2017 kl. 17:12

Ovenstående app har i hvert fald opnået rigtig dårlig kritik - først og fremmest fordi den vil have adgang til kontaktadresserne på telefonen!! Men det forklarer nok de mange reklamer, der også dukker op på app'en. De skal jo da have en chance for at ringe til eventuelle kunde! Akja, lystfiskeriet lever i bedste velgående - nu bare i informationsverdenen.